Voicebook, el primer lector de llibres controlat per comandos de veu

Dijous, 21 Desembre 2017 14:56 Escrit per  Publicat en Ciència i tecnologia Vist 657 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'associació valenciana Di-Capacitats ha llançat al mercat una aplicació pionera que permet llegir textos digitals en I-pub i PDF. La característica principal d'aquesta app és que es controla per comandos de veu i també és tàctil. L'aplicació ha sigut creada de forma especial per a les persones discapacitades que no poden utilitzar les extremitats superiors. Per açò, funciona per reconeixement de veu, però també és tàctil perquè està feta perquè totes les persones, malgrat no tenir aquestes dolències, puguen gaudir d'una bona lectura.

Les característiques més representants d'aquest programari és que està programat en dos idiomes: espanyol i anglès. Posseeix accés directe a capítols, es poden afegir marcadors o diferents maneres de lectura… A més, conté un assistent d'ajuda molt complet que guia als usuaris per a poder tenir una bona lectura.

Avui dia, en el nostre país existeixen aproximadament quatre milions de persones discapacitades que pateixen malalties degeneratives com l'Esclerosi Múltiple, l'ELA i altres malalties neuromusculars, que impedeixen fer una cosa tan senzilla com agafar un llibre digital i moure el dit per a passar les pàgines. Amb la descàrrega d'aquesta app la societat pot col·laborar perquè Di-Capacitats puga seguir desenvolupant aplicacions per a ajudar a les persones amb discapacitat i poder aconseguir la seua integració. 

En aquests moments Voicebook està desenvolupada per a Android i es pot trobar en la PlayStore per un cost de 1’99€. Dins de diversos mesos podrem trobar-la en dispositius Apple ja que s'està programant en aquests moments.

 

 

Modificat el Dijous, 21 Desembre 2017 14:57