Lanuvio, la ciutat del tenor Lauri Volpi, ja està agermanada amb Burjassot i Godella

Dilluns, 02 Juliol 2018 11:53 Escrit per  Publicat en Comarca-VAL Vist 148 vegades

Lauri Volpi naixia en 1892 en Lanuvio i, una vegada va començar la seua carrera com a tenor, va viatjar per tot el món establint-se en 1964 a Burjassot on va treballar i va residir fins a la seua mort, sent enterrat a Godella. Aquesta gran unió entre les tres ciutats, la figura del gran tenor italià, s’ha materialitzat en l’agermanament de Lanuvio amb Burjassot i Godella.

Un agermanament que Burjassot ja havia realitzat l’any passat. Concretament, el Ple de l’Ajuntament aprovava en la seua sessió de maig de 2017, la proposta d’agermanament entre la ciutat italiana de Lanuvio, Burjassot i Godella. Una proposta aprovada per unanimitat de tots els grups que componen el Ple.

Els tres municipis van ser claus en la vida del tenor Giacomo Lauri-Volpi, com s’ha assenyalat. El tenor naixia l’any 1892 en Lanuvio, amb els anys es va establir a Burjassot, on va morir, al costat de la seua dona, la soprano Maria Ros i està enterrat al costat d’ella en el panteó familiar del cementeri de Godella.

El mes de novembre de 2016, una delegació d’autoritats municipals de Lanuvio visitava Burjassot, i també la veïna Godella, a fi de continuar estrenyent els vincles d’aquestes tres ciutats que tenen, com a nexe d’unió, a dos tenors de rellevància per a la història de la música com van ser Lauri Volpi i la seua dona, l’alacantina Maria Ros.

Després d’anys de treball i d’esforç conjunt entre les tres ciutats, Burjassot, Godella i Lanuvio, l’agermanament és ja una realitat i suposa l’oportunittat de continuar difonent la labor cultural del gran tenor Lauri Volpi.

 

 

Informa Nou Horta. Burjassot

Modificat el Dilluns, 02 Juliol 2018 11:55

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.