El Ministeri de l'Interior augmenta la presència policial durant el Nadal per a garantir un “Comerç Segur”

Dilluns, 09 Desembre 2019 10:13 Escrit per  Publicat en Comerç Vist 1069 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Ministeri de l'Interior ha augmentat el nombre d'efectius policials en les zones comercials de gran afluència de públic, un dispositiu que es mantindrà durant tota la campanya nadalenca en el marc de la intensificació del Pla Comerç Segur.

 

Este Pla està dissenyat per a donar protecció al sector del comerç i als seus clients durant tot l'any, i es reforça en determinades dates, com l'època nadalenca, per a previndre la comissió de delictes com a furts, robatoris amb violència o intimidació, robatoris amb força o fraus.

 

Durant la campanya nadalenca, la labor policial s'intensifica amb dispositius operatius específics en aquells llocs on es produïsquen aglomeracions de persones, especialment en les zones comercials i d'oci, carrers de major trànsit de les grans i mitjanes ciutats, mercats ambulants nadalencs i zones d'entreteniment i també en dies com Nit de Nadal i Nit de cap d'any.

 

DESPLEGAMENT AMB AGENTS D'UNIFORME I DE PAISÀ

La presència d'unitats especialitzades de seguretat ciutadana de la Policia Nacional –Radiopatrulles, Cavalleria, Guies Canins, Brigada Mòbil o subsol- reforçarà el desplegament policial durant esta època de l'any i amb motiu de cavalcades i celebracions en vies públiques. L'increment d'agents, amb especial rellevància de la presència policial uniformada, repercutirà en la seguretat ciutadana amb la implantació de plans específics en cada lloc coordinats per les respectives comissaries provincials.

 

El Pla també disposa la implicació de les delegacions de Participació Ciutadana, entre les comeses principals de la qual es troba mantindre contactes permanents amb els establiments i associacions representatives del sector comercial i els seus potencials clients per a fer-los participar en la seua pròpia seguretat. Amb esta mesura, els comerciants reben un servei presencial i una atenció més eficaç.

 

A més, també poden ser informats a través de les xarxes socials, fonamentalment en @interiorgob i @policia, des d'on s'oferiran pautes de seguretat especials per a gaudir d'un Nadal segur.

 

TRÍPTIC AMB CONSELLS

Al mateix temps que s'incrementa la presència d'agents als carrers més comercials, durant estos dies es distribuiran tríptics elaborats per la Policia Nacional amb consells de seguretat destinats a associacions i comerciants.

 

Estes publicacions estan destinades a ajudar el comerciant a augmentar la seguretat del seu establiment, incrementar la qualitat del servei que presta als seus clients i aportar un protocol d'actuació davant fets delictius.

 

Els tríptics recullen un decàleg per als comerciants, entre els consells dels quals destaquen instal·lar un sistema de tancament segur, mantindre una llum en la façana durant tota la nit, instal·lar un timbre exterior per a l'obertura remota del local o evitar fer el recompte de caixa a última hora o fer-lo en solitari. La Policia recomana igualment que, en cas d'atracament, el comerciant no s'enfronte mai amb el delinqüent, especialment si este va armat. 

Modificat el Dilluns, 09 Desembre 2019 10:16