Des de l’Agència de Desenvolupament Local s’oferirà assessorament personalitzat i es donaran a conéixer, entre altres qüestions, les noves condicions en les línies de finançament bonificades adaptades a la nova situació generada por la crisi del COVID-19.

 

El passat dilluns 30 de març s’aprovava en sessió plenària, celebrada via telemàtica, la firma del nou acord de col·laboració entre l'Ajuntament d'Alaquàs mitjançant la seua regidoria d'Ocupació, Formació i Promoció Econòmica i l'Institut Valencià de Finances (IVF), pertanyent a la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic. Un acord que naix amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament de projectes empresarials que generen ocupació al nostre municipi, donant difusió de les diferents línies de crèdit destinades a empreses, comerços i autònoms.

 

Així, des de l’Agència de Desenvolupament Local es prestarà assessorament per a orientar sobre les línies de finançament adequat dirigides a cada sector, (empreses comerços, autònoms), ajudant en la preparació de la documentació necessària per a remetre al propi Institut Valencià de Finances.

 

La signatura de l’acord ve a coincidir amb el recent anunci de l’Institut Valencià de Finances sobre la modificació de les condicions de les seues línies de finançament bonificades dirigides a autònoms, microempreses, pymes i grans empreses de la Comunitat Valenciana. Entre les mesures adoptades, trobem les destinades a autònoms i microempreses, que ja poden accedir a través de l’Institut Valencià de Finances a préstecs al 0%, fins a deu anys, amb dos de manca i el cost de l'aval cobert.

 

L’Agencia Local de Desenvolupament d’Alaquàs queda a disposició dels i les interessades per resoldre dubtes i qüestions, facilitant el següent contacte: 674 248 274 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

Des que el passat 14 de març el govern declarara l'estat d'alarma, el Centre Ocupacional de Mislata (COM) va haver de tancar les seues portes per prevenció i per a vetlar per la salut dels seus usuaris i usuàries. Un total de 50 persones amb diversitat funcional en edat laboral es beneficien diàriament d'este servei municipal, participant en tallers ocupacionals, rebent suport personal, atenció psicosocial i desenvolupant tot tipus d'habilitats per a integrar-se plenament en la societat.

 

Però la crisi sanitària provocada pel coronavirus, i la consegüent declaració de l'estat d'alarma i l'obligació de confinament a casa, ha parat la vida de tots i la rutina d'estos xics i xiques que tant necessiten per a continuar desenvolupant-se. Davant esta situació, els i les professionals que els atenen cada dia, amb el suport de Serveis Socials, han reorganitzat tot el treball perquè estes persones usuàries puguen continuar desenvolupant les seues capacitats personals i les seues possibilitats d'inclusió soci-laboral, però ara des de les seues pròpies cases.

 

L'equip de govern, segons afirma l'alcalde Carlos Fernández Bielsa, “estem prenent moltes mesures de caràcter social durant estes difícils setmanes, perquè el nostre principal objectiu ara és que ningú es quede arrere. Els xics i xiques del COM, encara que siga des de les seues llars, necessiten continuar desenvolupant les seues habilitats i farem tot el possible perquè reben les atencions que mereixen”.

 

Amb un servei d'atenció des de les huit del matí fins a les deu i mitja de la nit, l'equip professional els passa diàriament un horari d'activitats i els va supervisant telefònica i telemàticament. “Els xics i xiques reben materials de lecto-escriptura, comunicats i vídeos tutorials a través dels seus correus electrònics o xarxes socials; reben atenció individualitzada dels monitors, fisioterapeuta i psicòleg; i són atesos constantment a través de cridadestelefòniques o vídeo-cridades”, apunta el regidor de Serveis Socials Ximo Moreno.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Aventures, fantasia i personatges entranyables han acompanyat als xiquets i xiquetes de Torrent que, des de les seues cases, han pogut seguir en directe una sessió del Club de Lectura de la biblioteca de Torrent. A través de la pàgina de Facebook de l'Ajuntament, els més xicotets i xicotetes han pogut obtenir un llistat de recomanacions perquè puguen llegir mentre dure el confinament. A més d'explicar en què consistix el Club de lectura que organitzen les biblioteques municipals al llarg de l'any i animar a tots i totes a formar part d'aquesta iniciativa literària. Yolanda París, treballadora de la biblioteca, ha parlat de diferents llibres, entre ells "El diari de Greg".

 

Entre les sorpreses, s'ha convidat als xiquets i xiquetes perquè realitzen un vídeo, ajudats dels seus familiars, comptant el títol del seu llibre preferit i per què el recomanen als seus amics i amigues. Tots els que desitgen participar, hagen estat presents en el club de lectura d'aquest matí o no l'hagen fet, poden enviar el seu vídeo al correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Igualment, tots el que estiguen interessats a donar-se d'alta en el servei Ebiblio de descàrrega de llibres, poden enviar un email a la mateixa adreça electrònica.

 

Donat l'èxit que ha tingut el club en la seua primera sessió, el públic infantil s'ha sentit molt content en conéixer que divendres que ve, 10 d'abril, a les 10 hores, hi haurà una altra cita en la qual es comentarà i debatrà sobre el conegut lliure "El xicotet vampir".

 

Programació cap de setmana
Encara que els torrentins i torrentines han de quedar-se a casa, l'agenda del cap de setmana ve carregada d'activitats. Des de l'Ajuntament de Torrent, a través de la seua pàgina de Facebook, s'ha dissenyat una programació online dirigida a tots els públics i de gustos molt variats.

 

El calendari d'activitats arranca aquesta vesprada amb un taller de cant impartit per Bàrbara García; una proposta que començarà a les 18 h i que convida a la ciutadania a cantar, entonar les seues veus i traure l'art musical que porten dins.

 

El dissabte al matí, Yolanda Periche mostrarà els beneficis d'una de les tècniques esportives que estan més de moda en els últims anys: pilates. A les 11 h, totes les persones que s'animen a seguir les classes aprendran, entre moltes altres coses, a millorar i corregir la postura corporal. A la vesprada, a les 18 h, la música i el ball seran la protagonista amb la gala FIDAM, un espectacle que porta per nom "Paradís d'emocions".

 

Una classe de ioga egipci, a les 11 h, donarà el tret d'eixida a l'agenda del diumenge. Amb múltiples postures d'orient i occident, el públic podrà disfrutar i relaxar-se amb aquesta noble pràctica. I per a posar punt final a l'últim dia de la setmana, "La celestina", interpretada pel grup Cucurucú, convidarà a tots i totes a conéixer, si no ho fan ja, aquesta tragicomèdia que compta amb dos grans personatges: Calisto i Melibea, i que és atribuïda a Fernando de Rojas.

 

Tant el Club de lectura d'aquest matí com totes les activitats que s'estan emetent durant el període de confinament queden a disposició i obertes a totes les persones perquè puguen seguir-les i veure-les les vegades que vulguen en el mateix Facebook del consistori.

 

Tasques de desinfecció en el trinquet municipal
Entre les moltes mesures que el consistori ha pres per a fer front al coronavirus destaquen els treballs de desinfecció i neteja en tot el terme municipal. D'aquesta manera s'estan desinfectant els espais públics a l'aire lliure com a zones de jocs infantils, àrees recreatives, centres de salut o educatius i les zones pròximes i accessos de les residències i en centres de persones majors. Així mateix, s'ha fet una neteja dels pavellons esportius municipals de la ciutat i de la Cotxera, tant del material com dels edificis, i aquest matí s'ha realitzat un procés de desinfecció complet del trinquet municipal.

 

Informa Nou Horta. Torrent

La policia local de Massamagrell ha detingut a una persona per un presumpte delicte contra la salut pública.

 

Els fets es van produir durant un dels molts controls policials que s'estan realitzant per la policia local en tot el terme municipal, quan els agents van detectar la circulació d'un vehicle amb dos homes, a mitjan vesprada del dimecres al carrer Verge del Rosari.

 

El Cap de la Policia Local de Massamagrell, Antonio Luzón, va detallar que "Després de realitzar-se la pertinent identificació i registre del conductor i el seu acompanyant, es va acreditar que tenia sota la seua possessió 720 euros en bitllets de diferent import i, ocultes a la roba interior, diferents quantitats de substàncies estupefaents com ara cocaïna (19 grams), cristall (18 grams), diverses porcions d'haixix i fins i tot quatre pastilles de Viagra. A l'interior del vehicle, a més, els agents van trobar diversos cabdells de marihuana i dos flascons de cristall que contenien LSD, una droga química altament addictiva i tòxica".

 

Immediatament es va procedir a la detenció de la persona que portava la droga i els diners, i es va denunciar a totes dues persones per incompliment de les mesures de confinament establides en l'estat d'alarma, la qual cosa els suposarà, a cadascun, fins a 3.000 € de multa.

 

El regidor de Seguretat Ciutadana, Damián Crespo, ha destacat que "Som conscients que no podem posar un policia en cada cantonada, no tenim els mitjans. Per això, demanem compromís cívic a la ciutadania i confiem en la seua responsabilitat".

 

L'alcalde de la localitat, Paco Gómez, va assenyalar: "El confinament no és una broma. En el que portem d'Estat d'Alarma, la Policia Local de Massamagrell, en els més de 100 controls realitzats, ha interposat més de 50 denúncies per incompliment d'alguna de les mitjanes establides per a prevenir el contagi del COVID-19. A més, si concorre amb la comissió d'un delicte, com en aquest cas contra la salut pública, les repercussions penals creixen exponencialment".

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

L'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament de Xirivella ha intensificat les labors de rastreig i localització de les persones en risc d'aïllament durant l'emergència sanitària i l'estat d'alarma. El consistori ha reforçat el servei 24 hores d'atenció telefònica i ha repartit milers de cartells per tota la població demanant la col·laboració ciutadana. Es busquen, fonamentalment, persones majors però també persones amb necessitats especials a les quals el confinament i la soledat els puga suposar desorientació, perill o dificultat. Quasi una vintena de voluntaris coordinats per l'Ajuntament repartien aquest matí la cartelleria per tots els carrers de Xirivella. El missatge va dirigit directament a les persones en risc d'aïllament però també als seus veïns i coneguts. El número al qual cal cridar és el telèfon matriu dels Serveis Socials municipals: 96 383 02 79. D'altra banda, el consistori manté un operatiu de megafonia mòbil publicitant diàriament aquest mateix servei d'auxili a persones necessitades.

 

En paral·lel, l'Ajuntament realitza anomenades a les persones majors de 70 anys de les dades dels quals es disposa en els diferents llistats d'activitats i llars de jubilats. Se'ls pregunta únicament si es troben bé i si tenen les seues necessitats garantides, alhora que se'ls oferix l'opció de comptar amb el suport dels Serveis Socials municipals. «Tots els informes apunten al perill que suposa un confinament de llarga duració per a persones majors o amb necessitats especials que viuen soles i sense un suport familiar constant. Aqueix és un nínxol poblacional que han de cobrir els ajuntaments», recorda l'alcalde Michel Montaner. Xirivella ha reforçat amb personal d'altres departaments l'àrea de Serveis Socials, que treballa al 100% de la seua capacitat des de la declaració de l'estat d'alarma. «Com a màxima autoritat municipal transmet la meua gratitud cap a totes les persones que participen en l'operatiu d'assistència social i, molt singularment, a aquelles que s'han oferit voluntàries per a ajudar als col·lectius més vulnerables», conclou l'edil.

 

Informa Nou Horta. Xirivella

L’Ajuntament de Burjassot vol que els més menuts de la casa, i els no tan menuts, continuen coneixent el patrimoni del municipi i, per què no, donar-li un altre aire o, més ben dit, un altre color; sí, sí…un altre color, deixant que la seua imaginació faça que el Pati de Les Sitges es pinte de taronja, blau o verd, que els pilons porten purpurina o teixits tipus patchwork…que tot el conjunt arquitectònic ens mostre bonics colors i que l’Ermita de Sant Roc lluisca diferent.

 

Aquesta és la nova activitat que proposa el Consistori perquè els dies de confinament a casa siguen més suportable i, alhora, aprofiten per a conéixer una mica millor el monument més emblemàtic de Burjassot. Per això, l’Ajuntament ha penjat en el seu web i ha compartit en les seues xarxes socials una POSTAL molt divertida en la qual el Pati de Les Sitges és el protagonista indiscutible. Pati que es podrà acolorir, juntament amb la resta d’elements que el componen, com l’Embarronat, la façana de l’Ermita de Sant Roc o la creu ubicada al centre del pati.

 

A més, tots els dibuixos que pinten les xiquetes i els xiquets de Burjassot s’exposaran a la Casa de Cultura en una exposició molt especial en la qual es donarà les gràcies a tots ells, no sols per les seues genials obres d’art sinó, també, pel seu comportament exemplar durant el confinament que estan vivint. Per aquest motiu, és molt important que es guarden tots els dibuixos que es creen perquè, una vegada passat aquest estat d’alarma, pengen de la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura. Arribat el moment, es donarà la informació sobre com fer-los arribar a l’Ajuntament.

 

Des del Consistori, s’espera que tota la família gaudisca d’aquesta nova activitat creativa en la qual, a més d’aprendre una miqueta més sobre Les Sitges, tindrà l’oportunitat de personalitzar-los al seu gust. Segur que es creeen grans obres d’art!

 

Informa Nou Horta. Burjassot

L'Ajuntament de Quart de Poblet està més que mai treballant perquè els veïns i veïnes més xicotets i xicotetes del municipi gaudisquen i passen tan bé com siga possible aquests complicats dies i, per això, ha preparat una sorpresa molt especial amb motiu dels seus aniversaris.

 

A través de vídeos, que es compartiran setmanalment en les xarxes socials, el Consistori vol felicitar a tots els xiquets i xiquetes pel seu aniversari, animant també al fet que la resta de la població se sume a aquestes celebracions online, deixant les seues felicitacions en els comentaris de la publicació.

 

El primer vídeo del mes de març ja pot veure's en les xarxes socials de Quart Jove de Facebook i Instagram, i cada divendres es publicarà un nou vídeo amb els aniversaris de la setmana.

 

Per a poder formar part d'aquesta original felicitació, tan sols cal enviar la foto del xiquet o xiqueta, el seu nom, dia d'aniversari i quants anys compleix a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. La pròpia participació suposa el consentiment per a la publicació de la imatge en els mitjans de comunicació de l'Ajuntament de Quart de Poblet.

 

Es tracta d'una de les activitats posades en marxes des del Consistori amb l'objectiu de cuidar afectivament als més xicotets i xicotetes, assegurant amb això el seu benestar emocional i psicològic.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Des de l’inici de l’estat d’alarma, l’Ajuntament de Meliana, per resolució d’Alcaldia i de la Presidència de l’Institut Municipal de Cultura del 24 de març i del 2 d’abril, ha pres una sèrie de mesures econòmiques de competència municipal per tal de minimitzar la pressió sobre la ciutadania i les activitats econòmiques durant el període que dure aquesta mesura extraordinària.


A més, per part de les administracions competents s’estan aprovant diferents paquets de mesures per a pal·liar l’impacte de la situació tant en les persones com en el teixit econòmic. Com explica l’alcalde, Josep Riera: “totes i tots hem de fer un seguiment de les mesures que es van aprovant i que considerem que poden ser beneficioses per tal de poder acollir-se. En alguns casos són d’aplicació immediata i es tramiten des de les administracions corresponents, per mitjà de les empreses o amb l’ajuda de les assessories especialitzades. Mentre que d’altres s’aniran implementant a poc a poc. En qualsevol cas, des de l’Ajuntament estem tractant de facilitar la informació amb els mitjans de comunicació municipals”.


Pel que fa a les mesures concretes que ja ha adoptat l’Ajuntament, cal destacar l’ampliació dels terminis del pagament de taxes i tributs municipals que estaven al cobrament en període voluntari, com ara l’impost de vehicles i les taxes de recollida del fem i dels guals, que es podran pagar fins a l’1 de juliol. D’altra banda, els deutes tributaris notificats abans del 18 de març es podran pagar fins al 20 d’abril, i els que es notifiquen a partir del 18 de març, fins al 20 de maig, entre ells els venciments de terminis i els fraccionaments acordats amb l’Ajuntament.


Respecte de la relació contractual de l’Ajuntament amb les empreses, tant pel que fa a proveïdors com a la prestació de serveis, -indica el màxim responsable- “estem agilitant al màxim la tramitació i el pagament de factures per a reduir com més millor els terminis i facilitar la liquiditat de les empreses”. A més, no s’ha rescindit cap contracte ni de prestació de serveis ni laboral de l’Ajuntament amb motiu de l’estat d’alarma i s’han reconduït totes les prestacions i les funcions a la nova situació.


D’altra banda, s’ha suspés el cobrament de totes les taxes municipals per la realització de les nombroses activitats i prestacions de serveis, com ara de les activitats esportives, les culturals, dels ensenyaments del conservatori o les taxes per la venda en el mercat i d’ocupació de la via pública, i es reintegrarà la part proporcional de les taxes que meriten de manera anual o trimestral pel temps que transcórrega entre el 14 de març i la data de restabliment dels serveis amb normalitat.


En l’àmbit del suport i la urgència socials, destaca Riera, “des del Departament de Serveis Socials s’està avançant i agilitant la tramitació de les diferents ajudes socials per als sectors més vulnerables per a donar-los seguretat i tranquil·litat”. S’està fent un seguiment exhaustiu per a detectar-ne les necessitats i habilitar les ajudes corresponents. També s’han prioritzat les despeses en la dotació d’equipament adequat per al personal adscrit als serveis bàsics i essencials de l’Ajuntament, per a les tasques de desinfecció i per a l’adaptació de l’administració municipal al teletreball.


Finalment, l’alcalde incideix que, en les pròximes setmanes, “l’Ajuntament aprovarà altres mesures d’ajuda social i també d’estímul als sectors econòmics i productius de Meliana que s’hagen vist més afectats per la situació, sobre les quals ja s’està treballant”. Mesures que es concretaran segons que es vaja tenint més informació sobre la plasmació de les mesures econòmiques, socials i de foment de l’ocupació que han anat adoptant i que estan adoptant la resta d’administracions.

 

Informa Nou Horta. Meliana

Pàgina 1 de 1585