Amb l'entrada en la Fase 1 fa uns dies i l'actualització de la mateixa aquest passat cap de setmana, la societat pot anar recuperant el pols, a poc a poc de la normalitat. Dins d'aqueixa nova normalitat, es troba el funcionament de l'administració municipal de Catarroja que anirà recuperant el seu ritme habitual des d'aquest dilluns, una vegada s'ha pactat amb treballadors i sindicats, amb la participació dels membres de l'oposició, un procés de desescalada, aprovat per unanimitat de les parts.

 

Així doncs, es tracta d'un full de ruta per la qual els treballadors municipals podran anar incorporant-se als seus llocs de treball sempre que es donen les condicions oportunes oferint-los la possibilitat de teletrabajar en el cas de ser persones de risc o presentar altres necessitats.

 

“Hem intentat aunar les necessitats dels treballadors municipals i també de les veïnes i veïns que necessiten fer gestions presencials al seu Ajuntament. Un consens del qual, com totes les situacions nascudes d'aquest procés, ha tingut el coneixement i el suport de l'oposició que s'ha mostrat atenta a col·laborar”, explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja. “També hem volgut reforçar els serveis socials, el paper dels quals ha sigut fonamental en aquesta crisi, i ja estan fent gestions presencials prèvia cita prèvia en la pròpia seu de Serveis Socials, però també en Espai Barraques”, conclou Monzó.

 

Fins a l'arribada de la “nova normalitat” es prioritzaren les gestions telemàtiques ateses pels treballadors municipals per telèfon o correu electrònic, com s'ha estat realitzant durant les últimes setmanes. Ara bé, a causa de la incorporació progressiva, es flexibilitzarà l'atenció presencial en aquells casos que siga estrictament necessari i sempre amb Cita Prèvia.

 

Pel que fa a l'espai de treball, l'Ajuntament ha reforçat les mesures de seguretat i higiene. Tots els empleats municipals compten amb material de protecció, s'han habilitat els espais de treball amb separació de més de dos metres, així com mampares de protecció, també s'han elaborat recorreguts d'entrada i eixida per a evitar el contacte al màxim.

 

Informa Nou Horta. Catarroja

Hui reobrin les pistes d’atletisme de Parc Central i el trinquet municipal

Comença una nova setmana a Torrent amb canvis significatius dins de la Fase 1 de la desescalada, alleujant algunes restriccions i incrementant algunes mesures després de la publicació de noves ordres per part del Ministeri de Sanitat. Una de les modificacions més significatives es troba en l’aspecte de les eixides, ja que desapareix l’obligació perquè només un adult puga passejar amb tres xiquets, i també desapareix el límit d’acompanyament d’una persona convivent en els passejos d’adults. És a dir, ara poden eixir grups de fins a 10 persones, amb distància mínima de seguretat de dos metres o mesures alternatives de protecció física, d’higiene de mans i etiqueta respiratòria.

 

En relació a les activitats esportives no professionals, desapareix l’obligació de realitzar-les de forma individual, però, de moment, la pràctica de tennis i pàdel queda limitada al joc individual, no permetent dobles.

 

Reobertura pistes d’atletisme i trinquet

Després de les tasques de desinfecció realitzades durant el passat cap de setmana, avui reprèn l’activitat les pistes d’atletisme de Parc Central, sempre que es tramite la corresponent reserva en el següent enllaç: http://aqadeporteysalud.net/reserva-pista-atletismo-aqa-parc-central/. També es pot reservar en la pròpia instal·lació, i resoldre qualsevol dubte en el telèfon 96 157 04 30 en l’horari d’obertura de 17 a 21 h de dilluns a divendres.

 

Una altra de les instal·lacions que tornen a obrir les seues portes és el trinquet municipal del carrer València, que torna a la seua activitat, sempre complint amb les mesures sanitàries i de protecció, i amb un horari de dilluns a dissabte de 9.30 a 13.30 h i de 17.30 a 21.30 h.

 

Biblioteques municipals

Per part seua, les biblioteques municipals continuen obertes des de la setmana passada per a préstecs de llibres amb cita prèvia. D’aquesta manera, ja s’han gestionat el lliurament i devolució de 270 exemplars a la Casa de la Cultura, i 361 a la biblioteca Metre. L’horari de la primera durant aquesta setmana és de de 16 a 20 h; i de la segona de 9.30 a 13.30 h

 

A més, des de les biblioteques ens ensenyen a navegar pel seu catàleg de llibres a través de la Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana. Es pot consultar en pocs passos la disponibilitat dels llibres en la següent adreça:

 

https://www.facebook.com/AjuntamentDeTorrent/photos/pcb.10158081295995999/10158081294205999/?type=3&theater

 

Per a finalitzar, s’alça la suspensió de les activitats relacionades amb obres d’intervenció en edificis. En la realització de les obres es garantiran en tot cas les mesures adequades d’higiene i la distància mínima de seguretat entre persones de dos metre.

 

Informa Nou Horta. Torrent

L’Ajuntament de Paiporta i les entitats d’atenció a persones en situació de vulnerabilitat del tercer sector (Creu Roja i Caritas) s’han reunit a la casa consistorial per a avaluar les primeres setmanes de declaració d’estat d’alarma i alerta sanitària, i l’impacte que ha tingut sobre les famílies amb dificultats econòmiques.


La trobada ha estat presidida per l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, acompanyada pel regidor de Benestar Social, Sanitat i Salut, Rafa Gadea, i responsables de les entitats implicades, a més de personal tècnic municipal de l’Àrea de Benestar Social.


Des de l’inici de la pandèmia, l’Ajuntament de Paiporta s’ha bolcat en l’ajuda a totes les entitats del tercer sector que actuen a Paiporta, tant Creu Roja com les tres assemblees locals de Caritas. De fet, el consistori els ha avançat la subvenció anual per a que pugueren atendre l’emergència social prevista pels efectes de la crisi, amb un dispendi global de 46.000 euros per als diferents programes que porten a terme.


A més, en el cas de Creu Roja, el consistoria va cedir a l’entitat les instal·lacions del CEIP Rosa Serrano per a l’emmagatzematge de 27.000 quilos d’aliments i productes d’higiene destinats al repartiment per a les famílies vulnerables de tota la comarca, que va quedar centralitzat a Paiporta.


La primera conclusió general és que l’impacte de la crisi s’ha notat en el volum d’atenció de les entitats del tercer sector. Així, l’agrupació de Creu Roja de Paiporta ha multiplicat per 7 l’atenció a famílies paiportines en situació de vulnerabilitat. En concret, abans de la declaració de l’estat d’alarma i l’alerta sanitària pel coronavirus Covid-19, Creu Roja atenia a 64 famílies. Actualment en són un total de 457.


Quant a l’activitat de Caritas, l’impacte no ha sigut tan alt, tot i que les tres agrupacions locals continuen realitzant una labor d’ajuda imprescindible amb l’atenció a unes 200 famílies.


A més d’avaluar el treball realitzat fins ara, la trobada també ha servit per a dissenyar l’atenció en el futur, i buscar sinèrgies entre l’administració local i aquestes entitats, que porten a terme una tasca insubstituïble, i a les quals l’Ajuntament pot derivar els casos més urgents.


“La prioritat del govern és atendre a les persones sobre les quals ha impactat la crisi amb major força, i per a portar endavant aquest treball, és imprescindible la col•laboració de les entitats del tercer sector, amb les quals tenim una total sintonia i bona coordinació”, ha explicat l’alcaldessa, Isabel Martín.


El regidor de Benestar Social, Rafa Gadea, ha destacat que “el contacte amb Caritas i Creu Roja és continu i fluït, i saben que ens tenen a la seua disposició per al que necessiten”. Gadea ha conclòs que “el repte de fer front a tota l’emergència social d’aquesta crisi és compartit, i amb la unió entre l’administració i el tercer sector garantim una atenció completa a les persones i famílies en situació de vulnerabilitat”.


El contacte entrte l’Ajuntament i aquestes entitats es mantindrà en el futur i s’aniran adaptant les polítiques i els recursos a les necessitats de cada moment.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

L'Ajuntament de Paterna ha finalitzat les obres d'execució de dues rutes escolars segures, d'accés per als vianants, per als centres educatius de Lloma Llarga i Jaume I.

 

D'aquesta forma, tal com ha afirmat la Tinenta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Nuria Campos, "una vegada que els xiquets i xiquetes tornen a les aules, s'incrementarà la seguretat en l'accés a aquests col·legis, que presentaven una problemàtica a causa de la seua situació geogràfica".

 

Les obres d'execució han suposat la millora de l'accessibilitat, treballant els ferms i el paviment, l'aixecament de passos per als vianants, actuacions de senyalització i senyalística per a identificar la ruta escolar i la disposició del mobiliari urbà corresponent.

 

El projecte, que ha comptat amb un pressupost de 180.000€, tenia com a objectiu principal garantir la millora de dels escolars en els trajectes a peu, alterant el menys possible la fesomia dels carrers i el trànsit actual.

 

Segons ha explicat Campos, "des de l'equip de govern socialista hem apostat per millorar la seguretat dels vianants amb aquesta actuació en cadascuna de les possibles rutes d'accés als centres docents. Per a això, es van realitzar anàlisis prèvies de mobilitat que van determinar les mesures correctores per a millorar de manera substancial el nivell de seguretat per als xiquets i xiquetes que tornaran a utilitzar aquests accessos quan siga possible tornar als centres escolars".

 

El CEIP Lloma Llarga està situat entre tres carreteres convencionals amb un volum important de trànsit, mentre que el Col·legi Públic Jaume I està en una parcel·la pròxima quedant delimitat per la CV-31 i la CV-365 principalment, per la qual cosa aquestes obres, que van començar a executar-se a la fi de 2019, suposen una millora de la seguretat viària, tant per als vianants, com per als vehicles motoritzats que ocupen les calçades sobre les quals s'ha actuat.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Torrent estrena Talents de Casa

Dilluns, 25 Mai 2020 15:39

La música, el talent, l'humor i les ganes de passar-lo bé són els ingredients del concurs Talents de Casa, que es va estrenar aquest diumenge a la vesprada en les xarxes socials de l'Ajuntament de Torrent. Qualsevol disciplina està admesa en el programa, així els van demostrar els primers participants que van cantar, van ballar, van pintar o van demostrar la seua destresa amb les cartes. D'aquesta forma, es complix una doble finalitat: d'una banda visibilitzar el talent dels veïns i veïnes i, al mateix temps, entretenir i traure un somriure a totes les persones que són a les seues cases.

 

En aquest primer episodi, Jose Serer, presentador del programa, va introduir les regles del concurs i va mostrar els primers 12 vídeos que ja estan disponibles en el canal de YouTube Ajuntament de Torrent, ja que la persona amb un major número de Likes passarà directament a la Gran Final. Les votacions de la primera semifinal estaran obertes fins al dijous 28 a les 00.00 h, i es poden visionar tots els vídeos en el següent enllaç: https://bit.ly/2wzws5c

 

A més, Serer va presentar als ambaixadors Raúl Ogalla i Magic Jordi, encarregats de triar als finalistes; i a Beatriz Carrascosa, que donarà veu al públic amb l'espai format amb els vídeos més votats al llarg de la setmana. En definitiva, un programa d'entreteniment on no va faltar l'art torrentí i que va obtenir al voltant de les 4.000 reproduccions, mostrant el bon acolliment per part dels torrentins i torrentines i la predisposició a participar en les activitats que el consistori els proposa per a fer més agradable el període de confinament. El programa pot tornar-se a veure fent clic ací: https://bit.ly/3d1o9mi

 

En els següents tres episodis es mostraran els vídeos dels participants, que seran comentats pels ambaixadors per a seleccionar els que passen a la Gran Final. A més de comptar amb sorpreses i entrevistes d'artistes locals. Finalment, els nou finalistes, ambaixadors i artistes convidats actuaran en un espectacle al carrer quan la situació ho permeta.

 

Totes les persones que vulguen participar, que hauran d'estar empadrones a Torrent o ser torrentins i estar vivint fora, hauran de gravar un vídeo des de casa de manera horitzontal i enviar-lo al WhatsApp del programa (622 738 111). Fins al pròxim 3 de juny, tots aquells i aquelles que vulguen mostrar el seu talent tenen l'oportunitat d'enviar el seu vídeo.

 

Carrera Virtual
L'agenda d'activitats ha estat molt completa aquest cap de setmana en la capital de l'Horta Sud, i l'esport ha anat de la mà de la solidaritat amb la Carrera Virtual Missió Economat, organitzada per la parròquia de l'Asunción. Durant el dissabte i el diumenge, els torrentins i torrentines han participat en aquesta divertida prova, amb la condició d'aportar un donatiu de 5 € destinat íntegrament a l'economat de Càritas Torrent. La competició estava dividida en dues modalitats: la 4k, apta per a la família, que passejant o corrent ho van passar en gran; i la 10k per a les persones que tenien un nivell més alt.

 

María Auxiliadora
La comunitat Salesiana de Torrent va celebrar aquest diumenge la festivitat en honor a María Auxiliadora, patrona del col·legi que porta el seu nom i que cada any reunix l'actual i antic alumnat. En aquesta ocasió, malgrat les circumstàncies, es va organitzar una eucaristia, que va ser emesa i seguida a través de les xarxes socials del col·legi María Auxiliadora.

 

Informa Nou Horta. Torrent

L'Ajuntament de Massanassa ha iniciat ja el pagament de les ajudes RE-FORÇA MASSANASSA als primers 14 beneficiats per un import global de 22.000 euros: 13 de 1.600 euros i 1 de 1.200 euros. "Es tracta de comerços i establiments de restauració que s'han vist obligats a tancar fins a arribar a la fase 1, i corresponen a les dues modalitats que l'Ajuntament ha establit per a ajudar als autònoms i petites empreses per les pèrdues ocasionades per la pandèmia" explica l'alcalde, Paco Comes Monmeneu.

 

A la primera modalitat dotada amb 1.600 euros poden acollir-se els autònoms i les petites empreses afectades pel tancament obligatori d'establiments i que haja suposat la paralització total de la seua activitat econòmica, supòsit dirigit majoritàriament al xicotet comerç de la localitat.

 

Mentre que la segona modalitat, de 1.200 euros, està destinada principalment als autònoms i les petites empreses la facturació mitjana mensual de les quals des de la declaració de l'estat d'alarma fins a la presentació de la sol·licitud contemple una reducció d'almenys el 75%, en relació amb la facturació efectuada en el mateix període en l'exercici anterior.

 

L'alcalde Paco Comes Monmeneu també explica que "tenim més de 150 sol·licituds presentades, i és important destacar l'agilitat amb la qual s'ha tramitat, ja que des de la resolució a l'abonament únicament passen dos dies". L'import global de les ajudes ascendix a 250.000 euros.

 

Els autònoms i les petites empreses de Massanassa compten amb la finestreta d'informació telefònica de suport i assistència a la tramitació de les ajudes RE-FORÇA MASSANASSA en el número 961251533 gestionat per l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local. Aquestes ajudes tenen per objecte atorgar liquiditat als autònoms i petites empreses, per a ajudar en la pèrdua d'ingressos ocasionada per la pandèmia.

 

Així mateix, aquestes ajudes són compatibles amb les atorgades per altres Administracions Públiques, en els termes previstos en la convocatòria aprovada. El termini de sol·licitud serà de tres mesos, des de la publicació de la convocatòria en el BOP i es resoldran quinzenalment.

 

Informa Nou Horta. Massanassa

Situat en la planta baixa de la Casa de Cultura, el Servei d'Atenció al Ciutadà de Burjassot (SAC) ha reobert les seues portes hui dilluns, 25 de maig, perquè la ciutadania puga acudir a gestionar presencialment determinats tràmits administratius.

 

Per a la seua reobertura física, l'Ajuntament de Burjassot ha pres totes les mesures de seguretat que establixen les autoritats sanitàries. Així, abans d'entrar, un conserge municipal presa la temperatura corporal dels usuaris i usuàries i els facilita gel hidroalcohòlic per a la desinfecció de mans. Realitzat aquest primer control, els usuaris, una vegada són anomenats per a la seua cita i no abans, es distribuïxen en cadascun dels tres espais en què ha quedat redistribuït el SAC per a garantir en tot moment la distància de seguretat, i evitar els encreuaments de persones, tant entre treballadors i usuaris com entre els mateixos usuaris. A més, cada taulell està protegit per una mampara protectora i per cintes en el sòl que garantixen la distància de seguretat. Hi ha una única entrada al SAC, per la plaça de la Casa de Cultura i única eixida, per la Sala d'Exposicions en l'espai de les quals s'han instal·lat tres taulells del SAC.

 

Pel que respecta a com fer ús del SAC presencialment, és requisit imprescindible sol·licitar CITA PRÈVIA. L'horari d'atenció personal del SAC és de 9 h a 13.30 h, de dilluns a divendres, i els dimarts i dijous també a les vesprades, de 16 h a 17.15 h.

 

Els tràmits que, de moment, es poden realitzar en el SAC són certificats d'empadronament, altes, rectificacions o canvi de domicili per a l'empadronament, així com el fraccionament de pagaments.

 

Informa Nou Horta. Burjassot

“Gràcies Alaquàs” és el nom de la campanya posada en marxa per l’Ajuntament d’Alaquàs per tal d’agrair públicament l’esforç i dedicació de totes les persones que des del passat 14 de març, dia en què es va decretar l’estat d’alarma arran de la situació generada per la COVID19, han treballat de manera incansable pel benestar de la ciutadania.

 

Amb l’eslògan “Orgullosos de la nostra gent”, es tracta d’una campanya d’imatge formada per dotze cartells diferents en els quals apareix un representant per cada col·lectiu d’Alaquàs que ha tingut un paper destacat durant el confinament. Els col·lectius representats són: la Policia Local d’Alaquàs, el personal sanitari del Centre de Salut, els serveis urbans municipals, el servei de neteja viària i d’interiors, el servei de desinfecció i recollida de fem, el servei d’informació de l’oficina d’atenció ciutadana, els serveis socials municipals, el comerç, el transport i el voluntariat social i civil que ha col·laborat en la confecció de mascaretes, viseres, repartiment d’aliments i medicines, atenció telefònica, etc.

 

La idea és donar visibilitat a totes les persones que a través d’aquests col·lectius han estat en primera línia realitzat un important esforç per tal que les veïnes i veïns d’Alaquàs afrontaren aquests moments tan difícils de la millor manera possible i per tal que les persones més vulnerables tingueren cobertes les seues necessitats bàsiques i tingueren al seu abast l’ajuda necessària.

 

El disseny gràfic s’ha traslladat als diferents suports publicitaris que hi ha als carrers d’Alaquàs. D’una banda, els cartells es poden veure ens diferents panells coneguts com MUPIS que hi ha en les principals carrers del municipi. Les mateixes fotografies es poden contemplar també en la façana de l’Ajuntament d’Alaquàs així com en la pantalla digital instal·lada recentment en la façana de l’edifici cultural l’Olivar II.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

Pàgina 1 de 1636