Torrent celebra el Nou d’Octubre amb la tradicional processó cívica i homenatge a Jaume I

Dijous, 11 Octubre 2018 09:36 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 282 vegades

La ciutat de Torrent es va engalanar ahir a la vesprada per a celebrar la festa gran de tots els valencians i les valencianes: el Nou d’Octubre; una data que commemora l’entrada de les tropes de Jaume I a València. Les festivitats van donar el tret d’eixida amb una processó cívica pels carrer del municipi, des de la porta de l’ajuntament fins a la Torre, en la qual van participar teixit festiu, cultural, veïnal i econòmic de la ciutat.

La Muixeranga La Torrentina fou l’encarregada d’obrir la processó, seguida dels cabuts i els grups de ball L’Ú i Dos del Llar Antonià, el Grup de Llauradors del Cercle Catòlic i el Grup de Ball de Torrent que, acompanyats de diferents grups de dolçainers de la ciutat, acostaren a tots els presents un tros de la cultura valenciana. Després desfilaren els representants de les cases regionals i la fallera major i president de la falla d’Adisto, Marina Sánchez i Sergio Mora. 

A continuació va ser el torn de l’eixida de la Senyera, acompanyada de les falleres majors, Carmen Raga i Leyre Gallego; la reina de l’Encontre, Cristina Peris; la capitana mora, Laura Simó; i com a abanderat el capità cristià, Enrique Vázquez. Darrere d’ells va desfilar la musa de la Música, Ana María Castro, acompanyada del president de l’any, Mario Atienza, els quals portaven la corona de llorer com a símbol de commemoració a Jaume I. I per a tancar la processó, l’alcalde Jesús Ros, acompanyat dels membres de la corporació municipal, i altres representants del teixit associatiu i empresarial de la ciutat. 

Al peu de la Torre els esperava un gran nombre de torrentins i torrentines, i va ser el moment per a fer el homenatge a Jaume I, i allí, les falleres majors de Torrent depositaren la corona de llorer davall d’un casc i una cota de malla, signes representatius de Jaume I, custodiats per la Reial Senyera. La regidora de Cultura, Susi Ferrer, aprofità el moment per a agrair la participació de la gent en esta IV Setmana Cultural del Nou d’Octubre. “Una setmana on la cultura ha eixit al carrer, mitjançant música, ball, folklore, teatre i activitats infantils, en la qual hem fet valdre la nostra cultura, les nostres arrels i el nostre símbol d’identitat”, destacà la regidora. 

Abans de començar el concert de la Unió Musical, l’alcalde Jesús Ros va dirigir unes paraules als assistents, en les quals destacà el Nou d’Octubre com una data que és “el símbol dels torrentins i torrentines, una data amb què ens sentim identificats, perquè som un poble amb cultura pròpia, amb llengua pròpia, amb el nostre signe: la senyera. Un poble que treballa, lluita i que dia a dia fa possible que la cultura valenciana estiga més present en el cor i els sentiments de la gent”.

 Tant el vídeo que es va projectar sobre Jaume I, com els parlaments de l’alcalde Jesús Ros i el de la regidora Susi Ferrer, es va poder seguir amb una intèrpret de llenguatge de signes. A més a més, les persones amb mobilitat reduïda tingueren un espai reservat i habilitat per a poder gaudir de l’acte.

 

Visites a la Torre 

Entre les moltes activitats que s’han celebrat durant la IV Setmana Cultural del 9 d’Octubre, l’Ajuntament de Torrent organitzà les visites guiades a la Torre. Una activitat que ha tingut un gran èxit de participació per part dels torrentins i torrentines, ja que només en esta setmana, l’emblemàtic monument ha rebut la visita de 2.023 persones. A més a més, entre els assistents estigué el visitant número 6.000. Es tracta d’una xifra molt positiva que es suma a la total de 3.877 visitants durant este any, i als 7.715 des que va començar esta iniciativa d’obrir la Torre amb visites nocturnes. 

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Dijous, 11 Octubre 2018 09:39

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.