L’Ajuntament de Torrent aplica el nou tractament d’endoteràpia en els tarongers de Bisbe Benlloch i Gómez Ferrer

Dimarts, 29 Setembre 2020 10:45 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 112 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Torrent, a través de l’empresa municipal Nous Espais, ha iniciat el tractament mitjançant l’endoteràpia dels tarongers amargs de la plaça del Bisbe Benlloch i del carrer de Gómez Ferrer. L’endoteràpia és una moderna tècnica que permet, de manera eficaç i sense risc per als veïns, eliminar la plaga i millorar l’estat de conservació dels arbres. Aquest tractament, que s’injecta directament en el tronc, ja s’ha utilitzat amb èxit en el municipi per a combatre la processionària, el pugó o la galeruca, però per primera vegada s’està utilitzant com a acaricida en una altra classe d’arbratge.

 

En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Francisco José Arnau, ha destacat que “hem optat per l’endoteràpia per la validesa que aporta per a combatre les plagues, però també pels avantatges que ofereix, ja que es tracta d’una tècnica més sostenible i respectuosa amb l’entorn i, sobretot, perquè evita les molèsties a la ciutadania”. Així doncs, es valorarà la necessitat d’ampliar a altres zones la utilització del mateix tractament.

 

En aquesta ocasió, la plaga que està afectant l’arbratge és l’aranya roja (Tetranychus urticae), que causa la descoloració i dessecació de les fulles perquè se n’alimenta. En els tarongers afectats es manifesta amb taques groguenques i bombaments en el feix. Quan el grau d’afecció és elevat, ocasiona intenses i brusques defoliacions que s’eviten amb el tractament utilitzat.

 

Informa Nou Horta. Torrent