Tradició i cultura per a celebrar el 770 aniversari de la Carta de Poblament de Torrent

Dimecres, 28 Novembre 2018 11:55 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 130 vegades

La ciutat de Torrent s’engalana per a celebrar el 770 aniversari de la Carta de Poblament amb una agenda d’activitats que fan valdre la nostra tradició i història. Des de la Delegació de Cultura de l’Ajuntament de Torrent i amb col·laboració de les associacions locals s’ha preparat un programa que farà el tret d’eixida demà, dimecres 28 de novembre, amb les visites a la Torre, que estarà oberta al públic al llarg de tota la setmana. Com a novetat, els visitants podran consultar el facsímil de la Carta de Poblament i els llibres amb imatges i documents històrics de Torrent. “És una iniciativa de gran acollida entre la ciutadania, ja que són molts els veïns i les veïnes que volen conéixer tots els secrets que guarda este emblemàtic monument, però sobretot que relata la història de Torrent, primer com a poble i ara com a ciutat”, ha explicat la regidora de Cultura, Susi Ferrer. A més a més, durant estos dies està prevista l’arribada d’el o la visitant 10.000 a la Torre, qui rebrà un obsequi i hi haurà sorpreses. Les visites són els dies 28, 29 i 30 de novembre i 1 de desembre en horari de 10 a 13 hores i de 18 a 21 hores. I el 2 de desembre de 10 a 13 h.

Així mateix, el dijous 29 de novembre tindrà lloc la conferència “La carta de poblament  de Torrent com a identitat d’un poble”; una xarrada impartida per Jose Ramón Sanchís, que parlarà del fet que la Carta de Poblament fou atorgada a la ciutat el 28 de novembre de 1238. La xarrada serà  a les 19 h en la sala cívica de l’Antic Mercat. 

El programa seguirà divendres amb ball tradicional i l’espectacle Noves il·lusions amb el folklore, a càrrec del Grup de Ball de Torrent, una activitat que reunix tradició i música i que tindrà lloc a les 20 hores en la plaça de la Torre. 

El XXVIII Concurs d’Indumentària Valenciana, organitzat per la falla La Cotxera, s’emmarca enguany dins del programa de la Carta de Poblament. Des de  l’any 1982 es celebra este concurs que s’ha convertit en una cita obligada per als amants de la indumentària valenciana i que consta d’una modalitat infantil i d’una modalitat major femenina i masculina. A les 17 h en l’Antic Mercat.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.