El projecte de reconstrucció comarcal de l’Horta Sud es presenta aquest dijous en l’Auditori d’Alaquàs

Dimarts, 20 abril 2021 11:59 Escrit per  Fundació Horta Sud Publicat en Comarca-VAL Vist 91 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El pròxim dijous dia 22 d’abril a les 11:30h l’Auditori d’Alaquàs acollirà la presentació del projecte de reconstrucció comarcal impulsat pel teixit associatiu de l’Horta Sud, juntament amb la Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud, la Diputació de València i Caixa Popular. En l’acte es presentarà la pàgina web del projecte, l’observatori comarcal i la campanya de conscienciació.


En un context marcat per la incertesa provocada per la crisi del coronavirus i la crisi econòmica que es preveu d’un abast fins al moment desconegut, les associacions de l’Horta Sud, la Mancomunitat Horta Sud, la Diputació de València i Caixa Popular han decidit impulsar una aliança associativa per a la reconstrucció en clau comarcal alineada amb els objectius de l’Agenda Urbana 2030. Aquesta aliança s’origina arran de l’ampli consens per a la reconstrucció plasmat amb el #PacteHortaSud, subscrit per 10 ajuntaments, més de 75 entitats i gairebé 300 persones a títol individual.


Per tal d’impulsar aquesta reconstrucció, el projecte engegarà un observatori comarcal amb indicadors objectius per a plasmar l’estat actual de la comarca, taules de reconstrucció periòdiques amb representants electes, teixit associatiu i persones expertes per a debatre i impulsar accions i polítiques concretes de millora i una campanya de conscienciació.


La presentació tindrà lloc el pròxim dijous dia 22 d’abril a les 11:30 h. Tot i que en un principi estava prevista que tinguera lloc en el Castell d’Alaquàs, per previsions d’oratge s’ha canviat la ubicació i tindrà lloc a l’Auditori del mateix municipi.


En l’acte, presentat per la periodista Silvia Tomás i que es dividirà en tres blocs, hi intervindran membres de diverses associacions, empreses i institucions del territori. En el primer bloc, hi participaran Eva Zamora, presidenta de la comissió d’Infraestructures i Mobilitat de la Mancomunitat Horta Sud, Bartolomé Nofuentes, Assessor de Fons Europeus per a la Generalitat Valenciana i Dolors Gimeno, Diputada de Mancomunitats, Comarcalització i Mobilitat Sostenible. En el segon bloc intervindran Immaculada Orozco, Secretària Autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Francesc Gamero, Secretari Autonòmic d’Hisenda i Juan Pérez, Director General de Model Econòmic, Finançament Autonòmic i Política Financera. En el tercer bloc prendran la veu representants del teixit associatiu i d’empreses de la comarca. També intervindran Toni Saura, Alcalde d’Alaquàs i Vicent Soler, Conseller d’Hisenda y Model Económic.


Per garantir el compliment de les mesures de seguretat necessàries per a la COVID-19, l’acte comptarà amb un aforament reduït i caldrà inscripció prèvia per a poder assistir. Per a què tothom puga seguir-lo en directe, tota la presentació serà retransmesa en directe a través de les xarxes socials de la Fundació Horta Sud.

 

Informa Nou Horta. Comarca