Torrent nomena María Silla com a Reina de l’Encontre i Àngel de la Resurrecció de 2019

Dimarts, 22 Gener 2019 11:25 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 90 vegades

 

L’Auditori fou el punt de trobada per a celebrar dissabte passat l’acte de nomenament públic de Maria Silla Mora com a reina de l’Encontre i Àngel de la Resurrecció de 2019. Un acte que és el punt de partida del regnat d’esta torrentina que, acompanyada per les seues cambreres, Maria Martínez Puig i Blanca Puchades Vallejo, representarà la virreina Germana de Foix durant la Setmana Santa de Torrent d’enguany i desfilarà pel carrer del Convent durant el Diumenge de Resurrecció.

 

La vesprada començà amb la recepció de Maria i les seues cambreres, que van ser rebudes per l’alcalde Jesús Ros, el regidor de festes, José Antonio Castillejo, la reina de 2018, Cristina Peris González, i el president de Junta Central de Germandats de Setmana Santa, José Vicente Yago, així com per representants de la corporació municipal i de la Setmana Santa torrentina. Seguidament començà un emotiu acte, conduït per Pilar Blanquer Rodríguez, reina de l’Encontre de l’Oració de l’Hort de l’any 2004, en un escenari decorat amb una olivera, gaites i cadenes, símbols de la germandat de la reina de 2019, també de l’Oració de l’Hort.

 

Prèviament, fou el moment per a acomiadar la reina de l’Encontre de 2018, Cristina Peris González, que va estar acompanyada per les seues cambreres, Gloria Andreu Gisbert i Irene Andreu Gisbert. A continuació va arribar el moment més esperat de la vetlada i Maria Silla Mora va ser nomenada públicament reina de l’Encontre i Àngel de la Resurrecció de 2019, i rebé el pergamí i la joia de l’alcalde Jesús Ros, els quals l’acrediten com la màxima representant de la Setmana Santa. L’alcalde dedicà unes paraules a les famílies de les cambreres i de la reina, i sobretot destacà que “la Setmana Santa és una celebració arrelada a Torrent, ja que els torrentins i les torrentines estimem les nostres tradicions, festes i cultura. Hui parlem del que es va fer fa centenars d’anys, però d’ací a cent anys segur que parlaran del que estem fent hui”. L’alcalde també oferí els seus millors desitjos a Maria i les seues cambreres, i expressà que “sou les representants de la Setmana Santa del 2019 i ja formeu part de la història de la nostra ciutat”.

 

Un dels moments més emotius de l’acte arribà amb les paraules de la mantenidora, en este cas la tia de la reina, Serafina Silla Agustí, qui començà recordant la història de la germandat de l’Oració de l’Hort, la seua fundació l’any 1946 i la primera participació el 1947, i destacà “la importància d’aquells joves que van decidir crear la germandat”. També posà l’accent en la participació de Maria i de la seua família, tant materna com paterna, en la Setmana Santa de Torrent i es dirigí a ella per a recordar-li que “hui fas realitat el somni de qualsevol dona vinculada a la Setmana Santa i el pròxim Diumenge de Resurrecció desfilaràs com a reina de l’Encontre i hi posaràs ànima i cor”.

 

Per la seua banda, el president de la Junta Central de Germandats, José Vicente Yago Mora, recordà que la Setmana Santa torrentina és Festa d’Interés Turístic Autonòmic, i “en part és degut a la figura de la reina de l’Encontre”. D’igual manera féu referència a les festivitats del 75é aniversari de la fundació de la Junta Central de Germandats, que es tancaran amb una exposició de fotografies i l’edició d’un llibre, que inclourà material gràfic de totes les reines de l’Encontre que ha tingut Torrent. Per a tancar el discurs, Yago donà l’enhorabona a les germandats Santa Faç i Vera Creu i Crist Ressuscitat, que celebren el 75é aniversari, i a la Presa de Jesús i Jesús de Medinaceli, que fa 25 anys que es fundaren.

 

El vicari de la parròquia de l’Assumpció, Jordi Cerdà, en representació del consiliari, expressà que enguany és motiu d’alegria no solament per a Maria, sinó també per a la seua família, amics i la germandat de l’Oració de l’Hort. “La joventut no és impediment per a ser conscient de la representació i el significat del càrrec que representes”, exposà. Per a tancar l’acte, els germans majors de les germandats pujaren a l’escenari per a rebre la creu de la Setmana Santa, a més de dur a terme el nomenament públic del Germà Major Suprem, Francisco José Silla Agustí. I com a comiat es va entonar l’himne de Torrent i l’himne de la Comunitat Valenciana

 

 

Informa Nou Horta. Torrent 

Modificat el Dimarts, 22 Gener 2019 11:28

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.