Turís reobri el cementeri municipal i incrementa l'atenció domiciliària de les persones més vulnerables

Divendres, 29 Mai 2020 13:04 Escrit per  Publicat en Turís-VAL Vist 141 vegades

Turís reobri les portes del cementeri municipal amb totes les mesures de prevenció necessàries i amb un horari especial, ja que des de dimecres passat estarà accessible cada dia fins al diumenge. Els horaris són de 17.00 a 20.00 fins al divendres mentre que el dissabte obrirà tant al matí com a la vesprada.


El diumenge l'horari serà l'habitual de 8.00 a 14.00.


Amb esta mesura "continuem avançant en la desescalada", explica l'alcalde, Eugenio Fortaña. Un procés en el qual s'inclou el retorn del mercat ambulant que se celebra els dimarts i els divendres.


"Anem reobrint a poc a poc i oferint serveis, però sense precipitar-nos, de manera gradual i amb tota la cautela i la prevenció possibles per la seguretat de les persones", explica l'alcalde Eugenio Fortaña.


Destaca "l'especial atenció" amb les persones més vulnerables, ja que durant tot l'estat d'alarma "ha estat actiu el servei de dependència amb l'assistència domiciliària que, amb el canvi de fase, s'ha incrementat. Ara també s'atén les persones usuàries de l'aula respir fins que el centre reòbriga les seues portes".


I en esta línia d'ajudar als més vulnerables, a l'ajuntament es recullen aliments no peribles que es distribueixen entre Càritas parroquial, El Rebost de l'Església Evangèlica i els serveis socials municipals.


Per part seua, el Centre de Formació de Persones Adultes també ha mantingut la seua activitat telemàticament a més d'oferir a domicili les tasques per a les persones que participen en el taller de la memòria.


Fins esta setmana, i amb l'augment del trànsit de persones, en la localitat ha estat vigent la desinfecció a càrrec d'un nombrós grup d'agricultors voluntaris "que es dividien per torns i que acudien fidels a la cita amb la seua maquinària després d'acabar la jornada laboral. A partir d’ara serà la brigada municipal l’encarregada de desinfectar llocs comuns i més transitats com ha vingut fent fins ara amb les urbanitzacions”.


"El voluntariat està sent exemplar i, en este punt, també és d'obligat reconeixement la labor d'un bon nombre de costureres del municipi que han confeccionat desinteressadament més de 6.000 màscares que gràcies al seu esforç hem repartit per totes les cases i comerços del municipi", comenta Fortaña.


Respecte a les terrasses i bars "la gent tenia moltes ganes d'eixir i hem permés ampliar les terrasses perquè puguen oferir un millor servei complint les mesures de seguretat".

 

Informa Nou Horta. Turís

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.