Folgado: “Si el govern del Sr. Ros a Torrent no reclama a Pedro Sánchez el que correspon a la nostra ciutat, ho farem des de l'oposició que som majoria”

Dimecres, 18 Setembre 2019 13:35 Escrit per  PP Torrent Publicat en Torrent-VAL Vist 103 vegades

La portaveu del Partit Popular, Amparo Folgado ha presentat una moció a l'Ajuntament de Torrent per a exigir al Govern d'Espanya que transferisca a Torrent els diners que li deu per la retenció en l'actualització a 2019 de la participació en els tributs de l'Estat. Així com també, reclama al govern d'Espanya els recursos necessaris per a donar suport a l'esforç pressupostari que estan realitzant els municipis per a atendre l'increment de les retribucions dels empleats públics, previstos pel Decret llei.

 

Folgado afirma que “tenir un govern en funcions i en precampanya electoral no és excusa per a no transferir als ajuntaments els diners que els correspon constitucionalment”. A més, la portaveu popular denúncia que “si el govern del Sr. Ros a Torrent no reclama a Pedro Sánchez el que correspon a la nostra ciutat, ho farem des de l'oposició que som majoria”.

 

A més, Folgado ha sol·licitat a Ros informació sobre els fons previstos per a desenvolupar el Pacte contra la Violència de Gènere, dels quals toquen a Torrent més de 30.000 euros i les ajudes al Transport Públic, ja que segons la regidor popular “sabem que el govern de Sánchez no està transferint als ajuntaments les quantitats que els corresponen del Pacte contra la violència de gènere ni les ajudes al transport urbà”.

 

El govern de Sánchez no ha actualitzat a 2019 la participació en els tributs de l'Estat, dels quals a Torrent es destinen 2.972.772,19 euros segons el Ministeri d'Hisenda i també deu la liquidació de 2017. A més, el govern socialista té retinguda l'actualització del Fons Complementari de Finançament, sent els lliuraments a compte en 2019 de 17.784.098,35 euros a Torrent, segons les dades del Ministeri.

 

Folgado afirma que “el govern de Sánchez està ofegant als ajuntaments, que són l'administració més pròxima als ciutadans i als qui està provocant un perjudici d'uns 1.000 milions d'euros, que de no lliurar enguany, no es podran lliurar fins a 2021, quan es realitza la liquidació a dos anys vista”. Pel que, des del PP de Torrent es lamenta que “Pedro Sánchez està maquillant els seus propis comptes, ofegant als ajuntaments amb tensions de tresoreria innecessàries i perjudicant els ciutadans, als qui no s'està baixant els impostos ni millorant els serveis que es podrien oferir amb aquests fons retinguts”.

 

 

Informa Nou Horta. PP Torrent

 

 

 

 

 

 

 

 

Modificat el Dimecres, 18 Setembre 2019 13:41

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.