Torrent anima els joves a participar activament en les decisions de la política municipal

Dimecres, 14 abril 2021 17:02 Escrit per  Publicat en Torrent-VAL Vist 87 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Centre d’Informació Juvenil de Torrent, va albergar el 31 de març, una trobada formativa en la qual van participar joves de 15 a 20 anys de la nostra ciutat, entre els quals també hi eren les xiques i els xics corresponsals de CIJ Torrent i en companyia del grup d’acció jove de The Way-out de #JovesEnMarxa, Participa, respecta… empodera’t! un projecte del Consell Valencià de la Joventut.

 

Durant aquesta jornada formativa, van tindre l’oportunitat de conéixer en profunditat la funció d’uns pressuposts participatius com a instrument de democràcia directa, així com d’opinar sobre la presa de decisions i sobre la destinació de les inversions en els àmbits que afecten l’interés juvenil.

 

El programa Opina Jove, resultat de la col·laboració entre el Consell Valencià de la Joventut i la Generalitat Valenciana, té l’objectiu de promoure entre la joventut l’interés per a involucrar-se en la presa de decisions que afecten la seua vida com a part de la ciutadania. En una primera fase d’aquest programa es recollirà la presentació de propostes per a, més tard, avaluar-ne la viabilitat i l’acceptació que hagen rebut per part de la ciutadania. Finalment, després d’una votació, els resultats de les propostes seleccionades es publicaran en l’últim trimestre d’enguany.

 

Des de CIJ Torrent es convida a la població jove a fer-los arribar les seues propostes, avalar i votar en els terminis corresponents, per a la qual cosa cal que es registren prèviament en www.gvaparticipa.gva.es, portal on es poden trobar les normes, les dates d’inici de cada fase i les instruccions de com participar en el procés, tant a títol individual com mitjançant una associació.

 

Informa Nou Horta. Torrent