Per a més del 74% dels valencians la tecnologia ha sigut la seua salvació durant el confinament

Divendres, 06 Novembre 2020 09:28 Escrit per  MediaMarkt Publicat en Ciència i tecnologia Vist 100 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La crisi de la Covid 19 ha suposat una forta acceleració en el procés de digitalització de les empreses i els hàbits i costums dels espanyols.

 

Per al 74% dels valencians la tecnologia ha sigut la seua taula de salvació per a superar el confinament. Els dispositius més utilitzats han sigut el Telèfon intel·ligent (63,4%), ordinador (53,1%), Smart TV (48,4%), i consoles (27,2%).

 

Així ho reflecteix l'estudi el II Informe tecnològic de MediaMarkt: la tecnologia en temps de Covid-19", elaborat per Madison Market Research, que fa una radiografia sobre el que ha suposat l'ús de la tecnologia durant i després del confinament i quins canvis en els hàbits dels consumidors s'han produït en aquest període respecte al mateix de l'any anterior.

 

El teletreball destaca com a ús tecnològic per primera vegada amb un 73,8%
L'enquesta, realitzada a 226 persones de tota la Comunitat Valenciana, mostra que en general totes les tecnologies s'han utilitzat més o molt més durant el confinament que en el mateix període de l'any anterior.

 

Les tecnologies s'han utilitzat per a nombroses activitats durant el confinament, però principalment per a comunicar-se amb familiars i amics (91,2%), i per a entreteniment (conts multimèdia -90,3%- o jugar -80,1%-).

 

La tecnologia ha ajudat a conciliar vida laboral i familiar (74,5% dels quals treballen), a desenvolupar el seu treball (74,3% dels quals treballen) i a aprendre i créixer personalment (73,1%).

 

Entre els valencians, el teletreball es considera l'hàbit que més s'ha realitzat per primera vegada durant el confinament, amb un 73,8%, seguit de la teleformació (55,7%) i la pràctica d'exercici físic o esport (51,1%).

 

Per part seua, un 70,6% dels quals teletreballen consideren que la seua empresa li ha facilitat els recursos suficients per a això i un 70% considera que rendeixen més teletreballant que en l'oficina i ha aprés a utilitzar nous recursos tecnològics, dispositius o aplicacions.

 

Per a què han utilitzat la tecnologia els valencians?
Si d'alguna cosa ha servit la tecnologia als valencians durant aquests mesos ha sigut per a mantenir-se prop dels seus éssers estimats, el 91,2% afirma que l'ha utilitzada per a comunicar-se amb els seus familiars i amics.

 

Els valencians han utilitzat la tecnologia, durant el confinament, per a teletreballar, per a realitzar exercici físic amb suport online i per a millorar els seus hàbits nutricionals. De fet, el 49,6% dels enquestats s'ha iniciat en el món de l'esport online durant el confinament.

 

Cap destaca també l'opció d'entreteniment, d'una banda, de contingut multimèdia, un 90,3% i un 80,1%, per al joc.

 

Com han comprat tecnologia els valencians?
Quant a la manera de comprar, durant i després del confinament, han crescut les compres online dels productes tecnològics, havent passat del 15,5% que havia adquirit més del 50% de la tecnologia de manera online en 2019, al 19% durant i després del confinament.

 

"Som conscients de l'important paper que juga la tecnologia durant aquests moments, per la qual cosa treballem dia a dia per a continuar acostant la tecnologia a tots els clients; no sols a través dels nostres productes, sinó també a través de tots els nostres serveis. Entre ells, el d'ajuda i suport tecnològic en remot denominat Enjoy Technology, que oferim de la mà de AnyTech365. Es tracta d'un telèfon gratuït on els nostres tècnics ajuden a resoldre consultes dels nostres clients sobre els seus dispositius o la instal·lació d'algun programa", detalla Alberto Álvarez, CEO de MediaMarkt Ibèria.

 

"També oferim als nostres clients formacions online, perquè puguen conéixer el funcionament de l'últim model Android o aprendre sobre fotografia de la mà d'un dels nostres experts, els nostres venedors", afig el màxim responsable de MediaMarkt.

 

Vídeo telefonades i gestions online, noves habilitats desenvolupades

Els valencians consideren que estan menys a l'última en tecnologia que la mitjana nacional.

 

No obstant això, el 82% reconeix que ha adquirit alguna habilitat durant el confinament relacionada amb els recursos tecnològics, principalment realitzar vídeo telefonades (42,2%), fer gestions amb el banc, cites mèdiques o gestió de rebuts (35%), i fer cerques online més ajustades (28,3%).

 

Principals problemes amb la tecnologia

Un elevat número d'enquestats (62,8%) indica que ha tingut algun problema per a utilitzar els recursos tecnològics, especialment en el relacionat amb utilitzar nou programari o app (30,5%), aprendre a configurar un dispositiu nou (21,2%) o configurar connexions o WI-FI (19%).

Modificat el Divendres, 06 Novembre 2020 09:31