Compromís per Torrent demanarà la creació d’una nova comissió d’investigació per la cessió il·legal de treballadores en la delegació de Benestar Social

Dimarts, 20 abril 2021 13:31 Escrit per  Compromís per Torrent Publicat en Torrent-VAL Vist 83 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Inspecció de Treball dependent de la Seguretat Social ha sancionat novament l’Ajuntament de Torrent per pràctiques il·legals en matèria de personal. En aquest cas es tracta de la situació laboral de 2 psicòlogues, 1 treballadora social i 1 educador social pertanyents a la Liga Española de la Educación y la Cultura Popular.


Les irregularitats varen ser detectades el 14 d’octubre de 2020, quan la inspecció de treball visità les dependències de Benestar Social i Polítiques de Solidaritat de l’Ajuntament de Torrent a fi controlar les seues condicions laborals.


La Inspecció relata al seu informe que aquestes irregularitats es vénen produint “almenys des de l’any 2005”, afectant per tant 3 legislatures de govern del PSOE i 2 del PP, on s’ha obligat aquestes 4 treballadores a exercir les seues funcions com a personal tècnic municipal, però percebent uns salaris manifestament inferiors als de la resta de treballadors de l’Ajuntament.


La Inspecció ha qualificat aquesta situació com a “una cessió il·legal de treballadors, una relació laboral prohibida per l’article 43 de l’Estatut dels Treballadors”, situació que era coneguda tant pels diferents responsables municipals de l’àrea de personal com pels propis Alcaldes i Alcaldesses de Torrent al llarg dels darrers 16 anys.


No és la primera vegada que succeeixen aquestos fets, recentment l’Ajuntament de Torrent fou també inspeccionat en el cas de les 3 becàries que portaven exercint tasques al gabinet de premsa durant 6 anys consecutius, una situació que també fou tipificada com a il·legal per l’autoritat en matèria laboral, a més d’impedir que altres joves de Torrent pogueren accedir a aquest tipus de pràctiques laborals. Després d’aquesta inspecció una de les becàries abandonà l’Ajuntament de Torrent i es traslladà a Benetússer per a treballar en qualitat de personal de confiança per a l’Alcaldia, també presidida pel PSOE.


Des de Compromís per Torrent, el seu portaveu Pau Alabajos ha anunciat que proposaran en breu la creació d’una nova comissió d’investigació; “l’anterior fou travestida pel govern municipal de Ros, que va canviar la nostra proposta que la presidira el grup demandant, i aplicant la seua majoria absoluta amb Cs aconseguí que el president fora el propi regidor de personal que havia de ser investigat; una comissió que segons Ros duraria només un mes i de la qual no tenim cap notícia sobre que s’haja emés cap dictamen, resolució o conclusió alguna”, ha conclòs Alabajos.

 

Informa Nou Horta. Compromís per Torrent

Modificat el Dimarts, 20 abril 2021 13:32