Torrent celebra Sant Blai i l’Entrà de la Flor

Dijous, 31 Gener 2019 16:13 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 194 vegades

 

 

La ciutat de Torrent es prepara per a viure un cap de setmana molt intens, on la tradició i la festa ompliran els carrers de la ciutat. Sant Blai i l’Entrà de la Flor són dues festivitats molt arrelades a la ciutat que atrauen els torrentins i torrentines, a més de veïns i veïnes d’altres localitats. El carrer Ramón y Cajal és l’escenari que acull durant tot el diumenge diferents llocs de fruita seca i porrat, dolços, tómboles, artesania i, com no podia faltar: els gaiatos i sanblaiets. A més, com a marca la tradició, hi haurà casetes on es vendrà el popular oli beneït, per a posar-lo en la gola. També es realitzaran dues degustacions gastronòmiques típiques de Sant Blai. A partir de les 11 h es podrà provar el tradicional rossejat. I a la vesprada, a les 18 h, serà el moment de degustar el xocolate torrentí.

 

El dia de Sant Blai es completarà amb la cercavila dels clavaris i clavarieses, des del carrer Fra Luis Amigó fins a la parròquia Sant Lluís Beltrán, on tindrà lloc la missa. A les 11.30 h. A la vesprada, la festivitat continua amb el Vers de Sant Blai i el cant dels Gojos, a les 17.30. A continuació, els xiquets i xiquetes participen en la processó, amb eixida des de l’Ermita, recorrent els carrers del barri acompanyats de tabal i dolçaina.

 

Entrà de la Flor

Els clavaris i confrares de la Verge del Rosari celebren el divendres a la vesprada la tradicional Entrà de la Flor; un acte que donarà inici a primera hora del matí, ja que serà el moment per a anar a recollir la branca d’ametler en flor per a oferir-la a la Verge. A les 21 h tindrà lloc la concentració en la parròquia Sant Lluís Bertrán per a començar la cordà. En cercavila i amb milers de coets, els clavaris arribaran a l’Església de l’Asunció, on es realitzarà l’ofrena per a, seguidament, dirigir-se al carrer Ramón y Cajal, on tindrà lloc la cordà.

 

Programació infantil

Els peixos que es poden trobar a la província de València són molt variats, per això, l’Hort de Trénor ha preparat un taller per a donar a conéixer als més xicotets i xicotetes de la casa totes les seues característiques i les diferències que els distingeixen. El diumenge a partir de les 11 h.

 

Igualment, els xiquets i xiquetes podran gaudir de les activitats que ha preparat el Centre Ambiental El Vedat. Aquest cap de setmana és el moment perfecte per a conéixer el bosc i, en concret, els arbres. Les eixides es realitzaran el dissabte en tres torns: 11 h, 12 h i 13 h. A més, el diumenge al matí el centre celebra el Dia de l’Arbre amb una jornada de portes obertes amb activitats gratuïtes dirigides a tots els públics. En la programació s’inclou la plantació d’alzines, una xicoteta ruta i tallers.

 

Teatre

L’obra de suspens Plagi arriba a l’Auditori. El públic podrà gaudir de sentiments tan importants com el desig, ambició, poder, justícia, joventut, pors… El divendres a les 20.30 h

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Dijous, 31 Gener 2019 16:18

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.