El triomf dels xicotets electrodomèstics per a la cura personal

Dimecres, 20 Novembre 2019 12:47 Escrit per  Puntronic Publicat en Ciència i tecnologia Vist 301 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Encara que la mona es vestisca de seda, mona es queda (o mono), però si utilitza un raspall dental elèctric, un llum d'emblanquiment dental domèstica, un assecador de pèl professional, un talla pèl per a eliminar el borrissol indesitjat del nas, una depiladora làser..., aleshores, la mona estarà moníssima (o moníssim). Els espanyols cuiden el seu aspecte cada vegada més dins i fora de casa, la qual cosa explica per què la venda d'aquests xicotets electrodomèstics s'ha mantingut forta i estable fins i tot en anys de desacceleració econòmica. Segons dades que maneja l'empresa líder en venda d'electrodomèstics online www.puntronic.com, el nombre de gadgets per a cuidar la imatge ha augmentat en les llars espanyoles un 27% en els últims 10 mesos, fins a aconseguir una mitjana de 6 d'aquests productes per llar, de fet, es preveu que siguen els més venuts de cara al pròxim Black Friday el que demostra la gran importància que adquireixen aquests aparells en el dia a dia.

 

A més dels esmentats, es troben entre els més populars les planxes de cabell amb tractament de queratina, les màquines d'afaitar resistents a l'aigua amb sistema de suspensió, el rullador de pèl ceràmic amb tecnologia d'ions i les bàscules de bany que mesuren l'índex de massa corporal, el greix, l'aigua, l'os, el múscul, les calories... Puntronic.com dóna una sèrie de factors de per què s'ha incrementat la seua presència en les llars espanyoles:

 

El temps és or

Els xicotets electrodomèstics han arribat per a quedar-se perquè permeten que la gent lluesca millor en temps en els quals la imatge compta, i molt, però també perquè fan que la vida siga més senzilla i que es perda menys temps. Assistir setmanalment a un centre d'estètica és un costum que no encaixa en el ritme de vida actual i que, a més, no tothom es pot permetre.

 

En canvi, els xicotets electrodomèstics tenen un cost reduït que s'emmotlla a totes les butxaques i permeten que tothom puga retocar-se i cuidar-se al seu gust, a qualsevol hora del dia o de la nit, sense esperes i amb intimitat (cosa que és molt d'agrair en determinats tractaments de bellesa).

 

La lluita contra el borrissol

El pelatge en un animal és sempre una cosa estimada, però en el que a humans es refereix, tot el que estiga fora del cap o de la barba té els dies comptats. La depilació ha passat de ser una cosa exclusivament femenina que es feia en un centre de bellesa en el qual empastifaven a les seues clientes amb cera a formar part del dia a dia d'homes i dones que trien diferents mètodes (més indolors) per a controlar les seues vellositats.

 

I mentre les dones aposten en major mesura per les depiladores elèctriques, els escalfadors de cera i les depiladores de làser o amb llum premuda, els homes van deixant també les sempiternes fulles manuals per a optar per les noves màquines d'afaitar elèctriques preparades per a rasurar al màxim fins i tot baix la dutxa. I com, les barbes han tornat, ha crescut la demanda de les retalladores un 6% des de començament del 2019.

 

Cabelleres al vent

La cura del cabell és tema de preocupació per a tots. Actualment, homes i dones dediquen part del seu temps a aconseguir que el seu pèl tinga (i mantinga) la imatge amb la qual se senten més representats. I tot està permés ja: tupés impossibles, afaitats que dibuixen formes geomètriques, tints de colors hipnòtics, pentinats afro que lluiten sorprenentment bé contra la gravetat, cabelleres que sobrepassen el metre de longitud... Això, que portaria hores i hores setmanals de perruqueria, se soluciona a casa amb xicotets electrodomèstics que planxen, arrissen, modelen, allisen, carden, tallen i dibuixen. La imaginació i habilitat de cadascun és l'únic límit.

 

La salut també importa

La utilitat d'aquests aparells no acaba en una mera qüestió d'imatge, sinó que, en aquesta època en la qual la salut i el benestar cada vegada adquireixen major rellevància, el petit electrodomèstic és, sense cap dubte, un aliat de gran vàlua. Els espanyols cada vegada viuen més anys i, a més de guapos, també volen estar sans i tenir bona qualitat de vida el temps més gran possible. Entre els xicotets electrodomèstics que ajuden a cuidar la salut, trobem nombrosos exemples que són autèntics best sellers:

 

1. Els coixinets elèctrics

Amb diferents materials i formes, són de gran utilitat per a millorar el reuma de les persones majors, el dolor menstrual de les dones, la mala circulació o les contractures musculars que qualsevol experimenta després de la jornada laboral o la pràctica esportiva, a més del plaer afegit que produeix aferrar-se a un objecte càlid i suau en els mesos més freds.

 

2. Els raspalls elèctrics

La salut bucodental també importa cada vegada més als espanyols. El que importa és tenir una dentadura forta i sana, ben ordenada, sense taques i que dure completa el major temps possible, i això s'aconsegueix més fàcilment cuidant la higiene de manera adequada.

 

Segons dades de Puntronic.com el raspall de dents elèctric és el petit electrodomèstic més usat pels espanyols, present en el 60% de les llars, a més, el 68,9% dels seus clients té un o més d'aquests aparells i el 48,4% d'aquests els usaven de manera principal substituint per complet al raspall manual de tota la vida. El preu tan assequible d'aquests aparells, sumat als seus múltiples avantatges per a la salut bucodental de persones de qualsevol edat, és, sens dubte, el secret del seu èxit.

 

A més dels raspalls dentals elèctrics, encara que en menor mesura, els consumidors també fan ús dels irrigadors orals i dels llums d'emblanquiment dental i no és només pel tòpic que un somriure bonic és la millor carta de presentació, sinó perquè prevenir els problemes bucodentals és un estalvi important i una aposta directa en salut.

 

3. Els llums i masajeadors de llum infraroja

Fa alguns anys, per a aconseguir un tractament amb llum infraroja que alleugés dolors musculars i articulars només es podia recórrer a la Seguretat Social o a un fisioterapeuta privat, però ara aquests llums estan a l'abast de qualsevol i mantenen totes les garanties sanitàries, si es fa un ús correcte d'elles.

 

4. Tensiòmetres

L'accident cerebrovascular (que és la tercera causa de mort en occident i la primera causa de discapacitat en adults) és entre tres i quatre vegades superior en persones que pateixen hipertensió. Els accidents cerebrovasculars es poden prevenir tenint hàbits de vida saludables i coneixent el nivell de tensió arterial general. Per a això ni cal estar baixant a la farmàcia ni anant al metge cada dia, només n'hi ha prou amb tenir un tensiòmetre i usar-lo per a portar un control regular. Que un aparell de tal importància puga estar a l'abast de tots és un grandíssim avanç.

 

Rosa Alsina, responsable de Puntronic.com, ha dit: "És un fet que els petits electrodomèstics per a la cura personal, bé per estètica o per salut, estan cada vegada més de moda entre els espanyols, en Puntronic.com hem vist un augment espectacular en la venda d'aquests productes en els últims mesos i preveem que seran els productes estrelles de cara al pròxim Black Friday, la imatge avui dia és cada vegada més important i el temps és or per a tots i aquests aparells ens ajuden a tenir una imatge i una salut millor sense sortir de casa i en un temps rècord".

Modificat el Dimecres, 20 Novembre 2019 13:12