L'Ajuntament de Turís demana l’exempció de l'IRPF i la devolució del IBI a agricultors i ramaders per la catastròfica campanya com a conseqüència de les inclemències meteorològiques

Dimecres, 12 Desembre 2018 09:49 Escrit per  Publicat en Turís-VAL Vist 167 vegades

L’equip de govern de Turís ha presentat una moció a ple per a sol·licitar a la Conselleria d’Agricultura, a la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana “i als ministeris corresponents” l’adopció de diverses mesures destinades “a protegir i mantenir l’activitat agropecuària, pedra angular que sustenta l’economia i la realitat sociocultural dels nostres pobles”, que s’ha vist greument afectada al llarg de 2018 per inclemències meteorològiques com gelades, pedregades i pluges torrencials així com per “la vulnerabilitat endèmica que be suportant el sector des de fa anys”.

Entre les mesures que inclou la moció destaca “l’aplicació del mòdul zero en la declaració de l'IRPF corresponent a 2018” així com “la devolució, o exempció en el seu cas, de l'Impost de Béns Immobles de naturalesa rústica (IBI)” a més de posar en marxa “crèdits bonificats”.

L’Alcalde, Eugenio Fortaña, ha destacat la importància d’estes ajudes donat que “els cultius afectats, tant el raïm de vinificació, com els cítrics, fruitals d’os (bresquilla, nectarina, paraguayo i albercoc) i kakis, suposen gairebé la totalitat de la superfície de cultiu del municipi i per tant la minva de recursos econòmics del municipi, de base majoritàriament agrícola, és de gran importància”.

La moció es completa amb la sol•licitut d’un Pla de Reestructuració per a les parcel•les inundades amb un alt índex de mortalitat dels arbres per asfíxia radicular, i un Pla Especial per a la reparació de les infraestructures agràries danyades. Al mateix temps també es demana la retirada de 200.000 tones de cítrics de calibres menuts per a destinar-los a indústria, ramaderia o, en funció de la seua qualitat, a collegis i centres benèfics.

En eixa mateixa línea, i “amb la finalitat d’unir forces per a defensar els nostres productes agraris, en especial els cítrics, el raïm i els caquis”, l’Ajuntament hi ha aprovat altra moció de l’equip de govern per a “exigir davant les distintes administracions (autonòmica, nacional i UE) que es prioritzen els cítrics comunitaris enfront dels de països tercers” i que les importacions es sotmeten a més controls.

També aposta per la creació d’una llei de la Cadena Agroalimentària justa i un model de contracte homologat signat per agricultor, comerç i Conselleria que permeta “observar que es compleixen les normes i que no es donen clàusules abusives”.

Segons explica la moció, altra manera de protegir els nostres productes és “denunciar als supermercats que maltracten els productes valencians o cometen irregularitats en matèria d’etiquetar u origen del producte”, a més de crear el label “TERRA VALENCIANA”, que puga ser fàcilment reconeguda pels consumidors.

Finalment demana a la Conselleria d’Agricultura la retirada del mercat en fresc dels cítrics amb calibres que no reunisquen les condicions comercials més idònies per a la seua venda al públic aconseguint així “revitalitzar i estabilitzar la campanya citrícola en un moment clau per al bon desenvolupament del seu futur”.

 

Informa Nou Horta. Torrent.

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.