Torrent adequa les instal·lacions de climatització en els col·legis per a millorar l'eficiència energètica

Dijous, 21 Mai 2020 15:28 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 223 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Torrent ha aprovat aquesta setmana el 'Projecte de millora en les infraestructures de climatització en els centres educatius municipals de Torrent', amb el doble objectiu de reduir les emissions i, al mateix temps, disminuir el cost econòmic amb el consegüent estalvi. Aquesta iniciativa, emmarcada dins de l'EDUSI i que es finança al 50% amb fons europeus FEDER, prendrà com a energia de partida el gas natural, utilitzant l'aerotèrmia allí on la normativa o els aspectes particulars de la instal·lació l'aconsellen.

 

Per això, pròximament es començarà amb el projecte per a adequar les instal·lacions de producció d'energia tèrmica en diversos col·legis de titularitat municipal de Torrent, incloses les actuacions per a la reforma, transformació i millora de les infraestructures de climatització amb la finalitat de millorar la seua eficiència energètica. Els centres són: CEIP Antonio Machado, CEIP El Molí, CEIP Federico Maicas, CEIP Joan XXIII Infantil, CEIP Joan XXIII Primaria, CEIP Lope de Vega, CEIP Virgen del Rosario, CEIP Miguel Hernández, CEIP San Pascual, CEIP San Juan Bautista i EPA San Pascual.

 

D'aquesta forma, en totes aquelles instal·lacions que compten en l'actualitat amb calefacció mitjançant caldera de gasoil es realitzarà el canvi per una caldera de gas natural, mantenint la potència de l'existent i connectant-la a les instal·lacions que es troben en funcionament, a excepció de les instal·lacions del CEIP Joan XXIII Primaria, per la seua especial ubicació. En aquestes últimes es preveu una instal·lació per a subministrament d'ACS i calefacció amb tecnologia de bomba de calor, coneguda com a aerotèrmia.

 

Així mateix, ja existixen instal·lacions d'ACS amb subministrament de gas natural en el CEIP Verge del Rosari i en el CEIP Sant Pasqual, per la qual cosa es connectaran al subministrament de gas que es projecta per a alimentar a la nova caldera.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Dijous, 21 Mai 2020 15:31