Compromís per Torrent demana al Govern d’Espanya mesures d’urgència davant la pujada del preu de la llum durant les onades de fred

Divendres, 22 Gener 2021 11:33 Escrit per  Compromís per Torrent Publicat en Torrent-VAL Vist 111 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Compromís per Torrent demana al Govern d’Espanya mesures d’urgència davant la pujada del preu de la llum en plena onada de fred, com ja ha succeït en altres anys. La formació valencianista ha presentat esta moció a l’Ajuntament de Torrent preocupats per “l’alarmant pujada del 27%” del preu de la llum que “pot afectar negativament la ciutadania i aprofundir en el problema de la pobresa energètica”.

 

En la seua moció, Compromís insta el Govern d’Espanya “perquè davant la crisi sanitària i econòmica, més encara durant els mesos de més fred, es fique fre a l’especulació energètica amb el control del preu de la llum i el gas per a l’ús domèstic”.

 

A més, s’insta les administracions públiques perquè estudien la viabilitat de la creació d’una empresa pública energètica que “afavorisca la competència del sector i beneficie les persones consumidores”. Com a afegit, Compromís demana a les administracions públiques que es reforcen encara més les mesures d’impuls a l’autoconsum fotovoltaic, la generació distribuïda i les Comunitats Energètiques Locals.


La coalició d’esquerres i valencianista ha volgut recordar que “el dret a l’habitatge és un dret consagrat a la Constitució Espanyola en l'article 47 i que, d'acord amb Nacions Unides, ‘un habitatge digne, ha de tindre accés permanent d’energia per a la cuina, la calefacció i l'enllumenat’”. Per això, encara que el grup municipal de Compromís a Torrent lloa l’existència del bo social elèctric, també critica que s’han de complir uns requisits molt concrets per beneficiar-se’n del descompte del 25% a part de la tarifa i això suposa, segons la coalició, que davant una pujada “exagerada” del preu de l’electricitat “es llança a milers d’economies familiars a la pobresa energètica”.


Finalment, han aprofitat per a denunciar les portes giratòries dels grans partits espanyols amb les companyies energètiques de l’estat espanyol.

 

Informa Nou Horta. Compromís per Torrent