À Punt emetrà totes la setmanes la sèrie documental ´València és música’

Dijous, 17 Setembre 2020 13:21 Escrit per  Publicat en Ciència i tecnologia Vist 190 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La televisió pública valenciana, À Punt Mèdia, emetrà íntegrament, dins de les novetats de programació previstes per a esta temporada, la sèrie documental produïda per la Diputació de València, ‘València és música’. A partir del pròxim 20 de setembre s'emetrà, tots els diumenges a les 11.00 hores, un capítol dedicat a cadascuna de les 19 societats musicals guanyadores del Certamen de Bandes de la corporació provincial.

 

Este projecte audiovisual acostarà a l'espectador l'impacte cultural i social que les bandes, societats musicals i orquestres valencianes suposen per a la província de València. Rodada amb l'última tecnologia audiovisual, -recursos terrestres i aeris dels enclavaments més emblemàtics de la província-, ha comptat amb l'assessorament musical d'experts musicòlegs valencians al llarg de diversos mesos de rodatge.

 

“Amb esta sèrie documental hem pretés posar en valor el patrimoni material i immaterial, fins i tot social i etnogràfic dels pobles valencians, amb aqueix senyal d'identitat tan nostra com és la música. Una tradició única en el món perquè a València no hi ha poble sense banda, sinó més bandes que pobles. Una singularitat que cal cuidar, conservar i difondre a través d'apostes innovadores com és esta producció audiovisual”, ha destacat Jordi Mayor, diputat de Bandes de Música.

 

Els quatre primers episodis estan dedicats a les societats musicals de València, Requena, Carlet i Picassent. Els altres catorze municipis representats en la sèrie documental són: Faura, Massalfassar, Benifaraig, Alfarp, Piles, Benaguasil, Tavernes de la Valldigna, El Puig, Montaverner, Godelleta, Font de la Figuera, Siete Aguas, Higueruelas i Potries.

 

 

Modificat el Dijous, 17 Setembre 2020 13:22