Torna el Brassurround Torrent del 26 al 28 de marzo

Dimarts, 16 Març 2021 09:57 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 55 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Amb un any de retard, el festival Brassurround Torrent celebrarà del 26 al 28 de març la seua XIV edició. Enguany, la cita amb els metalls vol rendir un sentit homenatge a Toni Belenguer, el rombonista de jazz més important d'Espanya i que ens va deixar en 2020.


Com tots els anys, el festival se sustenta sobre dos pilars, el docent i el concertístic. Quant a la part docent, enguany comptarà amb els professors Luis González, Carlos Benetó i Juanjo Serna en la trompeta; Salvador Navarro i Manolo Pérez en la trompa; Simeó Galduf i Inda Bonet en el trombó; i José Fco. Martínez Antón i Sergio Fnca en la tuba. Les classes es realitzaran a la Casa Pares Dominics de Torrent.

 

Els concerts se celebraran, com és habitual en totes les edicions, en l’Auditori de Torrent. El 26 de març es realitzarà el d'obertura, a càrrec de les Seccions de metalls i percussió de la Banda Simfònica Municipal de València acompanyats pels solistes Luis González, Salvador Navarro, Jordi Navarro i Spanish Brass, i dirigits pel director titular de la banda, Rafael Sanz-Espert.

 

El dissabte 27 de març, Spanish Brass (Premi Nacional de Música 2020), al costat dels balladors Lucía Ruibal de Flores i David Nieto, i al percussionista i guitarrista Pablo Domínguez, posaran en escena Camins d'Espanya. Aquest espectacle realitza un recorregut per destacades obres de principis del segle XX d'autors com Joaquín Turina, Manuel Falla, Enrique Granados o Gerónimo Giménez, inspirades en el folklore espanyol, que s'intercalen amb les rumbes, alegries o buleries de Chano Domínguez, Pablo Domínguez i Paco de Lucía. https://www.youtube.com/watch?v=w5x5raa6him

 

La clausura del festival, el diumenge 28 de març, serà a càrrec de l'Alter ego Jazz Ensemble, grup que pren el seu nom del primer disc de Toni Belenguer, i que reuneix a alguns dels millors músics de jazz de la Comunitat Valenciana. Liderats pel trompetista Voro Garcia, retran homenatge a Toni Belenguer, un dels millors trombonistes de jazz espanyols, mort el setembre de 2020. El Ensemble està format per Víctor Jiménez, Jesús Santandreu, Ramon Cardo i Vicent Macián, saxos; Carlos Martín i Paco Soler, trombons; Voro Garcia, trompeta; Batiste Bailly, piano; Aless Cesarini, contrabaix i Santi Colomer, bateria.

 

CONCERTS


Divendres 26 de març – 19.30 h
- Concert de les Seccions de Metalls i Percussió la Banda Simfònica Municipal de València
- Rafael Sanz-Espert, director
- Luis González, trompeta
- Voro Navarro, trompa
- Simeó Galduf, trombó
- Spanish Brass


Dissabte 27 de març – 19.30 h
- Camins d'España
- Spanish Brass
- Lucía Ruibal de Flores, balladora
- David Nieto, ballador
- Pablo Domínguez, guitarra i percussió


Diumenge 28 de març – 19.00 h
- Homenatge a Toni Belenguer
- Alter Ego Jazz Ensemble
- Perico Sambeat, Jesús Santandreu, Ramon Cardo i Vicent Macián, saxos
- Carlos Martín i Paco Soler, trombons
- Voro Garcia, trompeta
- Batiste Bailly, piano
- Miquel Álvarez, contrabaix
- Santi Colomer, bateria.


Entrades a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l’Auditori (dijous de 17 a 20 h, divendres d'11 a 13 h i des de 2 hores abans del començament de l'espectacle).

 

Informa Nou Horta. Torrent

Modificat el Dimarts, 23 Març 2021 12:56