L’Ajuntament de Benetússer ha signat un conveni amb la Secretaria d’Estat de Seguretat del Ministeri d’Interior per a la incorporació dels cossos de policia locals al ‘Sistema de seguiment integral dels casos de violència de gènere’, Sistema VioGén, un fet que culmina un dels objectius de la seua taula local contra la violència de gènere que persegueix millorar l’eficàcia en la protecció de les víctimes.

 

“Amb la signatura d’aquest conveni aprofundim en les mesures de protecció a les víctimes a través de l’adequada coordinació de les actuacions entre l’Administració General de l’Estat i la Policia Local del nostre municipi amb l’objectiu de prevenir i evitar riscos de noves agressions”, ha explicat l’alcaldessa de Benetússer”, Eva Sanz.

 

El sistema de seguiment del Ministeri d’Interior és un instrument bàsic per a integrar la informació policial, judicial i penitenciària sobre aquest fenomen i les seues circumstàncies, possibilitant i garantint el necessari seguiment i coordinació de les actuacions posades en marxa per a la protecció de les víctimes. A través d’aquesta plataforma, la Policia Local de Benetússer pot intervenir en el seguiment de les víctimes amb una informació actualitzada a temps real, la qual cosa converteix al Sistema VioGén en una eina fonamental a l’hora de dur a terme les labors de vigilància d’una manera més eficient i efectiva.

 

A més, aquest sistema permet realitzar la valoració del nivell de risc de noves agressions amb l’objectiu de graduar tant la resposta preventiva com les mesures de protecció amb l’objectiu de proporcionar una informació més específica als diversos agents que intervenen en la protecció institucional.

 

“Resulta fonamental disposar d’un registre amb tota la informació que permeta realitzar un seguiment individualitzat de les circumstàncies d’aquestes víctimes i de l’avaluació del risc que es troben”, ha afegit la regidora de Policia Local, Dolors Tarín Belda.

 

LLUITA ACTIVA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE
La Mesa Local contra la Violència de Gènere de Benetússer es va constituir per a treballar de manera coordinada en la prevenció i actuació davant casos de violència de gènere i està integrada per agents clau de l’àrea d’Igualtat, el servei de salut i serveis socials, educació, SEAFI (Servei Especialitzat d’Atenció a les Famílies i a la Infància) i Policia Local.

 

La posada en marxa d’aquesta taula en 2019 es va sumar a altres iniciatives locals, com la ja tradicional concentració contra la violència de gènere que es duu a terme l’últim dissabte de cada mes a les 12 hores a la porta de l’ajuntament, que posen de manifest la implicació del municipi en la lluita activa per a erradicar aquesta xacra social.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

Hui ha tingut lloc al Palau de la Generalitat la signatura del protocol de col·laboració per a donar suport a la Fundació Miquel Navarro. Una signatura que ha comptat amb la presència dels quatre dirigents de les institucions que rubriquen el conveni, Carlos Fernández Bielsa, alcalde de Mislata, Toni Gaspar, president de la Diputació de València, Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana, i José Manuel Rodríguez Uribes, ministre de Cultura.

 

Mitjançant la signatura, Mislata s'assegura un bon futur per a la Fundació Miquel Navarro, que va nàixer el passat estiu amb l'empara de l'Ajuntament de Mislata, que en el passat ple ordinari de juliol va aprovar ser membre nat del patronat de l'entitat. Ara, el seu taller i estudi de treball, una nau en el centre històric de la ciutat, de 2.500m2 albergarà la col·lecció permanent que inclou 500 obres, que s'exhibiran gradualment quan s'inaugure com a recinte cultural.

 

Per a l'alcalde, Carlos F. Bielsa: “és una excel·lent notícia per a Mislata, i sobretot per a Miquel, que és, a més d'un artista genial, una persona molt generosa que sempre ha volgut que les seues obres es queden a la nostra ciutat, i que Mislata compte en un futur pròxim amb un museu que permeta connectar-lo amb artistes de tot el món”.

 

A més, el propòsit de la Fundació Miquel Navarro és generar noves sinergies artístiques, convidar a la investigació en l'art a través de la seua obra, acostar, divulgar i formar a nous artistes, col·laborar amb altres entitats i museus d'art, i participar des del món educatiu. Uns objectius que requerixen de l'estreta col·laboració d'altres entitats; el Consell, la Diputació i el Ministeri de Cultura seran peces clau per a garantir el seu compliment.

 

Miquel Navarro, Premi Nacional d'Art en 1986 i membre de la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Ferran des de 2008, és un dels artistes espanyols amb major reconeixement internacional, amb escultures públiques de gran format en més de cinquanta ciutats, i obres en museus tan importants com el Guggenheim, el Reina Sofia o l'IVAM, entitat amb la qual la Fundació aspira a aconseguir un projecte de col·laboració immediata.

 

Segons ha explicat Bielsa, “ens posarem a treballar des de ja perquè el futur museu de la Fundació siga un apèndix, o una subseu de l'IVAM, i puguem acostar a Mislata temporalment els fons que l'artista va depositar en l'institut valencià, així com crear una programació conjunta de col·laboracions i cessions d'espais, que serà molt rellevant per a guanyar recursos culturals a la Comunitat Valenciana, i preservar i difondre el patrimoni artístic que l'artista té a la seua ciutat natal”. Al que ha afegit que “Miquel és una persona molt generosa i contínuament ha posat en valor la seua ciutat, Mislata, i el seu afecte cap a la gent que li envolta a Mislata”.

 

Informa Nou Horta. Mislata

El Club Patinatge Velocitat Paiporta ha aconseguit un any més un bon nombre de medalles, un total de 5, en el Campionat Autonòmic de Circuit de la Comunitat Valenciana, celebrat a La Pobla de Vallbona.


Fins a la loclitat del Camp de Túria, el club paiportí va desplaçar 14 patinadors i patinadores.


Per categories, en infantil femení, Lucía Alapont va aconseguir l'or en 5.000 punts i un bronze en 100 metres sprint. Per la seua banda, en aleví femení, Sara Marí va ser bronze en la prova de 3.000 punts.


En infantil masculí, Óscar Redondo va obtindre una medalla de plata en 5.000 punts i Pasqual Pons va ser bronze en 100 metres sprint. Aquests resultats els va permetre poder participar en el Campionat d’Espanya que s'havia de celebrar a Pamplona. La situació actual ha impedit la seua celebració.


En el seu comunicat, el club ha agraït a la resta de corredors del Club que participaren pel gran esforç que realitzen al llarg de tot l'any i els seus significatius avanços, carrera a carrera. Aquests resultats són el fruit del treball i constancia diària dels corredors i corredores, en uns temps gens favorables per la competició.


El Club de Patinatge de Velocitat de Paiporta també ha transmés l'enhorabona als i les esportistes que es quedaren a Paiporta, pel seu suport i entrenaments compartits, ja que sense elles i ells no s'aconseguirien aquests excel·lents resultats.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

L’Ajuntament d’Alaquàs ha realitzat el pagament de les 157 ajudes destinades al comerç local, persones autònomes i microempreses per tal d’ajudar a fer front als efectes originats pel Covid-19. Aquestes ajudes formen part del Pla Activa Alaquàs d’Activació Econòmica Local dotat globalment amb 600.000 euros.

 

El total de l’import de les ajudes ascendeix a 43.640 euros, distribuïts en dos tipus d’ajudes. Per una banda, s’han concedit un total de 83 ajudes de 80 euros cadascuna per a despeses realitzades per a la compra d'elements de protecció contra el COVID-19: mascaretes, guants, mampares així com també per a la desinfecció del local. Aquesta ajuda s'abonarà per al període comprès entre l'1 de març i el 31 de desembre de 2020.

 

D’altra banda, s’han concedit un total de 74 ajudes de 500 euros per a cobrir les despeses corrents que haja generat l'activitat: lloguer de locals, subministraments energètics, aigua, telefonia, internet i assegurances generades durant el període de tancament de l'activitat.

 

Es tracta d'una de les mesures econòmiques més importants posades en marxa per l'Ajuntament d'Alaquàs arran de la pandèmia i l'objectiu principal d'aquesta iniciativa és minimitzar els efectes que la COVID-19 ha generat en l'ocupació i en el teixit comercial i empresarial així com activar l'economia local. L’objectiu d’aquestes ajudes és evitar que s’originen conseqüències econòmiques i socials irreversibles per a la ciutadania i vetlar perquè una vegada finalitze aquesta crisi sanitària, es produeixca el més aviat possible una reactivació de l’economia local evitant que l’impacte econòmic i social es perllongue, de la mateixa manera que contribueix a la financiació de les necessàries adaptacions en locals o en instal·lacions així com elements i prevenció de contagis, com una acció més d’implementació de polítiques preventives en salut pública.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

L'Ajuntament de Paterna ha concedit aquest curs 1.322 ajudes a l'escolarització de xiquets i xiquetes d'entre 0 i 5 anys inclusivament de primer i segon cicle d'Educació Infantil, destinant 1.200.000 euros en ajudes per al present curs escolar.

 

Així ho ha anunciat el regidor d'Educació i Atenció a la Infància, David Fortea, qui ha destacat que “un any més, Paterna inverteix una gran quantitat en beques a l'Educació Infantil, confirmant la nostra posició com a referent valencià en aquesta mena d'ajudes”.

 

Les beques concedides comprenen el curs escolar complet, amb l'objectiu de proporcionar la màxima cobertura a les famílies paterneres que el necessiten, independentment de si els xiquets i/o xiquetes assisteixen a un centre de la ciutat o a un altre municipi.

 

Aquest curs 2020-2021, el consistori ha becat a 507 alumnes de primer cicle d'infantil, amb una inversió mitjana de 1.047€ per cadascun d'ells, i a 815 de segon cicle, amb una inversió mitjana de 807€ per menor.

 

En aquest sentit, Fortea ha destacat que “és un compromís del govern municipal socialista afavorir l'escolarització primerenca i la conciliació laboral i familiar, i per això hem mantingut l'esforç pressupostari que ja realitzem en l'anterior legislatura”.

 

Les ajudes, en el cas de primer cicle d'Infantil, estan destinades a subvencionar la matrícula, les mensualitats i el menjador, mentre que les de segon cicle estan destinades al servei de menjador escolar i inclouen una ajuda puntual de 50€ per a l'adquisició de material escolar.

 

El procés de sol·licituds ha pogut realitzar-se de manera telemàtica en la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Paterna, que incrementa progressivament la quantitat de gestions online per a facilitar a la ciutadania els procediments administratius.

 

Informa Nou Horta. Paterna

El pla Local de Residus de Torrent arriba a la seua segona etapa després de finalitzar la sessió participativa presencial. Aquesta sessió participativa va comptar amb dues sessions. En la primera, que va tindre lloc el passat 22 de setembre, es va realitzar una presentació inicial del pla. En la segona, celebrada el passat 6 d’octubre, es van definir conjuntament les variables de disseny del nou model de recollida selectiva dels residus domèstics.

 

Finalitzada aquesta primera etapa, s’ha donat pas a la segona, la qual correspon al període de participació online. En aquest apartat arriba el torn de conéixer l’opinió dels ciutadans de Torrent mitjançant un qüestionari de participació per a la ciutadania que ja està disponible en la web municipal. Amb aquest formulari es pretén implicar els veïns del municipi en la definició de les accions a posar en marxa i responsabilitzar-los en la consecució dels objectius establits per PIRCVA.

 

És per això que l’Ajuntament de Torrent anima a participar els seus veïns, ja que amb aquest formulari podran ajudar en aquest projecte i aconseguir entre tots una gestió sostenible dels residus de la ciutat.

 

El termini de participació estarà obert fins al 7 de novembre. Qui estiga interessat a participar en el formulari pot emplenar-lo a través del següent enllaç: https://bit.ly/3j10zws

 

Informa Nou Horta. Torrent

Aquest passat cap de setmana Foios ha realitzat la segona edició del torneig de videojocs Territori Gamer. Organitzat des de la Regidoria de Joventut, aquest any tota l'acció s'ha traslladat a un format en línia per a poder oferir la màxima diversió amb totes les garanties sanitàries.

 

L'acció es va engegar divendres 23 amb el torneig de Fifa 20, seguit del Clash Royal. Dissabte de matí, va ser el torn per al Fortnite, mentre que a la vesprada es va iniciar les eliminatòries del League of Legends. Al matí del diumenge es va portar a terme la competició del Brawl Stars, mentre que a la vesprada, el League of Legends va disputar les seues semifinals i la gran final.

 

Les diferents competicions van congregar a un gran nombre de participants i pràcticament totes van exhaurir les places disponibles. Al Fifa 20 van participar 28 persones, de les que Rafa_bur_11 va ser el vencedor. Al Fortnite van ser en total 32 participants i Killer_rafel el guanyador. I en la darrera competició individual, el Clash Royal, amb 12 participants, PipaAlcaparra va ser el triomfador. En els dos jocs per equips, Los Malpibes van guanyar al Brawl Stars, on participaven altres tres equips; mentre que al League of Legends, d'entre els 8 equips participants, CD ACDC van ser els triomfadors.

 

Les competicions es van poder seguir a través de la web d'Omega World Games i a la plataforma Twitch, i els guanyadors rebran una medalla de cristall personalitzada i una videoconsola Nintendo Switch Lite per als del Fifa i Fortnite, i uns auriculars gaming per als de la resta de jocs.

 

Paco Serrano, regidor de joventut, s'ha mostrat «molt satisfet per la gran participació que hem tingut en tots els tornejos. Era una edició diferent per culpa de la situació sanitària, en la que no hem pogut oferir tantes activitats com en l'any anterior, però el jovent de Foios ha respost a la meravella i hem pogut gaudir d'un cap de setmana molt entretingut i divertit».

 

Informa Nou Horta. Foios

L’Ajuntament de Manises, a través de la seua regidoria d’Igualtat ha organitzat una sèrie de tallers de sensibilització en igualat de gènere per a famílies d’alumnes de primària i secundaria.

 

Conscients de que la educació té un paper importantíssim en la lluita per aconseguir la igualtat plena entre homes i dones, l’objectiu d’aquesta iniciativa és oferir a les famílies les ferramentes necessàries per tindre una visió més ampla de la igualtat, ficant el focus en el pes que té l’educació sexista per als menors tants pels efectes en el creixement personal com per les conseqüències que pot tindre una vegada a la vida adulta.

 

D’aquesta manera, a través de dinàmiques interactives, en els tallers s’abordaran diferents propostes de coeducació per a aconseguir la Igualtat de gènere tant en l’educació com a casa. A més, es reflexionarà sobre qüestions que afecten als menors dia a dia com la diversitat sexo afectiva i la violència de gènere

 

El taller, que consta de una única sessió, dividida en dos parts, anirà a càrrec de Leonor Goicoechea i Sara Order, professionals graduades al Màster de Gènere i Polítiques d’Igualtat de la UV i pertanyents a l’Associació per la Coeducació.

 

Per tal de participar, has d’apuntar te mitjançant aquest enllaç: http://bit.ly/Manises_igualtat Recorda que una vegada dins la plataforma, has de seleccionar el dia que vols assistir. Les sessions estan organitzades per nivells educatius, segons el període escolar en el qual es trobe el teu fill/filla.

 

La regidora d’Igualtat, Mª Irene Camps, destaca la importància de “inculcar els valors d’igualtat de gènere no sols a l’escola, sinó a l’àmbit familiar, on els xiquets i xiquetes veuen les dinàmiques com un model a seguir”. Per això, continua, “anime a totes les famílies que participen en aquesta iniciativa enriquidora i de la qual poden rebre més ferramentes per educar als més menuts en igualtat”.

 

Informa Nou Horta. Manises

Pàgina 1 de 1784