La Coloratta Catering d'Alfafar obté el premi a la millor paella de la Comunitat Valenciana

Divendres, 20 Setembre 2019 11:49 Escrit per  Publicat en Comerç Vist 1164 vegades

El passat 15 de setembre, a Sueca, els xefs de la Coloratta Antonio Quiles i David Magraner van aconseguir alçar-se amb el premi a la millor paella valenciana de la Comunitat Valenciana, en la 59a Edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana.

 

El concurs agrupa països de tot el món. Aquesta edició va comptar amb restaurants d'Austràlia, el Japó, Mèxic, els Estats Units, França i Itàlia.

 

Per tot això, La Coloratta vol celebrar-ho amb tots els seus clients diumenge que ve 29 de setembre, dia de San Miguel, en La Coloratta d'Alfafar

 

El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca és el campionat del món del plat excel·lent de la cuina espanyola.

 

La gran final de la 59 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana i, per tant, el premi a la millor paella del món, ha sigut guanyat pel restaurant Font Tancada de Terol.

 

El segon premi es queda a casa, a València, perquè l'han aconseguit els cuiners del Goya Gallery. WY l'altra sorpresa ha sigut per al títol de millor paella de la Comunitat Valenciana que ha recaigut en una empresa de servei d'àpats d'Alfafar, La Coloratta, que competia per primera vegada.

 

 

Jurado professional i multidisciplinari

Els participants van ser valorats per un jurat de reconegut prestigi professional, amb una llarga trajectòria en el món de la gastronomia des de diferents àrees, aportant els seus coneixements i experiència. Com a presidenta, Purificació García Segòvia, catedràtica de la Universitat Politècnica de València al capdavant del Departament de Tecnologia d'Aliments i el Grup d'Investigació i Innovació Alimentària; el xef Alejandro del Bou, en representació de Turisme València; Núria Sanz, de l'Associació de Restaurants de València; Antonio Crespo, director Centre de Turisme d'Alacant; Elena Casado, bloguera gastronòmica de Sueca; Francisco Javier Gutiérrez Hurtado, director de Restauració en el Congrés dels Diputats; Álex Cornejo, ambaixador de la paella al Perú; Carlos Mataix, president de la Fira Gastrònoma; i Naohiyo Watanabe, cònsol general del Japó.

 

Un jurat variat i multidisciplinari, que ha aportat la seua visió i coneixement entorn del complex i ancestral món de la paella, on no solament compta saber executar la recepta, sinó elaborar-la amb destresa i amb respecte a cadascun dels ingredients.

 

La llista dels guardonats del 59 Concurs Internacional Paella Valenciana de Sueca van ser :

- Millor paella local: Restaurant Sequial 20.

- Millor paella de la Comunitat Valenciana: La Coloratta Restaurant

- Millor paella d'Espanya: Ascaib (Illes Balears)

- Millor paella fora d'Espanya: Ferdinando Campaniello (Itàlia)

 

Els participants van confeccionar autèntica paella valenciana per a 15 comensals, seguint la recepta confeccionada pel Comitè Organitzador del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, i avalada pel Club de Caps de Cuina de la Comunitat Valenciana. La Comissió Organitzadora, vetlant per l'autenticitat de la recepta, lliurament a cada participant els mateixos ingredients. Cal recordar que sota la marca paella valenciana només i exclusivament s'inclouen aquests ingredients; oli d'oliva verge extra, tomaques, alls, pebre roig, safrà, romer, garrofón (un fesol gran) “ferradura” i “rochet” (fesols tendres i vermelloses) pollastre, conill i arròs, denominació d'Origen Arròs de València. Com a ingredients optatius tenim tres; carxofes, caragols i ànec. I res més. Gens d'arròs “amb coses”. Ni pilotes, ni costella de porc, ni pimentons, ni pèsols, ni gambes.

Modificat el Divendres, 20 Setembre 2019 11:52