Pactem Nord posa en marxa les estragègies per al desenvolupament de la formació professional i auto ocupació

Dimarts, 18 Mai 2021 16:02 Escrit per  Consorcio Pactem Nord Publicat en Comarca-VAL Vist 95 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El passat dia 13 de maig el Consorci Pactem Nord, en el marc de la jornada de presentació de les estratègies territorials, va organitzar una reunió amb instituts d'educació secundària i de formació professional de l´Horta Nord amb l'objectiu de plantejar accions i iniciatives específiques derivades de les estratègies territorials. L'entitat ha vingut desenvolupant de manera continuada des de l'any 2007, amb el suport de LABORA, un conjunt de tallers i dinàmiques a l'aula associades a la igualtat, a l'emprenedoria i a la cerca d'ocupació, en les quals han participat 17 I.E.S. i més de 2.500 alumnes/as. Durant aquest mes de maig ja han participat un total de 55 alumnes/as en aquesta iniciativa d'emprenedoria social, dels IES de Moncada, Tavernes Blanques i Massamagrell.


Per a l'exercici 2021 Pactem Nord proposa, entre altres, nous tallers d'emprenedoria social en els diferents instituts de l´Horta Nord amb l'objectiu de promocionar l'emprenedoria juvenil en l'àmbit de l'economia social. Una iniciativa dirigida fonamentalment a l'alumnat dels cicles formatius i que en breu eixiran al món laboral.


A través d'aquestes sessions, les tècniques d'ocupació i desenvolupament local de l'entitat dinamitzen i fomenten entre l'alumnat les capacitats emprenedores i com exercir una activitat empresarial de manera responsable, tenint en compte l'impacte econòmic, ecològic i social.


Per a enguany l'entitat ha posat en marxa un projecte innovador per al foment de l'ocupació entre els joves i dones que s'han format en famílies professionals masculinizadas (sector industrial, com ara electricitat, mecànica, etc.), d'acord amb els reptes marcats en les “Estratègies Territorials i escenaris per al desenvolupament de l´Horta Nord” (Estratègia territorial per al desenvolupament de la formació professional i l'ocupació. Perspectiva juvenil). Ja s'ha iniciat la primera sessió de coordinació amb els centres formatius i l'agent d'igualtat i responsable d'ús de l'entitat.

Modificat el Dimarts, 18 Mai 2021 16:06