Els independents de Guanyant Torrent donen llibertat de vot

Dijous, 18 abril 2019 09:27 Escrit per  Guanyant Torrent Publicat en Torrent-VAL Vist 147 vegades

La comissió negociadora sorgida de l’Assemblea del passat 23 de febrer, ha informat les bases organitzades dels independents de Guanyant Torrent, que no ha estat capaç de fer quallar cap confluència unitària semblant a la del 2015 i, ara mateix, després d’haver realitzat un esforç maratonià en aquest sentit, admet la impossibilitat d’acord satisfactori i és per això que resulta complicada l’adscripció com a col·lectiu a cap de les propostes polítiques previstes per a les eleccions locals de Torrent.

 

Es constata que el temps polític ha canviat en aquesta ocasió i que, ha hagut poca capacitat d’influència per aconseguir la unitat de les sensibilitats d’esquerra, dins del panorama polític torrentí  i és per això que, s’albira una proposta fragmentada  en evidenciar-se que es disposa d’una cultura de pacte i de fer créixer un projecte comú sobre l’experiència guanyada. 

 

Amb els quatre anys de presència en la municipalitat torrentina, es demostra la capacitat per seure a taula i d’intentar un acord com més ampli, millor. De fet, el independents organitzats de Guanyant Torrent, van aconseguit arribar en un primer moment, a un acord amb Podem, que complia els requisits que marcava l’Assemblea, pensant que posteriorment es podria fer confluir a Esquerra Unida, amb qui no s’havia tingut més que algun contacte puntual i sempre deslligat del projecte de plataforma que hem compartit ja que es supeditava a les negociacions que ells portaven a terme amb altres organitzacions.

 

Al nostre parer, “Esquerra Unida no ha reconegut mai els independents en igualtat de condicions per negociar amb Podem i, per tant, ara no es donen les condicions, ni els partits han sabut/volgut arribar a cap acord”.

 

Així les coses,  els independents organitzats d’aquesta plataforma ciutadana entenen, que “no és possible la reedició de Guanyant Torrent i que de fer-ho, trairíem els nostres principis fundacionals i la nostra concepció relacionada amb la democràcia participativa”. Per tant, consideren que els integrants d’aquesta plataforma han de fer ús de la llibertat de vot a qualsevol de les formacions polítiques amb qui mantinguen una major afinitat. Perquè consideren que no es deu potenciar la fragmentació de l’esquerra

 

En una nota informativa lliurada al conjunt d’independents organitzats, es donen les gràcies pel temps compartit, pel suport atorgat al projecte i per haver fet possible una veu independent a la municipalitat torrentina durant els darrers quatre anys, tot i desitjant la unitat de l’esquerra per poder guanyar Torrent.

 

 

Informa Nou Horta. Guanyant Torrent

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.