La comoditat s'apodera del comerç electrònic a Espanya

Dimarts, 23 Octubre 2018 11:02 Escrit per  Publicat en Comerç Vist 982 vegades
Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Comoditat i sobretot milions d'articles a la teua disposició en tan sols un clic, atrauen cada dia més als internautes espanyols. Imagina comprar els teus regals de reis sense la necessitat de fer kilométricas cues per a pagar en una caixa, o millor encara; vaig donar adéu a unes rebaixes saturades de clients i als caòtics munts de roba. Des de fa més d'una dècada, el eCommerce no solament arribe a Espanya per a quedar-se, sinó per a enamorar cada vegada més als consumidors; fins i tot als més desconfiats a l'hora de realitzar les seues compres a través d'Internet. 

De fet, si parlem de dades les xifres del comerç electrònic en el nostre país cada vegada són més astronòmiques. En el tercer trimestre de 2017 va obtenir una facturació rècord de 7.785 milions d'euros. Fa uns anys les vendes de bitllets d'avió o reserves hoteleres acaparaven les majors xifres de venda online, i és que gestionar i reservar les nostres vacances a colp de clic ja s'ha convertit en tota una tradició.

Més enllà de la compra d'entrades i reserves hoteleres, el món de la moda no solament ha aconseguit fer-se un buit en la compra online, sinó que ha revolucionat la nostra forma de vestir-nos. Gens menys que 17,2 milions d'espanyols van comprar algun objecte a través d'Internet en algun moment de l'any passat. En concret, 4,72 milions de dones van comprar roba o material esportiu, segons l'enquesta sobre equipament i ús de les tecnologies de la informació i comunicació en les llars de 2017 de l'Institut Nacional d'Estadística.

De la mateixa manera, l'accés a les noves tecnologies i el desenvolupament de les apps facilita la creació de negocis i tendes online. Fa més de deu anys, engegar una tenda online suposava una inversió econòmica difícil d'assumir, a causa de la falta de mitjans i coneixements. En l'actualitat, la situació ha canviat per complet permetent la creació des de zero d'una pàgina online orientada al eCommerce gràcies a hostings especialitzats com a este. Configurar una pàgina Web de forma ràpida i intuïtiva ha permès per exemple que artesans o artistes puguen vendre les seues obres en qualsevol part del món sense la necessitat de realitzar una gran inversió econòmica. 

D'altra banda, molts comerciants, negocis i multinacionals han sabut combinar a la perfecció la compra tradicional i online per a oferir als seus clients una experiència única. No cal oblidar que l'ésser humà és un "animal social". Per tant, la combinació de les dues vies de compra, suposa l'estratègia idònia per a acostar-se i conèixer els hàbits de compra dels consumidors.

 

Modificat el Dimarts, 23 Octubre 2018 11:08

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.