La festa de la Puríssima i la il·luminació nadalenca, protagonistes del cap de setmana de Torrent

Dijous, 05 Desembre 2019 14:49 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 197 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La tradició, la cultura i la història estaran molt presents este cap de setmana a Torrent amb la festivitat de la Puríssima. El diumenge començarà el dia mentre els torrentins i torrentines recorren els carrers de la capital de l'Horta Sud amb l'Aurora, una tradició que es remunta 400 anys d'antiguitat i està organitzada per la Confraria de la Verge del Rosari i Sant Lluís Gonzaga. A les 6.30 h del matí, els veïns i veïnes es donaran cita a la porta de la casa consistorial.

 

Com a avantsala a la festa de la Immaculada Concepción se celebrarà una a missa major a les 11 h en la parròquia de l'Asunción, on participaran les joves clavariesses. El dia arribarà al seu punt àlgid a la vesprada, moment en el qual tindrà lloc la tradicional processó des de l'església de l'Asunción, recorrent els carrers del barri. Seguidament, un castell de focs artificials posarà el punt final a la processó, que marcarà l'inici de les festes de Nadal a Torrent, ja que serà el moment de l'obertura del Betlem instal·lat a la Casa de la Cultura.

 

Posteriorment, es realitzarà l'encesa oficial de llums nadalenques amb un espectacle musical i lluminós que tindrà lloc en la plaça del Bisbe Benlloch i, per segon any consecutiu, s'il·luminarà la façana de l'ajuntament. El disseny de llums ha sigut confeccionat pels estudiants d'Animació Visual del cicle d'Imatge i So de l'IES La Marxadella, dirigits pels professors Sergi Palau i Víctor Pineda, i constarà de 36 tires lumíniques.

 

Entre les novetats per a este Nadal, Torrent contarà per primera vegada en la història d'un monumental Betlem municipal, desenvolupat pels mestres belenistes José Albacete i Juanjo Chinesta. Amb 20 m² i més de 100 figuretes, es mostrarà al públic les tradicionals escenes com a cases típiques de l'època, tallers artesans o la reconstrucció del castell d'Herodes, una reproducció exacta de la fortalesa masada. Així mateix, entre les figures, es podran veure autèntiques joies signades per artesans belenistes que exposaran figures molt valuoses. El Betlem podrà visitar-se durant totes les festes nadalenques en la plaça Bisbe Benlloch, núm. 4.

 

Programa teatral

El teatre és el protagonista de la programació cultural del cap de setmana amb dues propostes molt diferents, però igual d'atractives, “Mandíbula afilada” i “Copenhaguen”. La primera és una comèdia romàntica de les de tota la vida, de ritme i diàlegs frenètics, humor blanc, i certa dosi nostàlgica pels somnis d'adolescents que mai arribem a complir, escrita per Carles Alberola, dirigida per Mario Hernández, i protagonitzada per Jon Plazaola i Noemi Ruiz. La funció serà el dissabte 7 de desembre a les 20 h.

 

La segona obra tindrà lloc el diumenge a les 19 h amb “Copenhaguen”, un exemple de teatre «de paraula» i «de reflexió», sent una de les peces teatrals més premiades dels últims anys. Escrita per Michael Frayn i dirigida per Claudio Tolcachir, i magistralment interpretada per Emilio Gutiérrez Caba, Carlos Hipòlit i Malena Gutiérrez, narra la trobada que va tindre lloc en 1941 en la capital de Dinamarca, ocupada per les tropes nazis, entre el gran científic danés Niels Bohr i el seu exalumne Werner Heisenberg, representant dels estaments nazis i enemics per la situació dels seus dos països durant la Segona Guerra Mundial.

 

Activitats infantils

Una de les propostes dirigides al públic infantil que destaca este cap de setmana és el taller Cacau Labial; una activitat en la qual els més xicotets i xicotetes de la casa aprendran els remeis naturals per a poder cuidar el seu cos. Al mateix temps, podran descobrir com es realitza un cacau labial, molt beneficiós per a quan els llavis s'eixuguen i, a més, podran crear el seu propi labial que podran emportar-se a casa. El taller es realitzarà el divendres, dissabte i diumenge en el Centre Ambiental El Vedat a partir de les 11 h.

 

Informa Nou Horta. Torrent

 

Modificat el Dijous, 05 Desembre 2019 14:52