El 70% dels xiquets menors de 15 anys tenen telèfon mòbil

Dijous, 28 Novembre 2019 13:23 Escrit per  Puntronic Publicat en Ciència i tecnologia Vist 217 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Espanya és un dels països amb més mòbils per habitant de tot el món, hi ha més de 54 milions de línies mòbils, diversos milions més que persones, incloent-hi ancians i bebés, això significa que la penetració de les línies mòbils del nostre país és de més d'un 113%. Segons ha pogut comprovar l'empresa líder en venda d'electrodomèstics online www.puntronic.com, quasi la totalitat de les llars, un 99,6% disposa de telèfon (mòbil o fix), i més del 86% tenen accés a la xarxa. A més, el 70% dels xiquets menors de 15 anys tenen telèfon mòbil, una dada sorprenent si es té en compte que engloba a xiquets de zero a cinc anys, de fet el 95% dels xiquets de 15 anys posseeix un.

 

Està clar que els temps han canviat, però cal predicar amb l'exemple i fer un ús responsable d'ells, ja que el 74% dels usuaris de mòbils, l'últim gest que fan abans d'adormir-se i segons es desperten és mirar la pantalla a veure si hi ha algun missatge. Consultem la pantalla fins a 150 vegades cada dia, una vegada cada cinc minuts i si només es dediquen dos minuts a llegir i respondre els missatges o trucades s'arriba a la conclusió que el mòbil ocupa cinc hores al dia de la nostra vida. Si es calculen estes dades a una vida útil de 60 anys eixirien més de 12 anys dedicats al mòbil. Val la pena?, no hi ha res millor a fer en eixe temps? Clarament la resposta és sí. Però no tot és negatiu, els xiquets tenen al seu abast una eina que potencia la investigació, el desenvolupament d'habilitats, alimenta la creativitat, i una extensa llista de finalitats docents i per a l'aprenentatge. Per això, Puntronic.com dona deu consells i recomanacions per a fer un ús responsable d'ells:

 

1. Retardar el màxim possible l'accés dels xiquets al mòbil. I d'aquesta manera donar-los temps a madurar i a fer un bon ús d'ells.

 

2. Controlar el temps que els xiquets usen els mòbils. Unit a l'ús d'un control parental que no els permeta navegar per Internet al seu antull.

 

3. Mantindre unes pautes perquè les pantalles no danyen els seus ulls. Com poden ser subjectar-los per davall del nivell dels ulls, una grandària de lletra adequat, ajustar la lluentor i tindre sempre neta la pantalla.

 

4. Mantindre una postura correcta perquè el seu ús no danye els seus cervicals i músculs. Posar el mòbil a una distància prudencial, ni molt pegat ni molt allunyat i no usar-lo més de deu minuts seguits.

 

5. Restringir la descàrrega de contingut i de jocs. No tots els jocs i els continguts són aptes per a tots els xiquets i és convenient controlar en què pàgines webs entren o al fet que tipus de jocs juguen, millor els que ajuden la seua educació o a millorar la seua psicomotricitat.

 

6. Mai posar-se en contacte amb desconeguts ni manar fotos ni continguts privats. A més que els xiquets exposen aspectes de la seua vida, poden córrer el risc que els roben la identitat, patir estafes, robatoris en l'habitatge en radiar el que fan i on estan a cada moment i fins i tot generar aïllament.

 

7. No usar-ho abans d'anar-se al llit, ja que pot alterar el somni. La llum blava que emeten les pantalles dels mòbils pot reduir la producció de melatonina fent que siga més difícil agafar el son i mantindre-ho estable durant hores.8. Posar horaris i normes d'ús. És fonamental que els xiquets no utilitzen el mòbil més temps del degut i que siga quasi més un premi que una cosa normal en el seu dia a dia.

 

9. Conéixer les claus d'accés. Per si es creu que l'ús d'ells per part dels xiquets no ha sigut l'adequat.

 

10. Què el mòbil no substituïsca la resta d'activitats que un xiquet ha de fer segons la seua edat. Eixir al carrer, jugar, parlar amb els seus amics o familiars són coses fonamentals que un xiquet ha de fer per a un bon desenvolupament personal.

 

Rosa Alsina, responsable de Puntronic.com, ha dit: “És clar que hui dia tots tenim mòbil i el seu ús és fonamental per al nostre dia a dia, però sempre cal fer un ús adequat d'ells, sobretot quan es tracta de xiquets, des de Puntronic.com hem volgut donar una sèrie de consells i recomanacions perquè el seu ús siga responsable i amb cap, per la qual cosa animem als pares a complir unes certes pautes i predicar amb l'exemple.” 

Modificat el Dijous, 28 Novembre 2019 13:25