Vox Torrent: "El govern ha presentat uns pressupostos totalment fora de lloc en aquest moment"

Divendres, 03 abril 2020 13:41 Escrit per  Vox Torrent Publicat en Torrent-VAL Vist 33 vegades

Contra tot pronòstic el govern de Torrent ha convocat un ple amb la finalitat d'aprovar uns pressupostos totalment fora de lloc en aquest moment i un Pla de Xoc Municipal. Des de VOX TORRENT registrem, davant aquest pla, un paquet de mesures per a fer front a la crisi sanitària i econòmica generada pel Covid-19; mesures que seran estudiades en una comissió creada expressament per a la seua anàlisi i amb representació de tots els grups polítics. Entre les propostes es troba un paquet de mesures fiscals (reducció de taxes municipals, ajornament del pagament d'obligacions fiscals, suspensió dels lloguers municipals...), la creació d'un Pla Econòmic Local, la supressió de totes les partides no essencials i la reducció dràstica de la despesa pública, en la qual s'ha sol·licitat la suspensió de les subvencions als grups polítics municipals però també a associacions i entitats no mercantils. Igualment, hem exigit la realització dels tests Covid-19 als agents de la Policia Local i sanitaris; així com assegurar que els col·lectius de risc posseïxen els equips de protecció individual (EPI´s).

 

D'altra banda, des de VOX TORRENT manifestem el nostre total desacord amb l'aprovació dels pressupostos votats en la sessió plenària; per considerar-los inadequats i, especialment desactualitzades, a causa del moment tan excepcional que vivim. Hem recriminat a l'equip de govern que ha presentat uns pressupostos dirigits a uns pocs, que malgasta els diners dels torrentins en entitats deficitàries i en "rajola", com la ruïnosa compra, manteniment i rehabilitació del Palau Giner-Cortina (1,5 milions d'euros), l'adquisició del Cinema Cervantes (800.000€) o el Palau de Justícia; en subvencions a associacions i organitzacions amb la intenció d'obtenir vots, en el foment del catalanisme i en ONG´s en l'exterior. Tots els grups de l'oposició, votem en contra, excepte Ciutadans, del qual molts mesos arrere ja s'albirava el "festeig" que mantenia amb el PSOE, i ha emés el seu vot positiu per a aprovar-los, trencant d'aquesta forma la majoria que manteníem en l'oposició i traint als seus votants a canvi, probablement, d'alguna delegació. La nostra postura davant aquesta situació tan excepcional no és una altra que, la d'actuar anticipadament a l'efecte de la crisi en les persones i en el teixit empresarial, esmorteint l'impacte econòmic, perquè, en el menor temps possible, es reactive l'economia i com més prompte millor tornem a la normalitat.

 

Finalment, des de VOX TORRENT agraïm a tot el personal sanitari, als Membres i Forces de Seguretat de l'Estat i a aquells col·lectius essencials el seu esforç, dedicació i treball. Igualment, el nostre record a les famílies torrentines que han perdut als seus éssers estimats i a tota la ciutadania, que està suportant estoicament les mesures de confinament.

Modificat el Divendres, 03 abril 2020 13:42

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.