Més d'una vintena restaurants es donaran cita en l'III Concurs Nacional de Rossejat torrentí

Dimecres, 12 Febrer 2020 15:11 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 83 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Aquest matí s'ha presentat en l'habitual trobada amb els mitjans de comunicació l'III Concurs Nacional de “Rossejat Torrentí”. Per tercer any consecutiu, l'Associació Gastronòmica de la Cassola de Sant Blai, que compta amb el suport institucional de l'Ajuntament de Torrent, la Diputació de València i la Generalitat Valenciana, celebra aquesta competició, que tindrà lloc el 17 de febrer en els salons El Pi del Vedat de Torrent, i on participaran 24 restauradors de 7 províncies espanyoles.

 

La regidora de Turisme, Susi Ferrer, acompanyada del regidor d'Economia, Andrés Campos, del president de l'Associació Gastronòmica de la Cassola de Sant Blai, Diego Gallego, i el secretari d'aquesta, Antonio Serrano, ha aprofitat per a agrair el pas de l'associació per la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que, sumat a aquest concurs, “posen de manifest el patrimoni cultural i gastronòmic de la ciutat de Torrent, traspassant davanteres i difonent les nostres tradicions i la nostra oferta culinària a la resta del món”.

 

En el concurs, dirigit a professionals del món de la restauració, es competirà per a cuinar el millor Rossejat torrentí i aconseguir algun dels tres primers premis amb una dotació econòmica de 1.500 € per al primer classificat, 600 € per al segon, 300 € per al tercer i un premi especial a la innovació en l'elaboració del Rossejat, respectant la tradició.

 

Diego Gallego ha assenyalat que “un dels objectius d'aquest concurs és aconseguir que aquesta recepta tradicional de la gastronomia torrentina arribe a estar present en l'oferta arrossera d'altres restaurants, localment però també nacional”.

 

Els restaurants participants són els següents: de la província de València estaran La Plaça, Salones Los Abetos, La Bodega, Don Julio y Tapanui (els cinc de Torrent), Goya Gallery Restaurant (València), La Pepa Bluespace (Alboraia), Restaurante Picanterra (Cullera), Restaurante Gambrinus (Siete Aguas), La Visteta (Barx), Asador Restaurante Alfàbega (Alginet), El Racó (Meliana), Avenida 2.0 (Massamagrell), Bon Aire (El Palmar), Casa Granero y La Garrofera (Serra), Juan veintitrés (Benifaió), La Bodega de Tofolet i Sequial 20 (Sueca). D'altres províncies: Los Arroces de Guillermo, Argamasilla de Calatrava (Ciudad Real) Restaurante El Cacique (Madrid) Grupo Xátiva (Barcelona), De Mil Arroces (Álava), El Bandolero (Córdoba).

 

El jurat estarà presidit per Alejandro del Toro (Restaurante Alejandro del Toro), Bernd knöller (Restaurante Riff, amb una estrella Michelín), Joan Clement (investigador gastronòmic, locutor de ràdio i professor de cuina), Jesús Melero (coordinador del Concurs Internacional de Paelles de Sueca), Eduardo Frechina (Restaurante Castillo), Esther Nadal (El Racó del Arroz), Ana Penella (membre de la Cofradia de Sant Blai), Maria Icart (Vicepresidenta de la Asociación Tyrius de Torrent) i Quique Bonillo (Restaurante Rossinyol i guanyador de l'anterior edició del concurs). El Restaurante Rossinyol (Náquera) serà l'encarregat d'entregar el premi al de 2020.

 

Durant el transcurs de l'esdeveniment es presentarà el llibre de Turisme i Gastronomia de Torrent, editat per l'Associació Gastronòmica de la Cassola de Sant Blai, i es farà entrega d'un exemplar a tots els assistents. 

 

Informa Nou Horta. Torrent

 

Modificat el Dimecres, 12 Febrer 2020 16:34