Tuinavet, l'únic centre de rehabilitació d'animals de València

Divendres, 13 Març 2020 10:02 Escrit per  Publicat en Comerç Vist 1084 vegades
Cinesiteràpia activa Cinesiteràpia activa

Tuinavet és un centre especialitzat únicament en la integració de la rehabilitació i fisioteràpia d'animals a través de l'ús de la Medicina Tradicional Xinesa, combinant totes dues teràpies per a aconseguir millors resultats en menor temps.

 

Inmaculada Hueso Valladolid i Anabel Pérez Alarcón són les gerents fundadores de Tuinavet Centre de Rehabilitació i Acupuntura Veterinària. “Des que acabem els estudis de la llicenciatura de veterinària, les nostres inquietuds ens feien mirar més enllà, intentàvem buscar explicació des d'altres punts de vista a totes les patologies a les quals ens començàvem afrontar. D'aquesta manera, iniciem els estudis de la diplomatura d'acupuntura veterinària i medicina tradicional xinesa en International Veterinary Acupuncture Society (IVAS) i en Chi Institut of Europe. A partir d'ací, els estudis no paren i avancem formant-nos en ozonoteràpia, fitoteràpia i alimentació, etc.” expliquen.

 

Aquest món engloba moltes tècniques d'electroestimulació, electroteràpia, ajuda a la mobilitat i control del dolor veient-se relacionat per força amb la rehabilitació… i així va ser com van començar els seus estudis en fisioteràpia i rehabilitació veterinària. “Per això decidim obrir aquest centre exclusiu a València, integrant tots dos camps i potenciant-se entre ells” afigen.

 

La Medicina Veterinària Tradicional Xinesa (MVTC), encara que relativament nova en el món occidental, és un sistema mèdic complet que ha sigut usat a la Xina durant milers d'anys per a tractar als animals. És una adaptació i extensió de la Medicina Tradicional Xinesa (MTC), usada per a tractar humans.

 

Continua evolucionant en data de hui i la investigació està llançant llum quant als mecanismes d'acció de l'acupuntura i medicina cereal xinesa.

 

Diferenciem:
L'acupuntura i moxibustió: les agulles s'insereixen en punts específics amb diferents funcions, entre elles alliberar endorfines, que són opiacis naturals que alleugen el dolor i estimulen el sistema nerviós, immunitari i endocrí.

 

Fitoteràpia: es realitza a través de plantes medicinals basades en la medicina tradicional xinesa. És una teràpia molt potent per a tractar pràcticament totes les patologies de la mascota.

 

Alimentació: una sèrie de plans de dieta a mesura per a cada pacient, tenint en compte des de la seua patologia fins a la seua tendència innata.

 

Abans d'iniciar la rehabilitació, les especialistes d'aquest centre situat a Torrent, coneixen la patologia i el tractament aplicat fins al moment en cada pacient per a elaborar posteriorment la seua valoració funcional i aplicar el pla de rehabilitació adequat. Aquesta valoració inclou un examen general, anàlisi de la marxa i l'estació, examen ortopèdic, examen neurològic i valoració del grau de dolor i de l'estat de la musculatura i articulacions, analitzant així els canvis compensatoris que es produeixen per la lesió inicial.

 

Entre els diferents tractaments que utilitzen en aquest centre, distingim:

La massoteràpia, que consisteix en un conjunt de tècniques manuals que s'empren amb l'objectiu de rehabilitar lesions corporals. En paraules d'Immaculada i Anabel: “El massatge té múltiples beneficis en els quals s'inclouen l'alliberament de la tensió muscular, millorar la circulació que permet el retorn sanguini i limfàtic, així com la flexibilitat muscular i articular”.

 

La cinesiteràpia és un altre dels mètodes de medicina física que utilitzen el moviment com a tractament. Els seus objectius actuen preventivament, pal·liatiu i curatiu. Aquesta tècnica és considerada una de les parts més importants del procés de rehabilitació.

 

La hidroteràpia, que consisteix en l'aplicació d'aigua amb finalitats terapèutiques. L'aigua pot aportar el seu efecte tèrmic i mecànic. “Les indicacions generals de la hidroteràpia inclouen a tots els pacients que presenten osteoartritis, postoperatoris ortopèdics i animals amb trastorns neurològics. Així com pacients sans amb sobrepés que desitgen augmentar el seu exercici” afigen des de Tuinavet. “A més, disposem d'una cinta estàtica subaquàtica totalment desenvolupada per a poder configurar de manera particular les necessitats de cada pacient permetent realitzar un exercici que consisteix a caminar davall de l'aigua amb una cinta caminadora”.

 

L'electroteràpia, que es defineix com l'aplicació del corrent elèctric amb finalitats terapèutiques. Es basa en l'estimulació de la contracció muscular mitjançant el pas del corrent elèctric a través d'un múscul concret.

 

L'ozonoteràpia, s'usa per al tractament del dolor en patologies òssies, en inflamacions locals com a otitis o en malalties autoimmunes o sistèmiques.

 

La magnetoteràpia, el principi bàsic de la qual consisteix en la generació de polsos electromagnètics. Aquests camps magnètics de baixa freqüència que es formen, produeixen uns canvis biològics en els teixits que s'utilitzen de manera positiva en molts problemes de salut.

 

El làser terapèutic, el qual té molt bona penetració en els teixits depenent del seu contingut en aigua i minerals. S'emet en diferents longituds d'ona, sempre per damunt de 400 nm que és la radiació ionitzar-te: amb la qual cosa és un tractament molt segur.

 

No ho dubtes i informa't sense compromís en Tuinavet, el teu centre d'especialitzat de rehabilitació d'animals.

 

San Cristóbal, 19 bajo izquierda · 46900 Torrent (València) · Tel. 96 155 11 08 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. · www.tuinavet.com · També a Facebook i Instagram

Modificat el Divendres, 29 Mai 2020 11:58