El PP de Torrent denuncia que el Taller d'Història Ferroviària continua tancat al públic

Dimecres, 04 Desembre 2019 13:51 Escrit per  PP Torrent Publicat en Torrent-VAL Vist 177 vegades

La portaveu del PP de Torrent, Amparo Folgado ha denunciat hui que “FGV té tancat el Taller d'Història Ferroviària de Torrent i sense possibilitat de sol·licitar visites per unes suposades obres de rehabilitació”.

 

A l'estiu de 2017 i després d'un dels incendis que han patit les instal·lacions FGV a Torrent, la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, va anunciar l'obertura per obres del museu d'història del ferrocarril de Torrent, amb una col·lecció de més de 70 trens i tramvies històrics, en un programa denominat “obert per obres”. Les instal·lacions es van arribar a inaugurar en un acte al qual va assistir la mateixa consellera i es va convidar als grups de l'oposició. La web de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va crear un espai denominat ‘Taller d´Història Ferroviària’ en el qual es facilitava informació i accés al formulari d'inscripció de les visites gratuïtes.

 

Passats dos anys des de l'obertura del museu, la web FGV assenyala que “A causa de les obres de rehabilitació del taller de Torrent d'FGV el material exposat no està visible i no es realitzen visites. Disculpen les molèsties”.

 

Des del Partit Popular s'assenyala que “en dos anys no hem vist que s'haja realitzat cap obra en les instal·lacions, que a més van tornar a patir un altre incendi fa uns mesos”. També apunten que “no sabem res de la creació d'una zona a l'aire lliure, destinada a famílies en els voltants del Museu del Ferrocarril, tal com va anunciar l'alcalde de Torrent a la fi de 2016”.

 

Així doncs, estes instal·lacions continuen tancades, les obres de rehabilitació i condicionament no s'estan realitzant, segons denuncien els populars. L'interior de les instal·lacions i els exteriors de la zona estan plens de grafits, des del pont del Safranar no s'aprecia cap intervenció i l'herba creix a l'interior de la platja de vies.

 

Per això, la portaveu del PP, Amparo Folgado pregunta al govern municipal “quan es realitzaran les obres, quan obrirà el taller d'història ferroviària” i demana a Ros que exigisca a la conselleria les inversions necessàries en este museu i la seua posada en funcionament, ja que “tenim a Torrent una col·lecció de més de 70 trens i tramvies històrics, 13 totalment restaurats, dels segles XIX i XX en unes instal·lacions tancades al públic quan hauria de ser un espai obert i un dels museus més importants dedicats al ferrocarril en tota Europa, amb activitats culturals durant tot l'any, exposicions temporals i amb programes de visites de col·legis que podrien visitar-nos des de tota la Comunitat Valenciana, com els museus situats a Madrid i a Barcelona”.

 

Informa Nou Horta. Torrent

 

Modificat el Dimecres, 04 Desembre 2019 13:52