La moció del PP Torrent per a instar a la Conselleria a la reobertura de Sants Patrons, aprovada per unanimitat en el Ple

Divendres, 11 Setembre 2020 12:53 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 231 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Grup Popular va presentar, el mes de juliol passat, una moció davant el Ple municipal per a instar a la Conselleria a la reobertura del Consultori Auxiliar de Sants Patrons, moció que ha sigut aprovada per unanimitat en el ple ordinari del mes de setembre. Esta sol·licitud va sorgir arran del trasllat dels metges generalistes d'este centre al Centre de Salut situat en la C/ Xirivella, a més d'1 quilòmetre de distància, amb motiu de la irrupció de la pandèmia de COVID-19 i la seua no restitució després de la fi de l'estat d'alarma, com van afirmar les autoritats sanitàries.

 

En paraules de la Portaveu dels populars, Amparo Folgado, “el Ple de Torrent ha decidit unànimement, a iniciativa del PP, instar a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a la reobertura immediatament del Centre Auxiliar de Sants Patrons, retornant als ciutadans del Centre històric un servei suprimit temporalment però amb indicis de permanència”.

 

A més, la moció popular recollia dues propostes per a la Conselleria competent. D'una banda, el Ple municipal insta, després de l'aprovació de la moció, a l'habilitació de les antigues oficines de l'INSS, situades en el mateix edifique i en desús hui dia, per a albergar la sala COVID. D'altra banda, s'insta al Consell a la dotació, en els Pressupostos de la Generalitat per a l'any 2021, d'una partida econòmica que permeta l'adequació i reforma del Centre de Sants Patrons, convertint-lo en un Centre de Salut Mixt, albergant servicis mèdics i d'infermeria d'especialistes i de família.

 

La Conselleria va adquirir al maig d'enguany el compromís de reobrir els centres de Sants Patrons, a Torrent, i Juan Llorens, a València, després de la finalització de l'estat d'alarma, decretat com a conseqüència de la crisi sanitària derivada del COVID, continuant hui dia el servei de medicina i infermeria familiar en este centre de Torrent tancat. Encara que ara, des de les autoritats sanitàries, s'afirma que estos servicis tornaran a la C/ Sants Patrons quan les condicions sanitàries ho permeten o es done per acabada la situació d'emergència sanitària.

 

Referent a això, Folgado ha assenyalat que “existixen seriosos dubtes sobre el compromís de la Conselleria de reobrir Sants Patrons quan la situació sanitària ho permeta, ja que al maig el seu compromís era tornar amb la finalitat de l'estat d'alarma i ha quedat palés que això no ha sigut així. Ojala m'equivoque, però la paraula de la Conselleria, hui dia, no dona molta fiabilitat als torrentinos”.

 

Campanya de firmes

En paral·lel a esta moció, els populars han recollit més de 700 signatures ciutadanes per a exigir a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública la volta al Centre de Sants Patrons dels serveis de medicina i infermeria generalistes.

 

La ciutadania de Torrent, i especialment la del Centre històric, s'han mobilitzat perquè les autoritats sanitàries els retornen un servei de salut, del qual disfrutaven fins al mes de març, i per al qual s'han de desplaçar més d'1 quilòmetre en estos moments si desitgen rebre-ho. En este sentit cal recordar que, la gran majoria de població d'esta zona de Torrent, supera els 70 anys, per la qual cosa la proximitat en la prestació dels serveis sanitaris es torna fonamental.

 

Informa Nou Horta. PP Torrent

 

 

Modificat el Divendres, 11 Setembre 2020 12:55