Veïns de Torrent censen 60 tortugues autòctones en les llacunes de Montserrat

Dimecres, 07 Agost 2019 13:53 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 176 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Dissabte passat 3 d’agost, més de 25 persones van participar en el segon cens de tortugues autòctones emmarcat dins del Projecte Emys 2019, impulsat per Acciò Ecologista Agró i realitzat en les llacunes de Montserrat.

 

El responsable del cens d’aquesta zona, Vicente Riera Peiró, naturalista i educador ambiental, va convocar a prop d’una trentena de persones de diferents col·lectius de Torrent com Soterranya Torrent, Voluntariat Ambiental Torrent Verd, AV Vedat, Solidaritat Torrent, Muixeranga la Torrentina, així com amics i familiars. Els assistents van poder conéixer les espècies de tortugues de la zona, tant les autòctones (Mauremy leprosa) com les al·lòctones (Tortugues de Florida). El dia de cens va ser un èxit quant a captures: 60 Mauremys leproses de totes les edats i 3 tortugues invasores.

 

Els participants en el taller van aprendre a reconéixer-les: com es capturen, mesuren, pesen, marquen i tornen a ser alliberades en el seu entorn natural.

 

Les tortugues autòctones noves van ser marcades abans de ser alliberades i, amb elles, la població censada en aquesta xicoteta llacuna s’eleva ja a més de 80 exemplars de Mauremys leprosa, la qual cosa demostra que “es troben en un hàbitat ideal en el qual viure i dona motiu al fet que entre tots fem força perquè la zona es protegisca de forma oficial”, apunta l’educador ambiental Vicente Riera Peiró.

 

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Dijous, 08 Agost 2019 09:38