L'Horta es rebel·la contra Intu Mediterrani

Dilluns, 03 Desembre 2018 10:13 Escrit per  Publicat en Comarca-VAL Vist 169 vegades

La Coordinadora per la Protecció dels Moles agraeix la implicació dels municipis de l'Horta amb el paratge natural dels Moles i el comerç local de la comarca per haver votat mocions de rebuig al centre comercial de la multinacional britànica. Des de la Coordinadora destaquen la unanimitat que s'ha donat en municipis com Manises, Alaquàs i Sant Antoni en els quals fins al PP ha votat a favor dels Moles i destaquen que en tots els municipis on s'ha presentat la moció, el PSOE haja votat favorablement en la majoria dels pobles. Segons Fermín Poveda, portaveu del grup conservacionista, “aquestes mocions estan llançant un missatge clar a Ximo Puig i la consellera de Territori, María José Salvador: l'Horta no vol escoltar ni parlar de Port Mediterrani”. A més el portaveu ha criticat la negativa del President de la Generalitat a rebre a una delegació de la Coordinadora. Una entrevista que els ecologistes li havien sol·licitat per escrit fa més de 2 mesos i que recentment van rebre resposta negativa per part de Presidència. “Entenem que el President està molt ocupat. Però pensem que en un assumpte que afecta a tanta gent, que genera tant malestar i que posa en perill l'estabilitat econòmica i social de la comarca, hauria hagut de fer un esforç d'agenda per a conèixer de primera mà l'opinió de la majoria de veïns contrària a la instal·lació de Port Mediterrani. En aquest sentit des de la Coordinadora recorden que compten amb el suport de tots els grups ecologistes de la comarca, de les dues associacions de comerciants de Paterna, de la Federació d'Associacions de Veïns de Paterna, de les entitats socials del municipi, de la Unió Gremial i, ara també, d'importants municipis com són Burjassot, Manises, Sant Antoni, Godella, Alaquàs i Aldaia. #Referent a això el representant dels Moles ha manifestat “tant de bo el President i la consellera Salvador facen cas a tots aquests representants municipals, perquè la comarca de l'Horta els està enviant un missatge molt clar: No a Port Mediterrani i sí a la protecció dels Moles”. 

Poveda ha volgut aprofitar l'ocasió per a recordar que en aquests moments Els Moles són el gran centre d'oci saludable i respectuós amb la naturalesa que la comarca necessita. Un espai en el qual molts veïns de la comarca ja practiquen el senderisme, la bicicleta, running i BTTX entre moltes altres activitats. Creiem que Intu Mediterrani no té cabuda en el govern del Botànic. Només la protecció del paratge natural s'adequa als principis del govern valencià.

En un moment en el qual queda patent que el model de centres Comercials no funciona, el Consell no pot repetir els errors del passat apostant per una economia basada en la macroconstrucció i l'especulació, sense tindre en compte els interessos reals de la ciutadania ni l'opinió dels agents socials. Per això des de la Coordinadora li demanen fermesa i solvència per a evitar la desaparició d'aquest paratge natural i del comerç local de la comarca.

 

Informa Nou Horta. Comarca

Modificat el Dilluns, 03 Desembre 2018 10:17

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.