L'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, ha participat en el consell de Salut de l'àrea sanitària de Manises, on s'ha mostrat perplex i molt crític amb la gestió que està realitzant la concessió privada de Manises, després de constatar que esta empresa “tira pilotes fora, ens enganyen permanentment i no aporten ni propostes ni solucions per a garantir una atenció sanitària digna i evitar que la ciutadania es passe dies sencers cridant al Centre de Salut sense obtindre resposta”.

 

Segons explica Bielsa, “hem sigut pacients, portem setmanes sol·licitant que millore l'atenció telefònica, aportant recursos, encara que no siga competència municipal, i davant això la reacció de la concessió privada de Manises ha sigut l'incompliment i la callada per resposta”.

 

Mitjançant una carta de l'alcalde a la gerència de l'empresa privada que gestiona la sanitat a Mislata, en contestació a la que dies arrere enviava el gerent de l'Hospital de Manises anunciant el tancament del Centre de Salut auxiliar d'Ortega y Gasset per una infecció, el govern municipal exigix que es contracte, de manera urgent, personal auxiliar per a solucionar i acabar amb la falta d'atenció telefònica a la ciutadania en els centres de salut de la ciutat i amb les llargues cues que al mateix temps ocasiona este problema, així com avança que “no tolerarem el tancament de cap Centre de Salut perquè no existix cap justificació. Esta decisió unilateral de la concessió produiria un greu perjudici en l'atenció sanitària de la ciutadania”, i ha demanat a la concessió privada que “ara és moment de deixar de costat els interessos econòmics i vetlar perquè es garantisca una atenció sanitària digna, coste el que coste”.

 

L'alcalde, que ha recriminat a l'empresa privada que gestiona la sanitat la falta de comunicació constant, assegura a més que la contractació de més personal auxiliar i sanitari beneficiaria i tranquil·litzaria al propi personal actual dels centres de Salut, “als quals agraïsc en nom de tota la ciutadania l'esforç, la dedicació i el treball que estan realitzant. El personal sanitari no és responsable d'esta greu situació. La responsabilitat és dels gestors que preferixen més benefici enfront d'un millor servei per a garantir una atenció sanitària digna“, puntualitza Bielsa.

 

“La situació és insostenible, l'atenció sanitària, especialment la telefònica, molt deficitària i exigim de manera urgent solucions. A més, demanem a la conselleria de Sanitat que revise les obligacions de la concessió privada de Manises i exigisca el seu estricte compliment” ha emfatitzat l'alcalde.

 

Informa Nou Horta. Mislata

La localitat d'Alboraia estarà inclosa en la Fira de les Comarques, organitzada pel Patronat de Turisme de València. Durant aquest cap de setmana se celebrarà de manera online a través de la web www.firacomarques.com sota el lema ‘Visitem València’.

 

La localitat de l'Horta Nord serà present en l'apartat de 'Destins' on es podran consultar i descarregar les diferents guies de turisme i gaudir d'una àmplia galeria de fotos i un espot sobre el municipi.


Continguts de la Fira de les Comarques 2020


El certamen acollirà la participació d’un total de 48 empreses turístiques i 58 destinacions de la província, arreplegarà les propostes turístiques de les diferents destinacions, estructurades per comarques, i les de les empreses dedicades a l’activitat turística en el territori valencià, segons la seua tipologia, és a dir, Turisme Actiu/Naturalesa, Turisme Cultural/Patrimoni i Turisme Gastronòmic.

 

El públic podrà conèixer i recórrer el territori valencià, gaudir de les múltiples experiències turístiques que ofereix, sol·licitar informació detallada sobre aquestes per a planificar pròximes escapades d’un o diversos dies per la província, fins i tot reservar experiències i productes turístics mitjançant WhatsApp o correu electrònic, visualitzar vídeos de promoció de múltiples destinacions, descarregar fullets, plans i catàlegs….i tot a colp de clic, des del nostre ordinador, tauleta o telèfon mòbil.

 

A més, la fira oferirà activitats addicionals com a actuacions musicals i demostracions gastronòmiques en directe via streaming, una yincana turística amb sorteig de premis per als participants, presentacions de productes i destinacions, així com la possibilitat de participar com a professional en reunions privades a través de la plataforma amb la col·laboració de la Confederació Espanyola d’Agències de Viatges (CEAV).

 

Informa Nou Horta. Alboraia

L’Ajuntament de Torrent ha finalitzat el procés de presentació de documentació per a la convocatòria d’incorporació temporal de 14 persones. Aquesta oferta laboral emprarà a 2 treballadors/as socials, 1 integrador/a social; 2 auxiliars administratius i 1 tècnic administratiu; 1 oficial de pintura i 2 d’obra de paleta; 1 peó d’obra i 4 de pintura, emmarcada en el programa EMCORP 2020. Les persones seleccionades s’incorporaran durant 6 mesos a jornada completa en diferents departaments municipals on desenvoluparan actuacions d’interés general i social per al municipi.

 

Amb EMCORP 2020, LABORA ha concedit al consistori torrentí una subvenció de 225.251,69 € destinada a la contractació de persones desocupades inscrites en LABORA i de, almenys, 30 anys d’edat, en col·laboració amb corporacions locals. Com ha expressat la regidora de Relacions amb Idea’t, Marina Olivares, “gràcies a aquest programa afavorim al públic jove de Torrent oferint-los una oportunitat perquè puguen treballar i, al mateix temps, adquirisquen experiència laboral, sobretot en aquests mesos tan difícils pels quals estem passant”.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Meliana homenatja la solidaritat dels llauradors

Divendres, 18 Setembre 2020 13:23

Ahir de vesprada va tindre lloc l'inici de l'edició que fa vint-i-una de Fimel, la Fira Agrícola i Comercial de Meliana, i ho feu amb l'eslògan 'Fimel és possible'. Enguany, l'esdeveniment econòmic més important del municipi va començar amb l'acte institucional dedicat a l'agricultura i, per a l'ocasió, es va comptar amb la presència del director general de Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, David Torres, i del secretari general de La Unió, Carles Peris.

 

Com destaca L'alcalde, Josep Riera: "l'horta, com a espai únic que envolta el municipi; l'agricultura com a activitat econòmica mil·lenària al poble; i els llauradors i les llauradores com a artífexs i professionals que ho fan possible, un any més són protagonistes de Fimel.". Així, l'horta és protagonista amb l'exposició de la Universitat de València 'L'Horta de València. Història i patrimoni', que es pot visitar durant tota la fira a l'Institut Municipal de Cultura. L'agricultura és present amb la presència de l'estand del Consell Agrari Municipal i el Club de Producte Tastem l'Horta de Turisme Carraixet, que valora els productes de l'horta per mitja dels plats elaborats pels diferents restaurants que formen part del dit club. I, a més, els llauradors van tindre un protagonisme especial en ser homenatjats per la seua col·laboració durant l'estat d'alarma en les tasques de desinfecció del municipi.

 

És en aquest sentit que la regidora d'Agricultura, Amparo Martí, va destacar: "calia assumir el repte que, un any més, Fimel fora el lloc de promoció, informació, debat i reflexió sobre l'horta i l'agricultura" Amb aquest objectiu, demà tindrà lloc la xarrada sobre el sistema important de patrimoni agrícola mundial (SIPAM) que constitueix l'horta de València.

 

Finalment, el director general, David Torres incidia: "el sector del camp s'ha demostrat essencial en moments de crisi per a abastir la ciutadania i hem d'aprendre d'això per tal de garantir-ne la continuïtat amb mecanismes que el reforcen". Va aprofitar la seua intervenció per a agrair i reconéixer, a més, la tasca solidària dels homenatjats, un agraïment que fou repetit per totes les persones que hi van intervenir. A més de la visita a l'exposició, el club de producte Tastem l'horta va a oferir a les persones assistents una degustació de tres propostes molt elaborades amb productes de l'horta evocant l'horta, la terra i la mar. A més d'orxata de Panach.

 

El programa de Fimel continuarà hui amb la part comercial, amb un acte institucional a les 19.00 h a la plaça Major, la presentació de la plataforma comercial digital de Meliana i, a la nit, els monòlegs de Pepa Cases i Maria Zamora a la plaça de l'Ermita, a més d'altres activitats. Durant hui i demà es podran visitar els comerços participants i obtenir el cartó Fimel. Passant per cinc dels comerços o estands de la fira es podrà participar en el sorteig de 100 premis de 30 € en descomptes en els comerços.

 

A més, en l'estand de l'Ajuntament es podran reservar visites al palauet de Nolla i veure el vídeo que ens conta la importància històrica, social i econòmica de l'edifici i de la fàbrica de mosaics a Meliana i la comarca.

 

Informa Nou Horta. Meliana

L'Ajuntament de Massamagrell ha pres la decisió de clausurar els seus paellers des de dilluns que ve 21, davant la proliferació de sol·licituds per al seu ús per part de veïnes i veïns d'altres municipis confrontants a Massamagrell, posant l'espai i la seguretat sanitària en risc a causa de la possibilitat que tinguen lloc aglomeracions substancials.

 

En paraules de l'alcalde de la localitat, Paco Gómez: "Davant el tancament d'aquests emplaçaments públics per part de municipis veïns com Puçol, El Puig, La Pobla de Farnals, Museros o Rafelbunyol, hem detectat un augment molt considerable de les sol·licituds per al seu ús per part de veïnes i veïns d'aquestes localitats. Davant aquesta situació, i entenent que suposa un risc a causa de la possibilitat que hi haja aglomeracions, i perdre el control que s'està tenint fins hui, és pel que decidim tancar-los al públic temporalment, tenint en compte també, que l'ús d'aquest espai que estan fent els nostres propis veïns i veïnes amb responsabilitat, és moderat i controlat fins al moment".

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

La situació sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19 va obligar els ajuntaments a cancel·lar, definitivament, la celebració de les Falles 2020. Una decisió difícil que es va prendre quan gran part dels monuments fallers ja eren als carrers. Per això, des de l'Ajuntament d'Alcàsser van optar per llogar una nau on poder emmagatzemar aquests monuments fins a la celebració de les Falles de 2021.

 

D'aquesta manera, les tres comissions falleres del municipi d'Alcàsser tenen a la seua disposició aquest espai, pagat pel Consistori, per a guardar els seus respectius monuments fallers, garantint així la seua conservació. «Era necessari que des de l'Ajuntament, en aquells moments tan complicats, estiguérem al costat de les comissions falleres i els oferírem un lloc on poder protegir els monuments que tant d'esforç els han costat», ha explicat l'alcaldessa del municipi, Eva Zamora.

 

Així mateix, tal com destaca l'alcaldessa d'Alcàsser, «les comissions falleres són un motor cultural molt important per al municipi. Per això, des de l'Ajuntament continuarem treballant per a ajudar-los en tot el que necessiten».

 

Informa Nou Horta. Alcàsser

L’Ajuntament d’Alaquàs ha concedit un total de 157 ajudes destinades al comerç local, persones autònomes i microempreses per tal d’ajudar a fer front als efectes originats pel Covid-19. Aquestes ajudes formen part del Pla Activa Alaquàs d’Activació Econòmica Local dotat globalment amb 600.000 euros.

 

Els llistats definitius de les ajudes concedides es poden consultar en la pàgina web municipal i en el Portal del Comerç Sostenible en l’enllaç https://alaquas.portaldelcomerciante.com/es/noticia/view/listados-definitivos-ayudas-municipales-comercio-local-persona-autonomas-y-microempresas.

 

El total de l’import de les ajudes ascendeix a 43.640 euros, distribuïts en dos tipus d’ajudes. Per una banda, s’han concedit un total de 83 ajudes de 80 euros cadascuna per a despeses realitzades per a la compra d'elements de protección contra el COVID-19: mascaretes, guants, mampares així com també per a la desinfecció del local. Aquesta ajuda s'abonarà per al període comprès entre l'1 de març i el 31 de desembre de 2020.

 

D’altra banda, s’han concedit un total de 74 ajudes de 500 euros per a cobrir les despeses corrents que haja generat l'activitat: lloguer de locals, subministraments energètics, aigua, telefonia, internet i assegurances generades durant el període de tancament de l'activitat.

 

Es tracta d'una de les mesures econòmiques més importants posades en marxa per l'Ajuntament d'Alaquàs arran de la pandèmia i l'objectiu principal d'aquesta iniciativa és minimitzar els efectes que la COVID-19 ha generat en l'ocupació i en el teixit comercial i empresarial així com activar l'economia local. L’objectiu d’aquestes ajudes és evitar que s’originen conseqüències econòmiques i socials irreversibles per a la ciutadania i vetlar perquè una vegada finalitze aquesta crisi sanitària, es produeixca el més aviat possible una reactivació de l’economia local evitant que l’impacte econòmic i social es perllongue, de la mateixa manera que contribueix a la financiació de les necessàries adaptacions en locals o en instal·lacions així com elements i prevenció de contagis, com una acció més d’implementació de polítiques preventives en salut pública.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

 

L'Ajuntament de Benetússer ha reforçat la coordinació amb l'equip directiu del centre de salut amb reunions periòdiques que ajuden a millorar l'operatiu de contenció del COVID19 en el municipi.

 

D'igual manera, s'està coordinant la futura campanya de vacunació per la grip comuna entre la institució i el centre d'atenció primària, estudiant-se la viabilitat d'utilitzar espais municipals per a evitar les aglomeracions.

 

I davant la principal problemàtica, manifestada pels usuaris amb relació al col·lapse de les línies telefòniques, el consistori està realitzant campanyes informatives recordant a la ciutadania la possibilitat de demanar cita a través de l'APP de Sanitat de manera ràpida i directa.

 

També el consistori està recordant en les seues xarxes socials que les persones que desitgen informar-se de tot el relatiu al coronavirus poden fer-ho trucant al telèfon 900 300 555, la línia habilitada per la Conselleria de Sanitat per a atendre de manera personalitzada els dubtes de la ciutadania amb relació al COVID19.

 

Cal destacar que Benetússer ha passat a ser un dels municipis que realitza més proves PCR diàries i, per tant, que està localitzant més ràpidament els casos asimptomàtics.

 

"Hem de reconéixer el treball dels i les professionals sanitaris de Benetússer. Durant els mesos més durs de la pandèmia han sigut ací cada dia, i hui dia ens continuen cuidant, amb una càrrega de treball molt major que en altres moments, i per això és just reconéixer aquest sobreesforç que estan fent i valorar el paper que exerceix aquest col·lectiu", ha defensat l'alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz.

 

Col·locació de carpes i mampares protectores

A més, l'Ajuntament de Benetússer ha protegit l'accés al centre de salut del municipi en situar 3 carpes en l'entrada i ha facilitat mampares protectores per a la seua col·locació en les zones d'atenció al públic.

 

Amb la col·locació de les noves carpes, els veïns i veïnes que acudisquen al centre de salut podran resguardar-se del sol o la pluja mentre esperen el seu torn, ateses les mesures marcades per la Conselleria de Sanitat de no aglomeració a l'interior dels centres d'atenció primària.

 

En aquest punt és necessari incidir en què, segons el recordat pels responsables del centre de salut de Benetússer, no s'ha d'acudir al mateix sense cita i llevat que siga necessari, per a evitar les cues i les aglomeracions també en l'exterior.

 

A més, l'ajuntament ha posat a la disposició d'aquest centre mampares protectores per a col·locar-les en els punts d'atenció al públic, perquè actuen com una barrera protectora addicional.

 

Totes aquestes mesures se sumen a les ja prestades pel consistori al centre d'atenció primària de la localitat, que en el seu moment va facilitar, màscares i pantalles facials protectores.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Pàgina 1 de 1734