Alfafar, Llocnou, Sedaví, Benetússer i Massanassa reben material per a assegurar els accessos al nucli poblacional confinat

Dimecres, 13 Gener 2021 11:43 Escrit per  Mancomunitat Horta Sud Publicat en Comarca-VAL Vist 30 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Els municipis d'Alfafar, Sedaví, Llocnou de la Corona, Massanassa i Benetússer afectats per un tancament perimetral dels seus termes municipals per decisió de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública van començar ahir a rebre suport en forma de material per a millorar els controls dels accessos a l'àrea confinada.

 

En concret, la Conselleria de Política Territorial ha posat a la disposició dels cinc municipis 120 metres lineals de barreres tipus New Jersey que serviran per a reforçar zones de control d'accessos a la zona perimetrada i per a tallar al trànsit algunes d'aquestes entrades i eixides dels municipis.

 

D'altra banda, el Centre de Coordinació Intermunicipal, creat per a gestionar la presa de decisions durant el temps que dure el confinament del nucli poblacional, ha traslladat a la Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències, la necessitat del reforç en forma d'efectius de la Policia Autonòmica per a cobrir punts sensibles d'entrada de persones a la zona com a estacions de tren i parades d'autobús.

 

El dispositiu de Policia Local i Protecció Civil disponible fins al moment també ha sigut reforçat per la Guàrdia Civil que ha augmentat el nombre d'efectius dedicats al control d'accessos. En aquest sentit, durant els cinc dies de tancament perimetral s'han imposat multes tant per no complir amb el confinament com infraccions de trànsit per no respectar els punts de control establits. Les primeres van des dels 30 fins a 600 euros i en el cas de les de trànsit 200 euros i retirada de 4 punts del permís de conduir.

 

Reunió amb la DG d'Emergències i Delegació del Govern

Els cinc alcaldes i alcaldesses van participar ahir en una reunió d'organitzada per la Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències de la Generalitat Valenciana en la qual tots els municipis confinats des del passat 7 de gener van traslladar les seues necessitats tant a la Secretaria Autonòmica com als representants de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i a la Subdelegació del Govern.

 

Durant la reunió, els representants dels cinc municipis van compartir les dificultats que han patit durant el passat cap de setmana sobretot en els accessos a la zona comercial d'Alfafar, Sedaví i Massanassa per falta d'efectius. Per això, s'ha sol·licitat la col·laboració tant de l'administració autonòmica com de l'estatal en el control dels accessos a aquesta àrea per a evitar que el pròxim cap de setmana es repetisquen. També s'ha sol·licitat que el 112 a través dels seus canals de comunicació trasllade la informació que la zona comercial es troba tancada per als no residents en el nucli poblacional i d'aquesta forma evitar desplaçaments des de València capital i altres localitats confrontants.

 

Modificat el Dimecres, 13 Gener 2021 11:44