Proposta de Cs Torrent al reglament del voluntariat de Protecció Civil

Dimecres, 17 abril 2019 09:29 Escrit per  Cs Torrent Publicat en Torrent-VAL Vist 95 vegades

Davant la proposta de l'aprovació del nou Reglament del Voluntari de Protecció Civil, el Grup Municipal Cs Torrent , després d'un estudi detallat, ha presentat una quantitat d'esmenes, dirigides a la protecció, reconeixement i posada en valor del voluntariat, així com consideren que el reglament proposat no millora a l'anterior. No obstant això, addueixen que el citat reglament hauria d'estar subjecte als textos del reglament de la Generalitat Valenciana.

 

Recordar que el voluntariat està format per persones físiques que, altruista, lliure i desinteressadament s'integren en els Serveis de Protecció Civil d'aquest Ajuntament, on desenvolupen les funcions pròpies de protecció civil. 

 

Entrant detalladament, des del Grup proposen millorar les cobertures de l'assegurança en cas de sinistre, augmentant les primes. Pel que respecta als nomenaments dels càrrecs, i per a evitar tractes de favor, es designaran per promoció interna, per a això es comptarà amb el regidor d'àrea, el secretari i un Policia Local, els qui realitzaran el procés de selecció dels candidats, on es prevalga la capacitat i meritocracia. Dins dels requisits per a l'ingrés al voluntariat, consideren que el certificat d'antecedents penals és un document que no s'hauria de sol·licitar per trobar-se sota l'empara de la Llei de Protecció de Dades.

 

També han fet èmfasi en millores en cas de situació de baixa temporal i reincorporació, ampliant la pròrroga a 12 mesos quan siga per una qüestió de força major. En l'apartat de Drets, sol·liciten que qualsevol voluntari dispose d'una protecció jurídica inherent a la pròpia activitat. En matèria de transparència, un control rigorós i la fiscalització de les despeses.

 

En el marc dels deures com a voluntari, l'ampliació o excés d'hores haurien d'estar estimulades, consideren que les 60 hores mínimes de servei/preventiu anual tal com estava en el reglament anterior són suficients, 15 hores per a formació i pràctiques certificades, i en cap cas permutades per serveis. Pels quals respecta a les 15 h de manteniment, mai han d'estar subjectes al caràcter obligatori, només voluntari.

 

Dins de l'organització, tenen constància de certes denominacions internes de l'agrupació, i no les veuen tipificades en aquest reglament, en aqueixa línia, proposen la regulació de les següents denominacions: Membre en formació denominació Zulú, Membre en pràctiques Romeo, Membre operatiu Víctor, Cap d'equip Eco, Cap de Secció Uniform, Sotscap Delta 2 i Cap Delta 1.

 

Finalment, exigeixen que una vegada aprovat aquest reglament, siga sotmès a una valoració d'un departament jurídic per a comprovar la legalitat d'aquest.

 

 

Informa Nou Horta. Cs Torrent

Modificat el Dimecres, 17 abril 2019 09:31

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.