La Fundació Horta Sud presenta la campanya ‘Les associacions, el cor del nostre poble’

Divendres, 09 Novembre 2018 12:26 Escrit per  Publicat en Comarca-VAL Vist 229 vegades

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana, Manuel Alcaraz, i el coordinador de la Fundació Horta Sud, Julio Huerta, han presentat aquesta vesprada a València la nova campanya de promoció de l'associacionisme ‘Les associacions, el cor del nostre poble’. L'acte s'ha celebrat en el Centre del Carme Cultura Contemporània. 

Amb aquesta campanya es reivindica el treball que estan realitzant les associacions de la Comunitat Valenciana. Julio Huerta ha recordat que “els avanços en drets al llarg de la història solament han arribat quan la societat civil s'ha organitzat i ha lluitat de manera col·lectiva”. En paraules de Huerta, el canvi solament pot estar protagonitzat per “la bona gent, les persones que pensen en el bé de la comunitat. Gent que creu i milita per a construir un món millor. És gent generosa, solidària, persuasiva i afectuosa, que treballa amb un somriure i amb estima cap als altres”. 

És el cas de les associacions que atenen a les víctimes de la violència masclista, els grups que acompanyen a les persones amb malalties mentals, els col·lectius que dinamitzen la vida juvenil, les plataformes ciutadanes que lluiten per a preservar els espais naturals o les associacions que s'ocupen de les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda.

La riquesa del teixit associatiu s'ha reunit en el projecte audiovisual ‘Anònimes, Camins pel Canvi’, una iniciativa de la Fundació Horta Sud que compta amb la col·laboració de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana. El projecte, que també s'ha presentat aquesta vesprada, es compon d'una sèrie de 9 microrelats en el qual han participat les següents associacions de les províncies d'Alacant, Castelló i València;

• Alacant: Mujeres por Mujeres (Jacarilla), Col·lectiu Corfoll (Altea) i Novelda Accesible (Novelda).

• Castelló: Femme Força Vinaròs (Vinaròs), FAMPA Castelló Penyagolosa (Castelló de la Plana) i La Maranya (Benicàssim).

• València: Represaliados Paterna Fosa 128 (Paterna), Recuperem La Punta, Aturem la ZAL (València) i el Col·lectiu Obertament (Gandia). 

Després de ‘Somos Súper’ i ‘Històries de Superació’, ‘Anònimes, Camins pel Canvi’ es converteix en la tercera campanya de comunicació de la Fundació Horta Sud. La campanya retorna el protagonisme a les persones que tenen el coratge de passar a l'acció. Per a aquestes persones els somnis no constitueixen metes impossibles. Al contrari, és gràcies al seu treball i esforç diari com el canvi està dignificant la vida de molta gent.

El conseller Manuel Alcaraz ha sigut l'encarregat de clausurar l'acte i ha assegurat que “posar en comú projectes, idees i il.lusions és la millor eina de futur que tenim”. “Som conscients que moltes vegades la gent és poc inclinada a participar, necessitaríem que hi haguera més persones”, ha sigut la cria que ha fet el conseller, qui ha agregat que l’àrea que dirigeix “està obligada a ajudar a açò, entenent també que aquest projecte és una experiència i que és un camí que comença ací. Igual que estem treballant en altres coses, aquesta idea de difusió, de motivació, de sensibilització i de formació davant el fet de la participació social, és extremadament important i estem satisfets amb el treball realitzat”.

 

Informa Nou Horta. Comarca

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.