La calor de l'estiu dispararà el consum energètic de les llars valencianes fins a un 30%

Divendres, 13 Juliol 2018 13:20 Escrit per  Publicat en Comarca-VAL Vist 158 vegades

Si bé les altes temperatures pròpies de l'estiu es troben assotant a tota la península, La Comunitat Valenciana ha iniciat aquesta setmana amb una calor que ha anat en ascens i que ha superat els 39 graus en no poques zones. Tal és així, que la Conselleria de Sanitat i Salut Pública ha activat l'alerta sanitària per nivell taronja. Xátiva, Oliva, Utiel, València i Polinyà del Xúquer han sigut les localitats més perjudicades. En definitiva una calor que molts valencians han decidit combatre mitjançant aires condicionats, ventiladors i similars. Tal és així, que la venda d'aparells d'aquest tipus s'ha disparat durant les últimes setmanes, i no solament açò, sinó que es preveu un augment del consum elèctric de les llars.

Així ho revela l'última anàlisi realitzada pel comparador de segurs Acierto.com, que estima que aquest podria incrementar-se fins a en un 30% aquest estiu, alguna cosa que suposaria una suma addicional d'uns 170 euros més en la factures dels espanyols. En tot cas, dependrà del calorós que siga, del tipus d'electrodomèstic que escollim per a sobrellevar la xafogor, i d'altres factors que s'han inclòs en l'informe i que esmentem a continuació. L'entitat, així mateix, estima que l'aire condicionat serà el gran responsable d'aquest bec energètic doncs, per a començar, un aparell de 2.200 frigorías consumeix una mitjana aproximada d'1.350 watts a l'hora. I els equips més antics açò pot aconseguir els 2.900 watts per hora.

 

Com estalviar llum a l'estiu

Per fortuna, estalviar en la factura de la llum a l'estiu i evitar-se disgustos al final de les vacances és possible. I no solament estem parlant de les factures, sinó també de l'impacte mediambiental. Per a començar, serà imprescindible optar per l'equip de climatització més adequat. Per a escollir un amb coneixement de causa l'ideal serà informar-se adequadament de quin s'adapta millor a les nostres necessitats. Els hi ha compactes i partits, de diferents frigorías, capaços d'integrar-se amb altres solucions tecnològiques de la nostra casa, etcètera. L'ideal serà analitzar cadascun al detall. Fins i tot el lloc en el qual s'instal·le és important. Algunes cadenes, així mateix, ofereixen assessorament sobre aquest tema. La potència i característiques de l'equip també haurien d'adaptar-se a l'espai que es vulga refrigerar.

En encendre-ho serà molt convenient revisar que les portes i les finestres estiguen correctament segellades. D'aquesta manera evitarem pèrdues. Desafortunadament, el 20% de les necessitats de climatització dels habitatges es produeixen per pèrdues de fred o calor. Les dobles finestres i acristalamientos també seran clau.

Triar la temperatura adequada és un altre punt que haurem de tenir en compte. Segons els experts, la diferència entre un aire condicionat a 22 graus i un aire a 26 pot suposar un 30% més de consum energètic. I no hauríem d'oblidar tampoc el seu manteniment. Una altra opció interessant és apagar-ho quan l'estada ja estiga fresca. I evitar deixar-ho encès durant tota la nit –fer-ho ens costarà un import aproximat de 2,40 euros–. No obstant açò, sempre és possible decantar-se per un ventilador de sostre.

Aprofitar les hores de llum també serà fonamental. Alguna cosa que no resulta massa complicat en aquesta època de l'any. Del que es tracta, no obstant açò, és d'acabar amb els mals costums: evitar encendre la llum per pura inèrcia quan entrem en l'habitació i similars. I si és necessari fer-ho, millor optar per bombetes LED de baix consum.

Durant les hores del dia altre truc radica a baixar les persianes per a evitar que les estades es calfen, instal·lar tendals i cortines que frenen la incidència de l'astre rei sobre el nostre domicili, etcètera. També podem ventilar a primera hora del dia i a última, quan fa fresc i hi ha cert corrent d'aire. De fet, fer-ho pot rebaixar fins a en dos graus la sensació tèrmica en la casa. Hidratar-nos i menjar bé a l'estiu , així mateix, ens ajudarà a mantenir-nos més frescos i a mitigar la sensació de calor ; i el mateix ocorrerà amb la nostra vestimenta i amb els llençols que usem per a dormir.

 

Comparar tarifes, clau per a estalviar

“En aquest àmbit, igual que en el de les assegurances, és molt important comparar ”, incideix Carlos Brüggemann, cofundador d'Acierto.com. Acarar les tarifes que ofereixen les diferents companyies, escollir una que s'adapte als nostres hàbits horaris i necessitats de consum s'han convertit en accions imprescindibles per a estalviar”, remata l'expert. Per fortuna, actualment 9 de cada 10 espanyols comparen abans de comprar. Açò s'aplica a tota classe de serveis. A més i en l'àmbit de la llar, una altra manera d'estalviar a la llarga és contractar un segur de llar que cobrisca els electrodomèstics quan patisquen una avaria com a conseqüència d'una tempesta estiuenca amb corts elèctrics, per exemple.

 

Informa Nou Horta. Comarca

Modificat el Divendres, 13 Juliol 2018 13:22

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.