El PP Torrent demana protecció front al COVID-19 a la Conselleria i l'Ajuntament per a les netejadores de l'Asil Santa Elena

Divendres, 03 abril 2020 14:51 Escrit per  PP Torrent Publicat en Torrent-VAL Vist 45 vegades
Fachada Residencia Santa Elena Fachada Residencia Santa Elena

La portaveu del Partit Popular de Torrent, Amparo Folgado ha posat veu aquest matí a la crida d'auxili que ha rebut tant de les treballadores de la neteja de la Residència Santa Elena de Torrent, com de les cuineres del mateix centre i del Servei d'Assistència Domiciliària de Torrent. Una crida d'auxili que Folgado ha transmés a la Junta de Portaveus de l'Ajuntament aquest mateix matí. Folgado ha demanat al govern local que exigisquen a la Conselleria de Sanitat, que entreguen material de protecció individual suficient, per a les dones que realitzen la neteja en la residència.

 

Les treballadores de la neteja demanen protecció enfront del coronavirus, ja que el material que arriba des de la Conselleria -que té intervingut el centre-, no arriba per al personal de neteja. "M'han confirmat que només compten amb un equip de protecció i que és d'un sol ús, per la qual cosa només pot fer el seu treball una persona", explica Folgado. A més, assenyala que "hem de ser conscients que el servei de neteja i desinfecció de la residència és vital en aquests moments, tant per a les persones malaltes com per als residents sans i els mateixos treballadors de la neteja que estan en contacte amb ells". A més, assenyala que en la cuina tampoc compten amb els equips de protecció, tal com l'han informat les treballadores i fonts del centre.

 

Folgado ha demanat al govern local en la Junta de Portaveus que exigisquen a l'empresa que presta el Servei d'Ajuda a domicili, que proveïsquen del material necessari i de protecció a les treballadores que realitzen aquest servei.

 

No es realitzen més Test en Santa Elena ni han arribat els respiradors anunciats pel JEMAD

Una altra de les qüestions que des de la residència s'ha traslladat a Folgado és que no s'estan realitzant test per part de la Conselleria a les persones malaltes per coronavirus en Santa Elena. "No entenc per què no es realitzen test a les persones majors de Torrent, malaltes per coronavirus dins de la residència Santa Elena i que van donar positiu fa més de dues i tres setmanes, així mai es podrà conéixer quan una persona s'ha curat el que és major motiu de desesperació en les famílies i en la pròpia persona malalta".

 

En els contactes que ha tingut la portaveu del PP, Amparo Folgado li han confirmat que encara no ha arribat cap respirador dels quals va anunciar aquesta setmana el Cap de l'Estat Major de la Defensa a la residència Santa Elena, tal com va anunciar als mitjans des de Madrid. Es tracta d'uns respiradors creats de manera experimental per la casa automobilística SEAT i que havien d'arribar des de Barcelona a Torrent.

 

Folgado ha assenyalat que "tots els recursos públics de la Generalitat i de l'Ajuntament han de destinar-se a parar aquesta pandèmia i sobretot protegir als professionals sanitaris, però també als professionals de la neteja que treballen dins de les mateixes residències intervingudes per la Generalitat".

Modificat el Divendres, 03 abril 2020 14:53

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.