Els agricultors de Turís veuran reduïts notablement els índexs de rendiment en la declaració de l'IRPF

Divendres, 17 abril 2020 13:13 Escrit per  Publicat en Turís-VAL Vist 180 vegades

Els agricultors de Turís veuran reduïts notablement els índexs de rendiment aplicables per a la declaració de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) del 2019.


Segons l'ordre ministerial de 9 d'abril, a Turís els índexs de rendiment net es redueixen de la següent manera: en cítrics passa del 0,26 al 0,18; albercoc i préssec del 0,37 al 0,13 i 0,19 respectivament; raïm de taula i raïm per a vi amb Denominació d’Origen (DO) passen del 0,32 al 0,16 i 0,22 respectivament; en raïm per a vi sense DO l’índex es redueix del 0,26 al 0,18; olivar del 0,26 al 0,13; i, finalment, les lleguminoses passen del 0,26 al 0,18.


L'alcalde de la localitat, Eugenio Fortaña, explica que “esta reducció és fruit dels acords de ple que la corporació municipal va adoptar per unanimitat l’any passat a proposta de l’alcaldia per a donar suport a un sector agrari que en molts casos no va tindre cap rendibilitat en la passada campanya”.


“Atés a la situació d’alarma sanitària que estem vivint, que ha contribuït a deixar palesa la gran importància del sector agroalimentari, este ajuntament continuarà prioritzant les polítiques destinades a potenciar un dels sectors econòmics més importants del nostre poble”, afirma l’alcalde de Turís.


En el seu dia, Fortaña apel·là a la “pitjor” campanya que es recorda pel que fa a cítrics i fruita d’estiu, "amb les liquidacions per davall dels costos d'explotació, per a sol·licitar esta reducció de l’índex en l'IRPF dels llauradors. “Esperem que esta mesura permeta minimitzar l'impacte de les pèrdues de manera que les economies familiars que depenen d’ell puguen fer front a l'exercici”.

 

Informa Nou Horta. Turís

Modificat el Divendres, 17 abril 2020 13:15

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.