Cs Torrent presenta esmenes al pressupost 2019

Dimarts, 15 Gener 2019 12:35 Escrit per  Cs Torrent Publicat en Torrent-VAL Vist 89 vegades

 

Cs Torrent ha presentat les seues esmenes al pressupost. En aquestes esmenes cal assenyalar la minoració per ingressos en concepte d'IBI en un 3% aproximadament, a fi de reduir el gravamen en els rebuts. Aquesta mesura és perfectament aplicable pel romanent d'anys anteriors.

 

Des del grup assenyalen que enguany no han tingut accés a l'estat d'execució del tercer trimestre per a visualitzar les desviacions dels romanents, la qual cosa provoca una falta d'informació i  visibilitat de l'estat evolutiu del pressupost, limitant la presa de decisions, de la mateixa manera i malgrat la insistència per part del grup a sol·licitar el desglossament dels TOE,  tampoc han sigut subministrats, deixant una bretxa de dubtes sobre partides amb imports consignats de gran quantia i  la fredor d'uns números absoluts.

 

Això es deu possiblement a la poca possibilitat o nul·la convicció de l'aprovació dels pressupostos.  Cs davant aquest escenari, ha optat per la via del pragmatisme, centrant-se  més en qualitat de les esmenes  que en la quantitat.

 

Mesures que es volen impulsar són les ajudes per a emprenedors, on es crearien partides per a l'estímul de  l'activitat empresarial en el segon any d'activitat, un any on molts emprenedors es troben davant la tesitura de continuar la seua activitat o cessar-la, una ajuda que serà ben rebuda pels autònoms destinada principalment a inversions.

 

L'impuls de Torrent, com a punt de destinació turística  és un dels eixos troncals de  la formació,  i per  #això proposa  augmentar la partida de festes a fi de posar en valor al nostre municipi. Moros i Cristians, Setmana Santa, Falles, i associacions que mantenen visca la nostra indentitat, tots ells actors que actuaran de corretja de transmissió per una promoció i projecció turística de Torrent. Es tracta doncs de posar en valor a Torrent, dotant d'una unitat mòbil turística, la qual es convertirà en el nostre millor ambaixador, en honor de  promocionar no solament les festes, sinó també tota activitat cultural, festiva, gastronòmica i patrimonial.

 

Una altra mesurada estrela és dotar una partida pressupostària per a facilitar els pisos tutelats i socials. Ara com ara inexistent a Torrent i que cada vegada és més necessari en família de violència de gènere o en exclusió social.

 

També es pretén impulsar el transport al polígon de Torrent, amb la creació d'una línia que unisca Calicanto-polígon-Torrent, sense oblidar la creació d'una línia d'autobús estiuenca al Saler.

 

Cs aposta per les Associacions i entitats sense ànim de lucre, considerant que són necessàries dins del teixit social del nostre municipi.

 

Per a acabar es proposa un pla d'actuació sobre urbanitzacions, el Vedat, Calicanto i disseminats, consistiria en la millora d'enllumenat, voreres, vials i accessos, així com una consignació per a ajudes als agricultors.

 

Com és habitual, l'equip de govern ens presenta des de l'any 2016 uns pressupostos amb una clara tendència  continuista. Cal recordar que ens trobem des de llavors en una situació de pròrroga de pressupostos. Trobem a faltar més transparència sobre els TOE, i especialment l'estat evolutiu del pressupost, manifesten. 

 

 

Informa Nou Horta. Ciudadanos Torrent

Modificat el Dimarts, 15 Gener 2019 12:46

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.