Google i OCU llancen la segona edició de la campanya “Viu una Internet segura”

Dimarts, 01 Octubre 2019 14:14 Escrit per  OCU Publicat en Ciència i tecnologia Vist 359 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Google i OCU, en col·laboració amb l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) i l'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), llancen la segona edició de la campanya “Viu una Internet segura”. Es tracta d'una iniciativa que busca que els usuaris tinguen un major control i coneixement sobre la seua seguretat i privacitat en la xarxa, que en esta ocasió estarà centrada en els menors i en les persones majors.

 

Segons les últimes dades recollides per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) més del 86% de les llars tenia en 2018 accés a Internet i -es diu prompte- un 98% dels mateixos comptava amb un telèfon mòbil. Cal destacar que el 85,7% dels xiquets de 10 anys utilitza ordinadors i el 85,6% utilitza internet.

 

Malgrat les cridaneres xifres, encara hi ha desconeixement en matèria de seguretat i privacitat online i són molts els usuaris que desitgen tindre més informació sobre opcions de control de les seues dades i eines per a una navegació segura. Els menors i persones majors tendixen a ser especialment vulnerables, en presentar un major desconeixement sobre el mitjà i els riscos que pot comportar.

 

La nova plataforma “Viu una Internet Segur” busca informar famílies sobre com tindre un control adequat sobre la seua seguretat i privacitat online mitjançant:

 

●Una guia per a pares i educadors: l'objectiu és ensenyar als més xicotets a reconéixer i abordar els diferents reptes d'Internet d'una manera original i dinàmica.

●Una guia per a majors: consells perquè en cap cas l'edat es convertisca en un impediment per a poder disfrutar de tots els avantatges d'Internet.

 

La plataforma continuarà oferint també informació general sobre com protegir la connexió, com configurar la seguretat en el mòbil, com controlar la privacitat i les dades i sobre quins són els mètodes més segurs d'efectuar transaccions bancàries i compres.

 

Durant l'esdeveniment de presentació de la campanya, Ileana Izverniceanu, directora de relacions institucionals de l'Organització de Consumidors i Usuaris ha assenyalat que "la seguretat en Internet sempre ha sigut una prioritat per a OCU. Per això, ens tornem a unir a Google en la segona edició de la campanya "Viu una Internet Segura", amb la qual posem a la disposició dels usuaris totes les eines i recomanacions possibles perquè siguen cada vegada més experts en com protegir la seua privacitat i seguretat en la xarxa. Els usuaris han de tindre en tot el moment el control sobre la seua seguretat i tots els agents implicats hem de posar de la nostra part perquè així siga."

 

Per part seua, Francisco Ruiz Antón, director de polítiques i assumptes públics de Google ha destacat que “la privacitat i la seguretat són tan importants online com en la vida offline. La campanya “Viu una Internet Segur” ajudarà al fet que els xiquets i les persones majors aprenguen els conceptes fonamentals de seguretat i ciutadania digital perquè puguen explorar el món online amb confiança”.

 

La plataforma es pot visitar en: https://viveinternetseguro.org/

 

 

Informa Nou Horta. Ciència i tecnologia