La biblioteca metro de Torrent acull la presentació de “Xicotetes històries de Dani i Emma”

Divendres, 07 Desembre 2018 11:24 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 158 vegades

La mateixa Laura Avellán, ens va explicar que la idea de fer aquesta compilació va nàixer quan els seus fills van començar a aprendre a llegir a fi que també aprengueren les tres llengües en què estan escrites les històries, amb paraules i estructures apropiades per a les seues edats.

Laura, que és professora d'anglès en l'Institut Veles e Vents, ens explicava que quan els seus fills van començar a llegir va pensar que era el moment perfecte per a començar a practicar la lectura en anglès, ja que damunt té la dificultat afegida que es pronuncia i s'escriu de manera molt diferent. Ja no només perquè la lectura és la base de l'educació, sinó també perquè a ells els encanta que els conten contes. Laura ens deia: “Vaig començar a escriure'ls històries en valencià i en anglès, basades en anècdotes del seu dia a dia, històries trilingües, en un llenguatge molt senzill, adaptat per a xiquets de 5 i 10 anys. A més, la possibilitat que puguen llegir la mateixa història en tres llengües és molt didàctic ja que poden comparar paraules”, explicava.

 

Per què històries curtes?

Perquè els agrada molt llegir històries curtes, i jo fique algunes anècdotes gracioses, perquè es divertisquen.

 

I com va sorgir la idea de publicar-les?

Quan ho vaig ensenyar a diversos amics i professors, els va agradar tant que em van animar a publicar-ho, a més de l'interès didàctic que podia suscitar.

 

Qui han col·laborat en la publicació?

Destacar la col·laboració de Santiago Olivares, que ha sigut director de diversos centres educatius de Torrent, i que es va jubilar fa poc, ell ha sigut col·laborador i m'ha recolzat en tot moment aportant-me idees. D'altra banda, en la part d'anglès els textos els ha revisats una professora americana i ha gravat els àudios en versió en anglès, que es poden escoltar mitjançant lector de codi QR. Miguel Bernabé, el meu marit, és l'encarregat de la part tècnica dels enregistraments, i després una filòloga i professora de valencià ha revisat els textos en valencià,

Així que es pot dir que és el resultat d'un gran treball en equip.

D'altra banda, per a la publicació hem comptat amb l'editorial Cercle Rojo i amb una de les seues il·lustradores de contes per a xiquets, Virginia González. A més, hem utilizat lletres que utilitzen en el col·le. En tots els col·legis de primària utilitzen la lletra d'impremta, que sol ser la d'últim curs d'infantil quan ja els introdueixen les minúscules, i després la lletra entrellaçada per a la versió en castellà que és la versió que els sol costar menys de llegir, perquè tinguen un nivell més alt de dificultat en la lectura en castellà.

 

Què et sembla que el teu projecte s'haja convertit en una eina d'aprenentatge?

És un projecte bonic i damunt veure que s'ha fet realitat i que agrada., la veritat és que estic molt contenta. 

La veritat que en aquests tres contets he intentat fomentar, el treball en equip, la família, i l'amistat.

 

Tens pensat realitzar més publicacions?

Sí, de fet m'estan encarregant que escriga més. Així que supose que pròximament podreu comptar amb noves històries.

 

La presentació, va tindre gran èxit d'assistència, tant de famílies com de professors interessats en aquesta eina didàctica. A més dels companys de Dani i Emma, encantats que siguen els protagonistes d'aquestes històries. Un acte que va comptar també amb la presència de la regidora de Biblioteques i Arxius Municipals, Patricia Sáez.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Divendres, 07 Desembre 2018 11:37

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.