Folgado (PP Torrent) fa costat a les orquestres i grups de música, paralitzats per la COVID-19

Dilluns, 06 Juliol 2020 10:29 Escrit per  PP Torrent Publicat en Torrent-VAL Vist 37 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La portaveu del Grup municipal del Partit Popular de Torrent, Amparo Folgado, continua reunint-se amb col·lectius afectats per la crisi provocada pel coronavirus. En aquesta ocasió amb representants del món de la cultura i espectacles.

 

Folgado es va reunir amb el cantant torrentí, Jonás Arcs, qui li va poder transmetre la situació en la qual es troben les orquestres, els qui van haver de cancel·lar les gires de 2020 de manera abrupta a solo uns dies de les falles. Gires que continuen cancel·lades aquest estiu, en suspendre's totes les festes populars a Espanya i sobretot a la Comunitat Valenciana, àmbit d'actuació principal dels grups de la nostra ciutat i comarca.

 

La portaveu del PP, Amparo Folgado li va mostrar el suport dels populars en la manifestació convocada pel món de la cultura dimecres que ve a Madrid, pels festejos.

 

El silenci en les places de tota Espanya durant tota la primavera i estiu pot suposar la desaparició de moltes orquestres i ja suposa la pèrdua de molts llocs de treball, que difícilment podran cobrir-se en el futur, si els seus integrants es veuen forçats a buscar una altra professió.

 

Des del PP es demana "més atenció i sensibilitat per part de les administracions públiques cap a aquest col·lectiu en tota Espanya, tant en matèria d'IVA cultural reduït, com en l'extensió dels ERTES fins a l'inici de la pròxima gira en 2021".

 

Una de les principals reivindicacions d'aquest col·lectiu és que desitgen poder treballar, com ja han començat a fer-ho un altre tipus d'espectacles culturals, complint totes les mesures de seguretat. Per això, Folgado ha afirmat que "els grups musicals podrien actuar complint totes les normes de seguretat i prevenció enfront de la COVID-19, delimitant aforaments i celebrant-se a l'aire lliure, igual que ja es permeten un altre tipus d'espectacles".

 

La portaveu del PP, Amparo Folgado emmarca aquesta reunió amb un cantant de Torrent, dins de les reunions que ja ha mantingut amb pirotècnics i amb el sector de la indumentària de Torrent, per a conéixer de primera mà la seua situació laboral i poder ajudar dins de les seues possibilitats, visualitzant les seues reivindicacions. Unes reunions sectorials que continuarà celebrant amb altres sectors.

 

Informa Nou Horta. PP Torrent

 

Modificat el Dilluns, 06 Juliol 2020 10:32