La processó del Diumenge de Rams inaugura els actes centrals de Setmana Santa a Torrent

Dimarts, 16 abril 2019 11:35 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 69 vegades

Torrent ja està ficada de ple en les celebracions de la seua Setmana Santa, Festa d’Interès Turístic Autonòmic. La capital de l’Horta Sud va viure ahir la tradicional processó del Diumenge de Rams, amb la qual arranquen set dies amb més de 50 actes i la participació de milers de confrares. A primera hora del matí, les germanors es van concentrar en la plaça de l’Església, enfront de la parròquia de l’Asunción per a la benedicció de palmes.

 

D’ací, les germanors van partir en processó en dos recorreguts diferents fins a la parròquia del Bon Consell. D’una banda, van desfilar la meitat de les germanors i després d’elles els germans i germanes majors de cada confraria. El segon recorregut el va presidir la Reina de la Trobada, María Silla Mora, al costat del pas de l’entrada de Jesús a Jerusalem.

 

La processó del Diumenge de Rams va ser el principal acte però no l’únic de la programació de Setmana Santa, que ja plena la ciutat de Torrent i en els quals van participar tant l’alcalde Jesús Ros, com el regidor de Festes, José Antonio Castillejo, i altres membres de la corporació municipal. El dissabte a la vesprada, la Germandat dels Set Paraules i el Crist del Perdó va presentar i va beneir la imatge de Sant Joan, que completarà el seu pas i que podrà veure’s al llarg de la setmana.

 

La música també ha sigut protagonista d’alguns actes relacionats amb la Setmana Santa. El dissabte a la nit, la parròquia de l’Asunción va acollir una sessió de lectures de poemes i música, organitzada pel Santíssim Crist de la Bona Mort. Per part seua, en la parròquia de Mont-sió es va celebrar un concert de música sacra a càrrec de l’orquestra i el cor de la Unió Musical de Torrent. El diumenge a la nit, de nou en la parròquia de l’Asunción, el Cor Jove Plèiades va oferir un concert també de música sacra.

 

 

Concurs de fotografies

D’altra banda, la germanor dels Set Paraules ha convocat un concurs de fotografia. El termini de presentació de les obres serà a partir de la finalització de la Setmana Santa de 2019 i acabarà el 31 de Maig de 2019. El concurs està dotat amb un primer Premi 500 euros i dos accèssits de 125 euros.

 

Les obres es presentaran per correu certificat, agència o en mà a la següent adreça:

I CONCURS FOTOGRAFIA “SEPTEM VERBA”

GERMANDAT DELS SET PARAULES I EL CRIST DEL PERDÓ

C/ SANT TOMAS, 7 B

46900 TORRENT – VALÈNCIA

 

La processó de totes les germanors el Diumenge de Rams podeu trobar-les en el nostre Flickr.

 

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Dimecres, 17 abril 2019 13:24

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.