La Mancomunitat prepara a 24 nous emprenedors per a llançar la seua idea de negoci

Dimarts, 03 Juliol 2018 14:26 Escrit per  Publicat en Comarca-VAL Vist 213 vegades

La Mancomunitat de l'Horta Sud, i el seu Acord Comarcal per l'ocupació (ACCO), presidits per Carlos Fernández Bielsa, han impulsat aquest 2018 nombroses accions formatives per al foment de la ocupabilitat en la comarca. Així, des del 25 de maig fins al 15 de setembre, ofereix formació per a emprenedors disposats a crear la seua pròpia empresa.

I és que en el passat exercici es va detectar una necessitat entre els futurs empresaris i es va crear el nou taller de Formació per a Emprenedors: precisa, i pas a pas, per a enfortir el teixit empresarial de l'Horta Sud.

D'aquesta manera, ja són 24 els emprenedors que s'han apuntat a les classes i assessorament per a convertir la seua idea en negoci en realitat. 

El primer pas és la realització d'un test per a conèixer el nivell formatiu i punt de partida dels usuaris. Seguidament, es va cercar l'anàlisi personal i de cada idea de negoci: necessitats i sensibilitats per a l’emprendiment. 

Seguint el full de ruta, i com recomanen els especialistes, es realitza una posada en comú, mitjançant el feedback o el treball en grup/equipe, per a validar la millor idea en cada cas. És ací on els futurs empresaris se senten molt reforçats i abrigallats. 

L'elaboració del pla de negoci és una de les claus del taller: cada usuari comença a desenvolupar la seua idea, i amb ell s'arranca el pla de viabilitat. Finalment, és molt important la formació en gestió empresarial que adquireix cada emprenedor. Obligacions fiscals, primeres nocions de màrqueting… Al final se cerca enfortir habilitats directives, empoderar i minimitzar febleses i riscos.

Així la Tècnica en creació d'empreses, Ana Gómez Navarro, ofereix les sessions els dilluns a Xirivella, dimecres a Picanya i Catarroja i dijous a Sedaví. 

Segons el president de la Mancomunitat, “el foment de l'ocupació és una part fonamental de l'estratègia de la corporació, amb la revitalització del teixit productiu i la recuperació econòmica de la comarca”, i tot per mitjà del pacte comarcal per l'ocupació a l'Horta Sud.

 

 

Informa Nou Horta. Comarca

Modificat el Dimarts, 03 Juliol 2018 14:27

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.