Vox Torrent: "“Tirar pilotes fora” s'ha convertit en la manera d'operar del Sr. Ros"

Divendres, 11 Setembre 2020 12:32 Escrit per  VOX Torrent Publicat en Torrent-VAL Vist 82 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Una vegada més hem exigit a l'Alcalde de Torrent que done resposta a les preguntes que els regidors de l'oposició li plantegem, així com a aquells suggeriments i queixes que realitzen els veïns. "Tirar pilotes fora" s'ha convertit en la manera d'operar del Sr. Ros; tant cap a les nostres preguntes com cap a algunes de les mocions que hem presentat; convertir-les en precs és la seua manera d'evitar que es debaten, es voten i que els torrentins coneguen les postures de cada grup. Segons l'Alcalde, "els regidors de l'equip de govern no responen en els Plens a les preguntes de l'oposició, ells respondran quan ho creguen convenient"; contravenint, d'aquesta manera, l'article 150 del Reglament Orgànic del Ple de l'Ajuntament de Torrent; i això és una mostra més que les nostres preguntes queden als llimbs i ni nosaltres ni els ciutadans coneixem la resposta en el moment de formular la petició.

 

L'essència dels plens és presentar mocions, debatre-les, aprovar-les -si escau- i executar-les; i per descomptat portar la VEU dels ciutadans al saló de plens, per a conéixer els seus problemes, queixes i suggeriments, això és transparència democràtica, de la qual aquest govern manca davant la falta de respostes. Els torrentins tenen dret a conéixer tot el que fan els seus representants polítics, els ciutadans volen ser coneixedors d'accions reals; veure materialitzades les propostes que aporten els grups. Volem recordar que aquest Ajuntament ja va rebre el setembre de 2018 un informe per part del Síndic de Greuges, en el qual s'advertia a l'equip de govern sobre l'obligatorietat d'acatar i fer complir la legislació vigent sobre transparència i accés a la informació pública; així com de donar resposta expressa als escrits dels regidors; obligació que ve recollida en l'article 77 de la Llei Reguladora de les Bases de Règim Local.

 

Per tot això, des del grup municipal VOX TORRENT exigim al Sr. Alcalde, pel bé de la transparència, eficàcia dels plens i resposta als torrentins, que ordene es responguen a totes les preguntes de l'oposició, tant les formulades per registre d'entrada com les realitzades durant la celebració dels plens.

 

Informa Nou Horta. Vox Torrent

Modificat el Divendres, 11 Setembre 2020 12:36