Turís sol·licita al govern l’exempció de l’IBI rústica per a l’agricultura donat el nul rendiment de la campanya d’enguany

Dimecres, 23 Octubre 2019 09:57 Escrit per  Publicat en Turís-VAL Vist 310 vegades

El ple de l’Ajuntament de Turís ha aprovat per unanimitat una moció d’alcaldia per a donar suport al sector agrari i sol·licitar al govern de la nació “l’establiment de bonificacions en els tipus de l'IRPF corresponents als mòduls de tributació per a tots els cultius, i especialment de cítrics, fruiters (bresquilles, nectarines, albercoc i caqui), per als quals és necessari establir un tipus zero atés que no ha existit cap rendibilitat”. Al mateix temps també es demana “l'exempció de l'impost de l'IBI de rústica per a l'exercici 2019”.

 

L’Alcalde, Eugenio Fortaña, espera que “estes mesures permeten, en la mesura que siga possible, minimitzar l'impacte de les pèrdues que ha patit el sector agrícola de manera que les economies familiars que depenen d’ell puguen fer front a l'exercici”.

 

Enguany “la campanya de cítrics i la de fruita d'estiu ha tingut els pitjors resultats que es coneixen, fins al punt que les liquidacions han estat per davall dels costos d'explotació, generant pèrdues importants que han obligat els agricultors a sol·licitar crèdits que els permeten fer front a les pèrdues. Així es desprén dels informes que han remés a aquesta administració local la Cooperativa La Turisana, principal empresa agroalimentària de la localitat, que dóna treball a una gran quantitat d'habitants i genera una part important de la riquesa de la localitat”, explica l’Alcalde.

 

La moció reclama que “les diferents administracions amb competències en l'àmbit, articulen mesures que permeten la recuperació del sector agrícola i ramader, tals com préstecs bonificats, augment de les quanties per a plans de millora i implantació de joves agricultors i ramaders, etc…, així com un pla d'àmbit nacional, amb especial atenció a les peculiaritats de l'agricultura a la Comunitat Valenciana”.

 

D’esta manera també s’intentarà fer front als acords en matèria agrícola que ha subscrit la Unió Europea amb països tercers així com a les mesures que països importadors com els Estats Units estan adoptant i que perjudiquen els nostres productes.

 

 

Informa Nou Horta. Turís

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.